Merhabalar, yaklaşık 8 aydır nişanlıyım ve yaklaşık 25 gün sonra düğünüm olacak fakat şimdiye kadar hiç takı muhabbeti konuşulmadı. Nişanlıma her sorduğumda takılar hazır kasada duruyor dedi. Bu süreçte düğün hazırlıkları yapılmaya devam etti. Her şeyin en uygununu seçmeye çalıştım ki nişanlımın ailesinin 5 evi 3 arabasi var evde 2 kişi çalışıyor 1 kişi emekli maaşı alıyor ve ev kiraları da var gelir olarak. Aldığım gecelik pahalı diye bi ton laf işittim ve hüngür hüngür ağladığım da oldu. Gelinlik için fırsat reyonuna bile götürüldüm duvak dantelli olunca pahalı oluyor Dantelsiz al diye baskı yapıldı. Kuaför provalı olursa pahalı oluyor provasız olsun diye baskı yapıldı. Fotoğrafçı daha uygun olanı seçildi. Düğün yeri cumartesi daha pahalı oluyor diye ben istemediğim halde cumaya kaydırıldı. Ev illa 1+1 kiralanacak diye baskı yapıldı. Yeni eşya alınmayacak evde bi odada duran köşe takımı kullanılsın diye baskı yapıldı vs. Tüm bunlara tamam dedim her gün 120 km yol gidip gelmeyi de göze aldım. Sırf sevdiğim için. Fakat en son bardağı taşıran takı muhabbeti oldu. Hazırladık dedikleri sadece bir setmiş ama bilezik de taksaydiniz dediğimizde bozuldular. Sonra da en fazla iki bilezik takabiliriz dediler. Ki sözde bir şey takılmadı masraf olmasın diye nişan yapılmadı haliyle bir şey takılmadı. Benim maaşım nişanlımın maaşının iki katı ki bir sene sonra 3-4 katı olacak. Benim alıştığım bi standart var. Aileme yardım ediyorum bir de. Tüm bunları baştan söylememe rağmen bunları da sorun etti. Evlendikten sonra senin paran benim param diye bir şey yok Ailene para göndermeni istemiyorum dedi. Benim önerimle aile danışmanına gittik fakat orda verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Aile danışmanımız ayrıl diyor arkadaşlarım ayrıl diyor. Bu olaylar beni de etkiledi. İlk başta ben para biriktirelim oyle düğün yapalım dediğimde maddi Sıkıntımız yok her şeyimizi Sıkıntısız yaparız dedi ama bu süreçte sürekli maddi sıkıntıları olduğunu söylüyor ama gidip marka tişörtlere 300 lira verip kışın ortasında 5 yıldızlı otele tatile gidiyorlardı. Bu da benim için üzüntü vericiydi açıkçası. İlk başta dediklerine güvenerek maddi sıkıntıları yok e kıymet de biliyor seviyorum da diye düşündüm ama şimdi ne kıymet biliyor ne de maddi açıdan söylediklerini gerçekleştiriyor. Üstelik şimdi ayrılırsam üzerine düşenleri yapmadıkları için değil ben azla yetinmediğim için ayrılmışız gibi yansitacaklar herkese. Kafam çok karışık. Dışardan bi bakış açısına ihtiyacım var. Lütfen bana akıl verin.