• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntı hastalığı nasıl tedavi edilir?

16 Ağustos 2010
295.215
608.232
1.098
43
Malatya
timthumb.php


Takıntı, insanlarda endişe oluşturan bir hastalık niteliğindedir. Takıntıların yok edilmesi uygulanan yöntemler ilaç tedavisi ve psikoterapidir. Kesin çözümler elde edilmesi, bu iki tedavi sürecinin paralel devam edilmesi ile mümkündür. Takıntıların yok edilmesi için uygulanan ilaç tedavisinde kullanılan ilaçlar bağımlılık yapmayan, genellikle kişilerde uyku ve sersemlik oluşturmayan, bu sorunu yaşayan kişilerin normal yaşamlarına dahil edebilecekleri türden ilaçlardır.

Takıntı nasıl bir hastalıktır;
Tedavilere hastalığın verdiği olumlu yanıt oranı düşük olmasa da takıntılar kişinin zihninde inatçı bir yapıdadır. Tedavilerin olumlu sonuçlarının ardından yinelemeler gözlemlenebilmektedir. Takıntıların yok edilmesinde en iyi neticenin alınması için ilaç ve psikoterapi tedavilerinin eş zamanlı uygulanması ve sosyal, ailevi müdahalelerinde bu süreçte yer alması önem arz etmektedir. Hastalığın yineleme ihtimali yüksek olduğundan dolayı ilaç ve psikoterapi tedavisi 1 ila 2 yıl arası sürdürülmelidir.

Takıntılı kişi neler yapmalı?
Kişilerin takıntıları yok etmek için kendi kendilerine uygulayabilecekleri yöntemler de mevcuttur. Bunlar takıntılı olunan konu ile ilgili endişe duyulduğunda bireyin yapmaktan hoşlandığı bir aktivite yapması, mevcut olan takıntı konusunun ciddiye alınmaması gibi yöntemler de etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Zihinde inatçı yapıda olan takıntıların aynı inatla üzerine gidilmesinin neticesinde olumlu sonuçlar alınması olasıdır. Takıntılı olunan konularda “erteleme” metodu da uzmanlar tarafından önerilen yöntemler arasında yer almaktadır. Takıntılı olunan konuların ertelenmesi kişinin bu hastalığı atlatmasında büyük rol oynayacaktır.

ALINTIDIR..
 
Back