• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı Merasimi

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
-Bey ne zaman başlıcak bu takı merasimi? Bak çocuk uyudu uyucak.
- Başlar herhalde birazdan. Çocuğun da uyuyacağı tuttu. Kerata evde olsa gece yarısına kadar otururdu. Hah işte başlıyo hanım, yakın akrabalarından sonra biz de hemencecik altınımızı takar, kaçarız.
-E nihayet yani, sabahtan beri dımbır dımbır oynuyorlar. Ben izlemekten bıktım, onlar oynamaktan bıkmadılar…
-Evet sevgili misafirler, sıra geldi takı merasimine. Öncelikle gelin hanımın ve damat beyin yakın akrabaları takılarını takacaklar, daha sonra siz sevgili misafirlerimize sıra gelecek.
-Evet efendim, gelin hanımın kayınbabasından bir adet son model peoguet 407. Beyefendi temsili olarak arabanın anahtarlarını gelin hanımın yakasına asıyor. Alkışlar damat beyin babasına.
-Şimdi de gelin hanımın kayınvalidesi arabanının kasko belgesini takıyor. Alkışlıyoruz efendim.
-Evet, gelin hanımın babası yeni araba için beş yıllık ücretsiz bakım hediye ediyor. Alkışlar gelin hanımın babasına.
-Gelin hanımın annesi geliyor. Anne hanımdan dört adet çelik jant, alkışlıyoruz efendim.
-Bey! Ne oluyor Allahaşkına? Biri tuttu araba taktı, diğerleri parçalarını tamamlıyor. Bu ne biçim takı merasimi…
-Ben de bişey anlamadım ki hanım, dur bakalım öğreniriz birazdan.
-Devam ediyoruz efendim, damat beyin kardeşinden bir adet oto müzik sistemi, alkışlıyoruz efendim.
-Gelin hanımın abisi geliyor. Evet gelin hanımın abisinden bir adet deri koltuk kılıfı. Alkışlıyoruz efendim.
-Bey, sorsana şu işi birine. Baksana bizden başka herkesin elinde araba parçası var. Kimisi koltuk kılıfı, kimisi oto bakım seti getirmiş. Nasıl iş bu? Kafam allak bullak oldu. Bak bak şu kadını görüyon mu? Elinde motor yağı var. Yanındaki de kocası herhalde, o da antifiriz getirmiş…
-Dur bakalım hanım, tanıdık biri denk gelsin sorucam. Ben de çok merak ediyorum.
-Evet gelin hanımın yeğeninden dikiz aynasına asılmak üzere bir adet cd efendim, alkışlar küçük beye.
-Hah, bak şu gelen Ekrem abi, ona soralım bakalım neymiş bu işin aslı…
-Ekrem abi noluyo burada! Bizim bildiğimiz düğünlerde altınla para takılır. Bu düğünde herkes araba parçası takıyo.
-Azizim bu zamana kadar düğünlerimizde altın taktık. Düğün bitince ne oldu? Altınlar bozduruldu, arabaya çevrildi. E biz de düşündük dedik ki, iki iki iş olmasın, arabayı direk biz takalım. Bundan sonra böyle…
-O da doğruya… Hanım bizden başka kimse altın getirmemiş anlaşılan. Biz de altın takıp kendimizi rezil etmeyelim. Ben bi koşu ineyim de arabadan yeni aldığım anahtar takımını getireyim bari. Napalım, biz de onu takarız…

(alıntı)

Back