Tahta Beşik Hakkında...

Asiasena

Anne 💜 öğretmen💜 kedisever 💜
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
2.465
5.491
358
37
Kayseri
Arkadaşlar tahta beşik kullanan var mı aranızda? Ben oğlumda emanet almıştım 7 aylık olana kadar kullandım. Şimdi sıfırını yaptırmak istiyorum. Çok faydasını gördüm, size de tavsiye amaçlı açtım bu konuyu. Eğer aranızda kullanan varsa onların da yorumunu alalım fikir alış verişi olur hem bu konuda. Tahta beşik derken bildiğiniz en eski usul tahta beşikten bahsediyorum. Bebeği kundak yapıp içine yatırıyorsunuz ve üzerini yürek denilen örtüyle örtüyorsunuz. Emzirirken bile kaldırmanıza gerek yok, beşiği eğip rahatça bebeği emzirebilirsiniz. Gaz problemi olmuyor, elleri dışarıda olmadığı için sıçrayıp uyanma problemi olmuyor. Sadece alt değişimi ve sırt dinlendirme için kaldırıyorsunuz. Kucağa alışmıyor çocuk ve inanılmaz rahat ediyor. Pratik olduğundan her yere taşınıyor. Ben mutfağa götürürdüm azıcık kımıldasa hemen ayağımla kenarından sallardım hiç uyanmazdı. İkincide hemen yatırmayı planlıyorum, oğlumda 2 aydan sonra yatırdım yatırdıktan sonra gaz ve uyku problemi ortadan kalktı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz acep (:

Bu bebeğin sürekli put gibi yatması sürekli özbakım için muhattap olmanız sizi rahatsız etmeyecekmi...

Bebek sürekli put gibi yatmıyor ki :) sırtını dinlendirmek için 2 saatte bir kaldırıyorum zaten 2 saatte bir de emzirmen gerekiyor altını değiş vs yine bütün gününü yavrunla ilgilenmekle geçiriyorsun. Bebeğim rahat olup rahatça uyurken neden ben rahatsız olayım. Yaşadığım için söylüyorum inanın çok rahat ettim belki görmediniz daha önce anlatınca size garip gelmiş olabilir :)

ben kayınvalideme gittiğimde eşimin bebekken kullandığı o tahta beşiği duruyomuş kızımı ona yatırmıştım sonra iyi bunu ben eve götüreyim dedim.ama bir müddet sonra kızım rahat edemedi tekrardan kayınvalideme gönderdim

kızım çok hareketliydi ve deli yatıyor rahatlığına düşkün bir kız galiba :)

Ama benim çok hoşuma gitmişti

Son düzenleme:
Back