• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takıntılıyım:((

sorgunlu66

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
482
2
318
35
Rize
Merhaba arkadaşlar,ben 21 haftalık hamileyim ve çok takıntılıyım.şöyle anlatayım;evden cıkarken acaba anahtarı aldım mı,kapının arkasında mı unuttum ya unutursam,yolda yürüken ya biri takip ederse,ya düşersem,arabayla yola cıkınca ya bişey olursa kaza yaparsak,akşam yatınca ya kapı açıksa,tüp açık kaldıysa,ütünün fişini çektim mi?ya asonserde kalırsam.küçük kardeşime ya bişey olursa ona biri zarar verirse aynı şekilde yiğenlerime, ya biri kaçırırsa bu da sapık olursa.yediğim yiyceklere her şeye takıyorum ya.vs.vs.eyvahedigeldismileacaba hamilelikten mi yoksa gercekten psikiyatriste mi ihtiyacım var.?hamilelikte bu şekilde sorun yaşayan var mı? Hamile olmayanlar sizde var mı?lütfen yorumlarınızı beklıyorum.

daha önce de böyle bi sorunun vardı da hamilelikte mi arttı yoksa hamilelikle beraber mi ortaya çıktı?yani hamilelikte bebeğime bişey olursa endişesi normal ama bu kadar takıntı biraz fazla.böyle endişelerle bebeği de strese sokarsın ve stres bebek için hiç iyi değil.ben de arada acaba ütüyü çektim mi kapıyı kilitledim mi diye endişelenirim ama çok da takılmam unutur giderim.hamilelik böyle geçmez.yaşam kaliteni etkileyecek düzeydeyse bence bi psikologdan yardım almalısın.kendini en rahat hissetmen ve en huzurlu olman gereken dönem hamilelik dönemi.

daha önce de böyle bi sorunun vardı da hamilelikte mi arttı yoksa hamilelikle beraber mi ortaya çıktı?yani hamilelikte bebeğime bişey olursa endişesi normal ama bu kadar takıntı biraz fazla.böyle endişelerle bebeği de strese sokarsın ve stres bebek için hiç iyi değil.ben de arada acaba ütüyü çektim mi kapıyı kilitledim mi diye endişelenirim ama çok da takılmam unutur giderim.hamilelik böyle geçmez.yaşam kaliteni etkileyecek düzeydeyse bence bi psikologdan yardım almalısın.kendini en rahat hissetmen ve en huzurlu olman gereken dönem hamilelik dönemi.

önceden vardı ama bu kadar değildi.hamilelikte cıktı bu kadar.eşimde kızıyor cok takıyosun diye ama elimde değil kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bebeğim için ama bilmiyorum ki.

a.s.aynı takntılar bendede var tüpü kapatdımmı?cam kapalımı?bakıyorum çıkıp tekrar dönüp baktığım bile oluyorhamilelikte dahada çok artdı ama artık çıkmadan kendıme herseye baktın diyorum kı bırdaha aklıma gelmesin diye şimdi daha iyiyim kendimi kontrol ediyorum yoksa insan kafayı yiyor.çok takmayın kafanıza bebekde etkileniyor stresden ...:çok üzgünüm:

ben hamıle değilim ama yorum yapmak istedım acaba haberlerı çokmu izliyorsun etrafında kötüşeyler çokmu oluyor yada konuşuluyor hamileliğin verdıgı hassasiyetle bunları büyütüyor olabılırsın sen bebeğine odaklan unutursun kendıne dıkkatetopuyorumnanaktan

a.s.aynı takntılar bendede var tüpü kapatdımmı?cam kapalımı?bakıyorum çıkıp tekrar dönüp baktığım bile oluyorhamilelikte dahada çok artdı ama artık çıkmadan kendıme herseye baktın diyorum kı bırdaha aklıma gelmesin diye şimdi daha iyiyim kendimi kontrol ediyorum yoksa insan kafayı yiyor.çok takmayın kafanıza bebekde etkileniyor stresden ...:çok üzgünüm:

bende bu şekilde kendimi rahatlatıyorum.herşeyi kontrol ettin düşünme falan diye:))daha rahat olmaya çalışıyorum.inşallah bebklerimiz sağlıklı olur.kaydirigubbakcemile5

ben hamıle değilim ama yorum yapmak istedım acaba haberlerı çokmu izliyorsun etrafında kötüşeyler çokmu oluyor yada konuşuluyor hamileliğin verdıgı hassasiyetle bunları büyütüyor olabılırsın sen bebeğine odaklan unutursun kendıne dıkkatetopuyorumnanaktan

cok izlemesemde tv falan duyduğum şeylerden cok etkılenıyorum bende bunlara bağlıyorum zaten.ondan televizyondan falan uzak kalmaya çalışıyorum.inşallah geçecek bir kaç haftadır biraz daha sakinim.:1hug:

hamilelikle alakası varmı bilmiyorum ama bende dışarı çıkarken tüm fişleri çekiyorum doğalgaz ve su vanalarını kapatıyorum akşam yatarken pimapenlere demir kilit takıp kapıyı alttan üstten kitliyorum gece kalkıp balkon kapalımı diye bakıyorum birde hamilelikten olduğuna inandıklarım var otobuse minübüse binmiyorum yolda yürüken karnımı koruyorum hızlı yürüyen insanlara çok kızıyorum çarpacaklar diye daha neler neler ama çokdaa takmamak lazım galiba

hamilelikle cok alakalı olmayabilir bu durum.. biz yıllarca abimde yaşadık.. aynı gün içinde defalarca eve gelirdi işten bişe fişte kaldımı, ocak kapalımı diye bakmaya.. yolda yürürken bile kafama bişe düşermi ayağım takılırmı... bir sürüü şeye takıntılıydı.. 4 seans terapi aldı şimdi şükür takıntıları tahammül edilebilecek sınırlarda..

normal bunlar bizdede oldu aynı şeyler. ör...ben babanemlere bişey olucak diye çok kokuyodum. benden çok uzaktalar bişey olursa gidememdiye kafayı yiyodum. annemi her ardığımda bişey olurda benden saklarsanız bidaha konuşmam diyodum ufak tefek böyle şeyler çok oluyor.

Merhaba arkadaşlar,ben 21 haftalık hamileyim ve çok takıntılıyım.şöyle anlatayım;evden cıkarken acaba anahtarı aldım mı,kapının arkasında mı unuttum ya unutursam,yolda yürüken ya biri takip ederse,ya düşersem,arabayla yola cıkınca ya bişey olursa kaza yaparsak,akşam yatınca ya kapı açıksa,tüp açık kaldıysa,ütünün fişini çektim mi?ya asonserde kalırsam.küçük kardeşime ya bişey olursa ona biri zarar verirse aynı şekilde yiğenlerime, ya biri kaçırırsa bu da sapık olursa.yediğim yiyceklere her şeye takıyorum ya.vs.vs.eyvahedigeldismileacaba hamilelikten mi yoksa gercekten psikiyatriste mi ihtiyacım var.?hamilelikte bu şekilde sorun yaşayan var mı? Hamile olmayanlar sizde var mı?lütfen yorumlarınızı beklıyorum.

Ben de oyleyim guzelim . hamileyim 24 haftalik . Kotu birsey duymak istemiyorum. Aileme bisey olacakmi kotu haber gelecekmi diye korkuyorum . Hamilelikte cok arti benim . Kendimi sakinlestirmeye calisiyorum.. Bazen cok mutluyum bazen cok kaygiliyim . Biran once saglicakla alsak bebeislerimizi kucagimiza....

Back
X