• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahlil sonucum?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
D vitaminime baktırmak için sabah tahlil vermeye gittim başka bir şey batırmayacaktım o yüzden gitmeden önce iki dilim börek yemiştim çayla beraber çay şekersiz. Gidince doktor tüm tahlilleri girmiş bakalım hepsine dedi glukoz değerim normal aralık 84-100 ken 107 gelmiş çok moralim bozuldu. gizli şeker falan korkuttu. Acaba aç olmamam etkili olabilir mi biliyor musunuz? Açken tekrar yaptıracağım hemen ama kafama takıldı :(

Aç gitmeliydiniz korkmayın doktorda aç geldiğinizi düşünerek bakmıştır ama yine de bir ara açken tahlil verin içiniz rahat eder hemde daha sağlıklı sonuç alırsınız

Aç gitmeniz gerekmez miydi. Glukoz yediklerinizden etkilenmişti ki börek yemişsiniz direk karbonhidrat parçalanıp şekere dönmüştür

Açlık şekerini tok ölçtürdüyseniz böyle çıkması normal. Ama çıkan sonuç tokluk şekerine göre ideal aralıklarda, endişelenecek bir durum olduğunu sanmam

Tahlil yapacaksaniz, herhangi bir tahlil için, tabiki aç olmaniz gerekiyor. Ve tabiki simdi tahlil degeriniz yaniltici. Ayrica corona zamani bu kadar basit neden olarak tahlil yapmanizda ne bilim..

Ben ramazanda öğleden sonra kan tahlili vermiştim seker biraz fazla cikti sonra yeniden yaptırdık ramazandan sonra , doktor sahurda yediğin etkiledi belki dedi. Aslında öğleden sonra yaptırmstim. Normal cikti sonra

O referans değer açlık şekeri için. Açlık ve tokluk şekeri için referans değerler farklıdır. Iki dilim böreğe o şeker maşallah iyi çıkmış. Gizli şeker dediğiniz şey açlık şekerinin normal tokluk şekerinin referans değerden yüksek çıkmasıyla ilgili sizinle hiç alakalı bir durum yok. Doktor aç olduğunuzu varsaymış çünkü açken rutin tahliller yaptırılır.

TOk karına yaptırdıgınız için öyle cıkmıs. Birşey yemeden bakılır glukoza. Eğer yerseniz yüksek cıkar

Arkadaşların dediği gibi tok karnına normal o.

Benim birkaç sene önce aç karnına 106 çıkmıştı.

Back