- 10 Haziran 2020
- 169
- 341
- 33
-
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
Tarihsiz imzalamayana zaten evi kiralamıyorlar. Yani maalesef bu akıllar bir işe yaramazBiz kiracı olarak iki yıldır bu taahhütname ile tehdit ediliyoruz diyebilirim. Kirasını düzenli ödemeyenler için denilerek iki sene önce imzalatıldı bu belge. Sonra bir anda kiralar artınca daha bir sene dolmadan ev sahibi fahiş fiyattan zam için pazarlık yapmaya başladı bizle. Iki yıldır yeni ev kiralıyormuşuz gibi yeni bir kira zammıyla karşılaşıyoruz. Karşınızdaki kişinin vicdani ile alakalı yani bu durum. Bu taahhütnameyi tarih koymadan imzalarsanız ya da imzaladıktan sonra örneğini siz almazsanız, ev sahibi de açgözlüyse sıkıntılı bir süreç yasayabilirsiniz. Biz dava süreçlerini de araştırdık. Bu sözleşmeyi ne zaman imzaladığınızın ispatı sizden bekleniyor. Ancak emlakçılar taahhütname kiracılara verilmiyor diye imzalanmış halinin örneğini size vermiyorlar. Imzaladığınız her sözleşmede tarih olmasına dikkat ederek ve örneğini ozellikle isteyerek ya da fotografini çekerek hakkınızı sizin korumanız gerekiyor. Formalite bir belge kesinlikle degil yani. Ama gecerli oldugu ve geçersiz oldugu haller var. Dikkat edilmesi gerekiyor
Sadece ev sahipleri değil ama herkes iyi niyetli değil. İyi insanlara denk gelmek çok önemli. İki taraf içinde. Ama ben her sene kirayı 2-3 katı artırmayı doğru bulmuyorum. Bu kağıdı onun için imzalatıyorlarsa haksızdır ama adil biridir kendi hakkını savunmak için imzalatıyorsa haklıdır.Evet hayat adil değil ama bunun suçlusu ev sahibi de degil.
İki tarafta makul fiyata evet demeli bence ne absürt bir fiyat artışı ne civar evler 10 Ken 2 ye oturmak ikiside olmamalı. Allah iki tarafıda kendi gibiyle karşılaştırsın diyorum ben. Burda birisi yazmış ev sahibi evinden çıkmamı istiyorsa diğer tarafın bikac kirasini, nakliye masrafimi ve olabilecek tüm masrafları karşılamalı falan diye bunların çok güzel önüne geçilir bu şekilde. Ama ev sahibide sürekli asiri arttirmamali eski düzenli yatiran kiracıya iyi niyetli olmalı. Şuan evin içine girdikten sonra zorbalık yapanlar için yapiliyodur bence genellikle. Ama bunu kullanıp sürekli absurt şekilde artiranada Allah vicdan versin.Sadece ev sahipleri değil ama herkes iyi niyetli değil. İyi insanlara denk gelmek çok önemli. İki taraf içinde. Ama ben her sene kirayı 2-3 katı artırmayı doğru bulmuyorum. Bu kağıdı onun için imzalatıyorlarsa haksızdır ama adil biridir kendi hakkını savunmak için imzalatıyorsa haklıdır.
İki tarafta makul fiyata evet demeli bence ne absürt bir fiyat artışı ne civar evler 10 Ken 2 ye oturmak ikiside olmamalı. Allah iki tarafıda kendi gibiyle karşılaştırsın diyorum ben. Burda birisi yazmış ev sahibi evinden çıkmamı istiyorsa diğer tarafın bikac kirasini, nakliye masrafimi ve olabilecek tüm masrafları karşılamalı falan diye bunların çok güzel önüne geçilir bu şekilde. Ama ev sahibide sürekli asiri arttirmamali eski düzenli yatiran kiracıya iyi niyetli olmalı. Şuan evin içine girdikten sonra zorbalık yapanlar için yapiliyodur bence genellikle. Ama bunu kullanıp sürekli absurt şekilde artiranada Allah vicdan versin.
Bizim öyle işte, 2 1 evler 10 000 civari, 3 1 bizim daire 2000 civari. Ara zam da yapmadık .İki tarafta makul fiyata evet demeli bence ne absürt bir fiyat artışı ne civar evler 10 Ken 2 ye oturmak ikiside olmamalı. Allah iki tarafıda kendi gibiyle karşılaştırsın diyorum ben. Burda birisi yazmış ev sahibi evinden çıkmamı istiyorsa diğer tarafın bikac kirasini, nakliye masrafimi ve olabilecek tüm masrafları karşılamalı falan diye bunların çok güzel önüne geçilir bu şekilde. Ama ev sahibide sürekli asiri arttirmamali eski düzenli yatiran kiracıya iyi niyetli olmalı. Şuan evin içine girdikten sonra zorbalık yapanlar için yapiliyodur bence genellikle. Ama bunu kullanıp sürekli absurt şekilde artiranada Allah vicdan versin.
Ne ugrasmissinizdir kim bilir. Gerçekten zor süreçler ikisininde kötüsü çok fena cidden. Bizim kiracimiz ilk zamanlar asla düzenli yatirmazdi aradığımızda gevşek gevşek konuşurdu 2-3 kira geçer öyle yatırirdi. Başka evimizde yoktu kendimizde kiradaydik çok zordu. Sonrasında eşiyle gorustum o devraldı kira ödeme durumunuda düzene girdi. %25 zammı bile sadece geçen sene yaptık öncesinde hep çok küçük miktarlardi çünkü kendimizde kiraciyiz insaflı olalım diye düşündük hep. Çok şükür onlarda düzenli yatırıyor uzun zamandır bizde ev aldık rahat ettik çünkü bizim başımızdaki ev sahibi son zamanlarda çektirdi yani resmen bize. İki tarafında insafsızi çok zor.Öyle kötü insanlar var ki, sırf evimden çıksınlar diye on aylık kiramı hediye ettim, yine de rica minnet çıktılar çok uğraşmıştım o vakitler. Kiracının da ev sahibininde kötüsü çok fena
Kuzenim de bu sene kendi kiraya çıkmak zorunda kalınca kendi evine kiracı soktu. Kiracısı ilk 2 ay düzgün yatırdıktan sonra aylrdır her ay kendi kafasına göre bir miktar gönderiyor. Açıklaması da “bu ay bu kadar uygun gördüm” . Uğraş dur şimdi bu tiplerleNe ugrasmissinizdir kim bilir. Gerçekten zor süreçler ikisininde kötüsü çok fena cidden. Bizim kiracimiz ilk zamanlar asla düzenli yatirmazdi aradığımızda gevşek gevşek konuşurdu 2-3 kira geçer öyle yatırirdi. Başka evimizde yoktu kendimizde kiradaydik çok zordu. Sonrasında eşiyle gorustum o devraldı kira ödeme durumunuda düzene girdi. %25 zammı bile sadece geçen sene yaptık öncesinde hep çok küçük miktarlardi çünkü kendimizde kiraciyiz insaflı olalım diye düşündük hep. Çok şükür onlarda düzenli yatırıyor uzun zamandır bizde ev aldık rahat ettik çünkü bizim başımızdaki ev sahibi son zamanlarda çektirdi yani resmen bize. İki tarafında insafsızi çok zor.
Bence sizin durumunuzda 3 katı çok makul. Daha öncede yazdım 10 Ken 30 yapan 3 katı yapmıştır insafsizdir ama 2 Ken 5-6 olan yine 3 katı yapmistir ama makul olandır bence. Bizim bir tanıdık baktı ki kiracısı bırak civar kiralari makule bile yanaşmıyor evi satılığa çıkardı.Bizim öyle işte, 2 1 evler 10 000 civari, 3 1 bizim daire 2000 civari. Ara zam da yapmadık .
Ne yapalim şimdi, ya orta yolu bulacak, ya mahkeme. Yapsam yapsam 6 yapicam zaten . O seneyenin zammı olacak. Baksan 3 katı zam. Ama 4 yıldır zaten uygun oturuyorsun, diyen yok.
Bir arkadaşın evine 40. 000 civari maaş giriyor, 3000 e oturuyor. Malesef bu da doğru değil, kendisine de söyledim. Makul olacak insanlar.
Bu durumun suçlusu ev sahipleri degil.
Ne demek bu ay bu kadar uygun gördüm yaKuzenim de bu sene kendi kiraya çıkmak zorunda kalınca kendi evine kiracı soktu. Kiracısı ilk 2 ay düzgün yatırdıktan sonra aylrdır her ay kendi kafasına göre bir miktar gönderiyor. Açıklaması da “bu ay bu kadar uygun gördüm” . Uğraş dur şimdi bu tiplerle
Aynı tarih ama taahhütnameye tarih atılmadı tabiTaahhüt imza tarihi ve evin kiralanma tarihi nedir ?
Ev sahibinin kendini ne sebeple koruyacağı malum, aç gözlülüğünden. Şimdi kira için 7 bine anlaştılar diyelim seneye 15 yapmak istedi hiç hakkı olmadan. Kiracı kabul etmezse evden atabiliyor mu yani? İnsan hakları hiçbir halt kalmadı ülkede. Bıktım bu aç gözlülükten, ekonominin içine edilmesinden. Hiçbir maaş iki katı artmıyor ama kiralar 2 kat 3 kat artıyor bol keseden. Çok yazık ülkenin geldiği hal.
Buradaki insanlardan gördüğüm yorumlar bile beni çok ürkütüyor. İstediğin gibi otur hiç bir şey yapamaz deyip insanların evine çöreklenebileceğini düşünenler var.
Her yasal şey ahlaki uymuyor aslında. Bu sebeple bence de haklı imzalatmakta.
Geçersiz o zaman rahat olun. Tahliye taahhütnamesi kira sözleşmesi düzenlendikten sonra imzalanmalı. Aynı gün veya erken imzalanırsa geçersiz oluyorAynı tarih ama taahhütnameye tarih atılmadı tabi