Takı meselesi.

bence parayı verin.o daha çok gerekli olur aileye.benim annem babamda çoğu zaman yakın akrabaların düğününde öyle yaparlar.bence en doğrusu bu.:)

Keske benimde sizin gibi anlayisli bir akrabam olsa. Herseyi biz yapiyoruz 2 ay sonra dugunumuz var. Sagolsun kayinpederim elini hiccc cebine atmaz. Akrabalari surekli acik arar. Bizimkilerde en basta sana para verecegiz sunu alacagiz deyip durdular dugun yaklasti birak hediyeyi dugune bile gelmekten vazgectiler. Nisanda da 1600 km uzak mesafeden gelip bir 50 tl bile takmamislardi abartmiyorum. Siz dugunde takin bozdurur borclarini oderler

Merhaba hanımlar.
Şöyle ki yakın bir zamanda çok yakın bir akrabimizin düğünü olacak . Olacak ama akrabamiz her şeyi tek başına yapıyor . Mobilyalar beyaz eşyalar altınlar falan. Ne kız tarafı ne kendi ailesinden yardım yok . Bizde dusunduk ki takacagimiz 1500 liralık bilezik . Onu düğünden önce versek bi yardımı olur bi ise yarar. Ama ayıp mi olur bilemedik. Hani adı olmaz para verildi gibi gorunur diye dusunduk . Siz ne diyorsunuz ?
bence öyle bişey yapma.düğün zamanı bileziğini tak.insanların ne tepki vereceği belli olmaz

Bu zaman da evlenmek gerçekten zor. Altın almak mangal gibi yürek istiyor. Bırakın mangal gibi yüreği mangal gibi cep istiyor. Eşler haldır haldır çalışıyor, para biriktiriyor yine düğün masraflarına yetemiyorlar. Banka kredileri, arkadaş, akraba, dostlardan borçlar güç bela ev kuruluyor ve düğün yine eksik kalıyor. Artık o kadar yetemiyoruz ki; Eşler birbirlerine bu tarz kandırmacalarla yardımcı olmaya çalışıyor. Takı üretim firmalarıda bu durumun farkına varmış durumda. Gümüş bilezik, gümüş alyans gümüş bayan setleri altınmış gibi makyaşlanıyor. İnternette, google.com'da aratırsanız görürsünüz. Benim de takip ettiğim gümüş alyans da en iyi firma ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın akrabaysa hoşuna dahi gider. Biz evlenirken aileler yardım ettiler ama ona rağmen teyzem sana takı takmayacağım para yollayacağım evine bir ihtiyacını al dedi. Ne yalan söyleyeyim çok makbule geçti ve ondan hatıra bir misafir tabak setim var. Hatıra oluşu da hoşuma gidiyor.

bence de iyi bir fikir olmuş. zaten parayı verirken söylersiniz biz böyle yapalım dedik ama isterseniz bu parayla bilezik alır düğünde onu da takabiliriz diye. ben olsam parayı kabul ederdim tabi bu durumda..

Merhaba hanımlar.
Şöyle ki yakın bir zamanda çok yakın bir akrabimizin düğünü olacak . Olacak ama akrabamiz her şeyi tek başına yapıyor . Mobilyalar beyaz eşyalar altınlar falan. Ne kız tarafı ne kendi ailesinden yardım yok . Bizde dusunduk ki takacagimiz 1500 liralık bilezik . Onu düğünden önce versek bi yardımı olur bi ise yarar. Ama ayıp mi olur bilemedik. Hani adı olmaz para verildi gibi gorunur diye dusunduk . Siz ne diyorsunuz ?
Çok yakınsanız,konuşun, düğünden sonra bozduracaksanız biz almayalım size parasını şimdiden verelim,bir eksiğinizi giderin,diye belirtin. Tabi çok samimi olmak lazım bunu söylemek için,ben ablam gibi gördüğüm bir yakınıma,bebeği doğmadan takısıni vermiştim,o dönem durumları kötüydü, konuşmuştum,kabul etmişti ama biz çok samimiydik.

X