- 3 Kasım 2021
- 905
- 726
- 53
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Yanii nasıl zarar ettiniz anlamadım?9 50 diyosunuz 12 den bile yapsanız kar ederdiniz.Tam olarak ne kadardan yaptınız dolar.Merhaba tekrar,
Ya bir konuda canım sıkkın takılmak istemiyorum ama içten içe çok sinirliyim eşime.
Eşimle ikimizin arabası vardı ayrı ayrı, ben benimkini evlenmeden önce almıştım. Neyse eşim bu yaz bir araba daha aldı ve 3 tane araba olunca, kendi eski arabasını bana vermeyi ve benimkini de satmayı, parasını da işle ilgili kullanacağım gibi kendi kendine planlar yaptı bana danışmadan. İlk başta çok takılmadım ama sonra parayı saçma sapan şeylere harcayacağını anladım(lazım olur kullanırım tarzıydı konuşması çünkü, bu konuda detay vermek istemiyorum ama baya milleti eğlendirmek için gidecekti bir organizasyon yapması gerekiyordu) ve bir de zaten evlilik öncesi kendine ait olan şeylere ben de saygı duyup karışmadığım için bunu ona söyledim. Ben araba satılırsa oğlum adına bir yatırım yapmak istiyorum diye de belirttim.
Neyse ben bunu söylemeden önce araba için arkadaşına söz vermiş bulunduk, aceleye getirtti çünkü beni, ama ben vazgeçtim. Bu konuda hem onlara satmadığım için de biraz sürtüşme yaşadık ve bana arabaya karışmayacağını ama gereksiz yere durmasını istemediğini söyledi.
Ben de tam dolar yükselmeye başladığı zamanlar arabayı sattım. Düşer diye beklerken daha da yükseldi, dolara yatırdım ama şuan 80-90 bin gibi değer kaybetti param. Derdin bu mu demeyin lütfen, yani az para da değil. Düşündükçe çalışır biriktirir kapatırım farkı diyorum ama eşim yüzünden olduğu için sinirleniyorum ona. Gidip bir şey dememek için zor tutuyorum yaniboşver falan denmesine çok ihtiyacım var maddi bir konu olduğu için paylaşamıyorum kimseyle.
Arabayı satar satmaz dolara yatırmadım çünkü , aniden yükselmeye başladı tam sattığımda. Bu kadar yükseleceğini de düşünemedim geç dolar yaptım.
Paranızı her anlamda yerinde tutun.Normalde aile içinde lafı olmaz derdim, hatta satıp parasını verirdim ama geçmişten gelen kızgınlıklarım var sanırım. Normal bir aile değiliz çünkü, eşim herkese dağıtır bana gelince satıp parasını ver deyince ekstra gerildim sanırımTeşekkür ederim yorumunuza
kardan zarar ettiniz yani öyle mi? aslında 11.5-12den aldınız ve şuan13,5 olduğu için kardasınız fakat neden 9.5tan almadım diye hayıflanıyorsunuz ve zarardayım diyorsunuz öyle mi?Evet ama aracı sattığımda dolar yeni yükseliyordu, 9-9.50 seviyesindeydi. Ben de geçici bir yükseliş diye düşünüp bekledim. Eşim de bu konuda karışmayacağım dediği için bilemeyip böyle bi salaklık yapmış oldum yani.
Aynen öyle diyorkardan zarar ettiniz yani öyle mi? aslında 11.5-12den aldınız ve şuan13,5 olduğu için kardasınız fakat neden 9.5tan almadım diye hayıflanıyorsunuz ve zarardayım diyorsunuz öyle mi?
Yani evet tabi ki zarardayım. Kardan zararda olmak değil kimse parasını kar etsin diye dolara yatırmaz yatırım aracı değil sonuçta. Para değerini korusun diye. Yani aynı parayla 9.50 den dolar almak ile nerdeyse 12’den almak arasında epey fark oldu anlatabildim mi? Ayrıca herkes gibi ben de doların yükselmesini istemiyorum, aman yükselsin de param değerlensin demem. Öyle bir eşikte satmışım ki şuan bankadaki paramla eski arabamı almaya kalksam alamıyorumAynen öyle diyor
Arabanızı satıp parayı dolar olarak hesabiniza koydunuz anladığım kadarıyla.3 araba vardı sizinki satıldı kalan 2 arabadan 1ini de siz kullaniminiza aldınız degil mi?
Zarar yok...kâr var.
İşte ben tam doların yükselmeye başladığı hafta sattım arabamı, araba piyasası düşüktü. Şuan arabanın değeri 100 bin artmış neredeyse, abartmıyorum, şok oldum hatta. E ben de dolara geç çevirdiğim için kuş kadar kaldı parame arabaların da fiyatı yükseldi sonuçta o arada
sizde arabayı yüksek bir fiyattan satmışsınızdır diye tahmin ediyorum
İşte ben tam doların yükselmeye başladığı hafta sattım arabamı, araba piyasası düşüktü. Şuan arabanın değeri 100 bin artmış neredeyse, abartmıyorum, şok oldum hatta. E ben de dolara geç çevirdiğim için kuş kadar kaldı param
Aslında normal evliliklerde yapılabilir, evlilik öncesi almış olsam bile ben normalde satıp eşimle ortak bir şeyler yapmak isterdim, ev alacaksak satardım. Ama benimki herkese bol keseden dağıttığı için benim arabayı istemesi ve parasını saçma sapan yerlere dağıtacak olması beni kızdırdı. Açıkça ben şunun için kullanacağım demedi, lazım olur ben harcarım dedi.Sanki sizin evlenmeden önce aldığınız malı sattırıp evlilik zamanı harcanmasını istiyor gibi geldi yoksa şeytanın avukatlığını mı yapıyorum bilmiyorum ama kendisi de evlenme öncesi arabasını satsın o zaman
Öyle de siz tekrar araba almak için satmadınız zaten arabayı. dolar işinde de çok kısa süreli bakıyorsunuz duruma. Haftaya belki daha da düşecek. Yada yakın bi zamanda katlanacak.Yani evet tabi ki zarardayım. Kardan zararda olmak değil kimse parasını kar etsin diye dolara yatırmaz yatırım aracı değil sonuçta. Para değerini korusun diye. Yani aynı parayla 9.50 den dolar almak ile nerdeyse 12’den almak arasında epey fark oldu anlatabildim mi? Ayrıca herkes gibi ben de doların yükselmesini istemiyorum, aman yükselsin de param değerlensin demem. Öyle bir eşikte satmışım ki şuan bankadaki paramla eski arabamı almaya kalksam alamıyorumBunu mu dert ediyorsun diyebilirsiniz ama küçük bir farktan bahsetmediğim için canım sıkıldı.
ne kadar katlanırsa katlansın 9.5tan almadıgı için pişman ve zarardayım diyor. e alsaydı o zaman biz napalım şimdi. eşiyle hiç alakalı değil durum.Öyle de siz tekrar araba almak için satmadınız zaten arabayı. dolar işinde de çok kısa süreli bakıyorsunuz duruma. Haftaya belki daha da düşecek. Yada yakın bi zamanda katlanacak.
Ay bu konuda sizden yardım mı istedim, el atın mı dedim de napalım diyorsunuzne kadar katlanırsa katlansın 9.5tan almadıgı için pişman ve zarardayım diyor. e alsaydı o zaman biz napalım şimdi. eşiyle hiç alakalı değil durum.
zarar etmemişsiniz ama zarar etmiş gibi anlatıyorsunuz. ayrıca da eşinizle alakalı değil satınca hemen alsaydınız eşiniz napsın.Ay bu konuda sizden yardım mı istedim, el atın mı dedim de napalım diyorsunuzBu konuda eşime kızgınım, benim iş bilmezliğim olabilir ama buna o sebep oldu sonuçta. Ona canım sıkıldı.
E ama epey değer kaybetti sonuçta. Kendisi bu işlerden anlar, artıp azalacağını öngörür, takip eder. Beni uyarabilirdi sonuçta, o istemediği için sattım demek istiyorum. Yani buna yapılabilecek bişey yok tabi anca canımı sıkarımzarar etmemişsiniz ama zarar etmiş gibi anlatıyorsunuz. ayrıca da eşinizle alakalı değil satınca hemen alsaydınız eşiniz napsın.
Tamam anlıyorum da...önceki kosullarinizda arabanız vardı ama hesabinizda para yoktu.İşte ben tam doların yükselmeye başladığı hafta sattım arabamı, araba piyasası düşüktü. Şuan arabanın değeri 100 bin artmış neredeyse, abartmıyorum, şok oldum hatta. E ben de dolara geç çevirdiğim için kuş kadar kaldı param
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?