- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 45
-
- Konu Sahibi kelebek1979
Teşekkür ederim cevabınız için:)Tahtakurusunu çok iyi tanırım oldukca nalet varlık evlerden ırak iğrenç 1 gün içinde manyak gibi çoğalıyor çoğu ilaca aşırı dirençli.
Nerden bulaştı bilmiyoruz.
Biz yillar önce nasıl kurtulduk dersen onların evini bulacaksın. Bizim eski koltugumuzmuş sebeb ve tüm takımı attık evden. Sonra dip bucak ilaçlama ve temizlik. Bitti gitti.
Yani nerden çıkıyorsa o şeyden kurtulunmalı mutlaka eski bir döşeme tahta yada koltuktan çıkıyorlar. Yorgan yastık herşey de yıkanmalı yüksek ısı da.
Esyasiz kaldık ama kafamız rahattı onsuz hayat boş evden iyidir.
Başka türlü kurtulanamaz geceler haram gece uyumak bile istenmez.
Biz profesyonel yardım almadık onların çıktığı esyayı attık öyle temizlendi rica ederim ne demek.Teşekkür ederim cevabınız için:)
O kadar kötü mü yaa kurtulması. Bana ilaçlama firmasının söylediği şey, 1-2 veya en fazla 4-5 ilaçlama yapınca temizlenirdi.
Siz kaç sefer ilaçlama yaptırdınız. Acaba bu ilaçlama fşrması oyalıyormu diye ögrenmek istiyorum.
Birde sizde ne seviyede vardı ? Yani ben daha evde gözümle görmedim. Veya dışkısını bırakırlar diyorlar, siyah renkte, onu da görmedim.
tekrardan teşekkürler cevaplarınız için. yaaaa bu ilaç firmalarını dinliyorum, en fazla 4-5 ilaç yapınca gider sıkıntı yok diyorlar. bir sefer ilaç 1000 tl bu arada :) ama internette başkalarının yorumlarını okuyorum veya sizin yazdıklarınızı, içim kararıyor. inşallah büyük boyutlara gelmeden hallederim.Biz profesyonel yardım almadık onların çıktığı esyayı attık öyle temizlendi rica ederim ne demek.
4 5 defa ilaç bilmiyorum belki geçer tek bildiğim ilaca karşı çok güçlü.
Biz bikere eşyalı ilaç yaptık geçmedi sonra çıktığı esyayı attık ve ilaç yaptık eve toplamda 2 yani.
Bizde ki seviye herkesi artık uyuyamayacak noktaya getirmesi. Buarada diğer odalara bile sıçrayabilir ben boyle seyelri erken fark ederim. Ama eşyayı atmasaydık nasıl bir seviyeye gelirdi bilmiyorum çok hızlı ürüyor. Öldürünce pis kokar ordan bile tahtakurusu olduğunu saptayabilirsin.
İlaçlardan sonra halılar silinsin çarşaf yorgan herşeyi yikanmali yada atilmalı. Buarada elbiseler de nokta nokta izler bırakırlar çarşaflar da dedikleri o.
Eski evlerde ilaçsız ahsap evler de ya da dışardan bulasmissa baza veya koltuk kenarlarında çıkarlar yada yuvalanirlar buralara bak. Yuvarlak yassı böcekler. Çok görmüyorsan belkide cogalmadi yada bitti inşallah oyledir Pire için yorgan yakılmaz ama bu kör olasica için herşey yapılır
teşekkür ederim cevabınız için. annenizin evinde hiç ilaçlama yapıldımı acaba ? yoksa direk koltugu atınca sorun geçtimi ?Benim de annemlerin eski mobilyasında vardı. Arkadaşın dediği gibi o kaynak koltuğu attılar da kurtuldular
İlaçlama yapıldı 2-3 sefer , gözle görmedik hiç koltuğa oturunca kırt kırt kırt yeme seslerini duyardık ve iskeletini yemiş onları gördükteşekkür ederim cevabınız için. annenizin evinde hiç ilaçlama yapıldımı acaba ? yoksa direk koltugu atınca sorun geçtimi ?
birde ne seviyede vardı acaba ? yani gözle görüyormuydunuz ? bizi evde ısırıp duruyorlar ama daha gözle görülür birşey göremedik :)
Temel odada ki kılık kıyafet olabilir yada sadece kıyafetleri kontrol etmek yeterli sanırım kalkıp hepsini yıkamamıştık yani.tekrardan teşekkürler cevaplarınız için. yaaaa bu ilaç firmalarını dinliyorum, en fazla 4-5 ilaç yapınca gider sıkıntı yok diyorlar. bir sefer ilaç 1000 tl bu arada :) ama internette başkalarının yorumlarını okuyorum veya sizin yazdıklarınızı, içim kararıyor. inşallah büyük boyutlara gelmeden hallederim.
yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz evde tahta kurusunu gözünüzle görüyordunuz. veya öldürünce pis kokusunu koklayabiliyordunuz. biz daha hiç görmedik çok şükür, baza veya koltuk kenarlarına bakıyorum orada da bişey görmüyorum. bunları yazarken de bir nebze kendime moral bulmak için yazıoyrum. acaba bizdeki seviyesi az mı diye :)
birde çarşaf yorgan falan tamam bunları yıkarım, ama elbiselerinizi ne yaptınız. onlarca elbise, her birisi yıka yıka bitmezki :)
Teşekkürler tekrardan :) ilaçlamadan sonra çarşaf yastık kılıfı vs dediğin gibi hepsini yıkadım. Ama o elbiseler yıkanmazki :)Temel odada ki kılık kıyafet olabilir yada sadece kıyafetleri kontrol etmek yeterli sanırım kalkıp hepsini yıkamamıştık yani.
Ama çarşaf yastık kılıfları hepsi.
Bu arada uyurken hemen fark eden insanım oyuzden gözle gördüm bir tane. Sonra kaynağı araştırdık koltuğu kaldırdık bikac tane orda da gördüm öldürünce koktugunu fark ettim yaş tahta gibi birşey gerçekten küflü
Başta bende gormuyodum oyuzden bana kimse inanmadıama çoğaldı ve görülmeye başlandı vampirler doğruymuş yani.
İlla dedim çağolmasi mi lazimdi diye.
Bence derin arastirma yap kizariklarin varsa siyah lekeler varsa vardır yoksa yoktur yani belkide başka birşey ısırıyordur. Net belli mi ekip evet var dedi mi ki? Gerçekten sevinirim yoksa senin adına.
Ben onlara güvenmiyorum para tuzağı çoğu.
Teşekkür ederim. Profesyonel ilaçlama 2-3 sefer yapıp işe yaramadıysa kötüİlaçlama yapıldı 2-3 sefer , gözle görmedik hiç koltuğa oturunca kırt kırt kırt yeme seslerini duyardık ve iskeletini yemiş onları gördüküzerine oturanı da mahvederdi ısıra ısıra
Soyle diyim izler varsa delik delik tahtayı da kemirip yuvalaniyolar. İlaçlar bilemiyorum inşallah etki eder. Güvenmiyorum.Teşekkürler tekrardan :) ilaçlamadan sonra çarşaf yastık kılıfı vs dediğin gibi hepsini yıkadım. Ama o elbiseler yıkanmazki :)
Sizde görünür hale gelmiş, demekki ben daha o seviyede değilim :) ilaç yapan adam evdeyken eşim vardı evde, adam bakmış görememiş.
Ama eşim ısırma resimlerini göstermiş, birde ısırdığı yerler koltuk ve yatak. Dolayısıyla tahta kurusu dedi.
Zaten tahta kurusu için sıkılan ilaç en agırıymuş. Yani bit pire vs varsa da etki ediyormuş.
Sizi sadece o koltuktamı ısırıyordu ? Yoksa evin başka yerlerinde de ısırıyormuydu ?
Birde günüz de ısırıyormuydu, yoksa sadece gecemi ? İşin enteresanı bizde akşam 6 gibi başlıyor ısırmaya ve gece 11sonrası kesiliyor , veya 11sonrasını biz derin uykudan hissetmiyoruz
Biz profesyonel yardım almadık onların çıktığı esyayı attık öyle temizlendi rica ederim ne demek.
4 5 defa ilaç bilmiyorum belki geçer tek bildiğim ilaca karşı çok güçlü.
Biz bikere eşyalı ilaç yaptık geçmedi sonra çıktığı esyayı attık ve ilaç yaptık eve toplamda 2 yani.
Bizde ki seviye herkesi artık uyuyamayacak noktaya getirmesi. Buarada diğer odalara bile sıçrayabilir ben boyle seyelri erken fark ederim. Ama eşyayı atmasaydık nasıl bir seviyeye gelirdi bilmiyorum çok hızlı ürüyor. Öldürünce pis kokar ordan bile tahtakurusu olduğunu saptayabilirsin.
İlaçlardan sonra halılar silinsin çarşaf yorgan herşeyi yikanmali yada atilmalı. Buarada elbiseler de nokta nokta izler bırakırlar çarşaflar da dedikleri o.
Eski evlerde ilaçsız ahsap evler de ya da dışardan bulasmissa baza veya koltuk kenarlarında çıkarlar yada yuvalanirlar buralara bak. Yuvarlak yassı böcekler. Çok görmüyorsan belkide cogalmadi yada bitti inşallah oyledir Pire için yorgan yakılmaz ama bu kör olasica için herşey yapılır
Merhaba aynı sorunu yasıyorum kurtulabildini ‘i şuantekrardan teşekkürler cevaplarınız için. yaaaa bu ilaç firmalarını dinliyorum, en fazla 4-5 ilaç yapınca gider sıkıntı yok diyorlar. bir sefer ilaç 1000 tl bu arada :) ama internette başkalarının yorumlarını okuyorum veya sizin yazdıklarınızı, içim kararıyor. inşallah büyük boyutlara gelmeden hallederim.
yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz evde tahta kurusunu gözünüzle görüyordunuz. veya öldürünce pis kokusunu koklayabiliyordunuz. biz daha hiç görmedik çok şükür, baza veya koltuk kenarlarına bakıyorum orada da bişey görmüyorum. bunları yazarken de bir nebze kendime moral bulmak için yazıoyrum. acaba bizdeki seviyesi az mı diye :)
birde çarşaf yorgan falan tamam bunları yıkarım, ama elbiselerinizi ne yaptınız. onlarca elbise, her birisi yıka yıka bitmezki :)
Merhaba aynı sorunu yasıyorum kurtulabildini ‘i şuan
canım merhaba, bende şuan aynı sorunu yaşıyorum gece uyuyorum ve uyandığımda bacaklarımda kaşıntı ve şişlik var. Yataga baktım heryeri temizledim böceğe dair herhangi bişey görmedim ama cok fena huylandım ve moralim bozuldu açıkçası. Ürtiker dediğinde şişlik sonrası kırmızılık kalıyor muydu? Bende cildiyeye gitmeyi düşündüm çünkü aynı yatakta yatmamıza rağmen eşimi ısıran bişey yok sadece bende var.yaaaa sorun tahta kurusu degilmiş. ben ürtiker olmuşum :) herkes tahta kurusu diye bakıyordu olaya ben dahil, ama ürtiker olmuşum, cildiye doktoruna gittim, teşhis koydu :) şimdi ilaç ile düzelttim :) ama aylarca yaşadıgım sıkıntı da bana kaldı :)
Merhaba, tahtakurusu ısırdıysa ısırdığı yerlerin dışında da kaşıntı oluyor alerjiK reaksiyon gösteriyor vücüt, hatta minik kan toplamaları(Peteşi) oluyor ısırığın çevresinde ya da çok başka yerde olabiliyor bunlar, inceleyin Vücudunuzu, minik delik açıyorlar bazen bu delikler aynı çizginin üzerinde bi kaç tane oluyor, böceği görmek çok kolay değil.canım merhaba, bende şuan aynı sorunu yaşıyorum gece uyuyorum ve uyandığımda bacaklarımda kaşıntı ve şişlik var. Yataga baktım heryeri temizledim böceğe dair herhangi bişey görmedim ama cok fena huylandım ve moralim bozuldu açıkçası. Ürtiker dediğinde şişlik sonrası kırmızılık kalıyor muydu? Bende cildiyeye gitmeyi düşündüm çünkü aynı yatakta yatmamıza rağmen eşimi ısıran bişey yok sadece bende var.
Tesekkur ederim tahtakurusu değilmis pire gördüm evde pireymis ilaçlattık evi inşallah geçerMerhaba, tahtakurusu ısırdıysa ısırdığı yerlerin dışında da kaşıntı oluyor alerjiK reaksiyon gösteriyor vücüt, hatta minik kan toplamaları(Peteşi) oluyor ısırığın çevresinde ya da çok başka yerde olabiliyor bunlar, inceleyin Vücudunuzu, minik delik açıyorlar bazen bu delikler aynı çizginin üzerinde bi kaç tane oluyor, böceği görmek çok kolay değil.