- 3 Eylül 2012
- 21.837
- 57.420
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Bazı insnalar 18 inde bazılarıda 30unda ancak olgunlaşır..
Kardeşleriniz keşke sizin gibi düşünceli olsalarmış..
Ama olmadıkları için sırt çevirmezsiniz kardeş sonuçta..
Bide sizin söylemiş tarzınız önemli.. Ailenin akıl küpü gibi davranırsanız bundan rahatsız olabilirler..
Yok ben iyi şekilde söyledim ama onlar anlamadı derseniz bir süre sessiz kalmanızda fayda var..
aynı sizin gibiyim
delleniyorum ya saçma salak hareketlere karşı
bence kimse için kendinizi değiştirmeyin,herkeste akıl var kullansınlar bi zahmet
ya bi kere şöyle bi durum varYa şimdi akılsizca bir davranış karşısında tabiki ne kadar sakin tutum sergilersem sergileyeyim belki akıl küpü bilmis gibi görünüyorum gözlerine.
Ama ilk uyarım uzun uzun nerdeyse bir saat güzel açıklama ile olur.
Ona çalışan kadının rahat olacağı yönleri gösteririm. Çalışmanın yorması yanında hayatına katacağı artıları uzun uzun anlatırım.
Baktım anlamıyor hala inat o zaman delirip sert çıkıyorum aglatiyorum doğru.
Çünkü sorunları bitmeyen,çözüm adına cabalamayan herkese sinir olurum ben.
Aynen yaa.
Hayır kendi akilsizligı bize de dert oluyor sıkinti o. Kardeşinin derdi seni de geriyor dolaylı yoldan mesela..
ya bi kere şöyle bi durum var
ben kardeşime kızıp vereceğim aklı kafasına soka soka veremiceksem istediğim gibi konuşamıcaksam kimse konuşayım
susayım o zaman dilimi keseyim
sivri dilliyimdir birazcık ve bu beni mutsuz da etmiyor oh olsun
Ya şimdi akılsizca bir davranış karşısında tabiki ne kadar sakin tutum sergilersem sergileyeyim belki akıl küpü bilmis gibi görünüyorum gözlerine.
Ama ilk uyarım uzun uzun nerdeyse bir saat güzel açıklama ile olur.
Ona çalışan kadının rahat olacağı yönleri gösteririm. Çalışmanın yorması yanında hayatına katacağı artıları uzun uzun anlatırım.
Baktım anlamıyor hala inat o zaman delirip sert çıkıyorum aglatiyorum doğru.
Çünkü sorunları bitmeyen,çözüm adına cabalamayan herkese sinir olurum ben.
Aynen yaa.
Hayır kendi akilsizligı bize de dert oluyor sıkinti o. Kardeşinin derdi seni de geriyor dolaylı yoldan mesela..
benimde kardeşim var.. okusun çabalasın diye emek harcıyoruz. ama hep bizi kandırma peşinde küçük hesap yaparak:) hiç bize çekmemiş. Psikolaga götürmeyi düşünüyorum.
Ben konuşmam pek etkili olmadı çünkü
mız mız insanları başka türlü kendine nasıl getirebilirsiniz ki sakin sakin konuşsan ama söyle ama ama böyle diye bir ton laf salatası yapacak
çocukluktan kalma alışkanlıklar bunlar ağlayınca annen gelir yanına olayı çözer falan bi yetişkin için öyle olmamalı realist olmak gerek
Bazen haklı olabilirsin ama seçtiğin cümleler seni haksız duruma düşürebilir.Arkadaslar normalde sabırlı biriyimdir ama insanların sacmaliklarina karşı hiç bir zaman sessiz kalamazdim.
Ama son zamanlarda iyice tahammülsüz oldum çıktım sanırım bayağı gıcık oluyorum ve bir kere güzellikle anlattığım halde anlamayan sacmalamaya devam eden insanların kalplerini kırıyorum.
Bu düzeni benim güzellikle uyarılarım ya da sert çıkışlarım da düzeltmeyecek biliyorum.
Örneğin maddi sıkıntılar yaşayıp bundan yakınan kardeşim her şeyin en pahalisini beğenip, fazlasını, gerekmedigi halde dahasını isteyince, ya da gereksiz harcamalar yapınca, çalışacaksın o zaman kaliteli bir yaşam bunu gerektiriyor dediğimde de yanasmayip bana türlü gerekçeler sununca dayanamayip kalp kiriyorum. O zaman konuşma sefil sefil yaşamaya devam et. Kimse ise gitmeye bayılmiyor, herkes yaşamak için sabrediyor is hayatının zorluklarına diye sert çıkıyorum ve ağlamasına sebep olabiliyorum..
Onun iyiliği için gösterdiğim yola yanasmayinca kendimi kaybediyorum. Sonra annem ya da diğer kardeşlerim o aglamaya bakıp mantığı elden bırakıp bana kiziyorlar.
Doğru olan ne anlamadım ki?
Sacmaliklara, sorunla gelen yakinlarimiza mantıklı çözümler sunmayalim mi?
Gerçekten istenen ne?
Yol gostermeyelim mi?
Ağlayayım, sizlayayim da sadece kuru teselli etsinler diye mi bekliyor millet?
Ne yapmak gerekiyor kendimi sorgular oldum..
Sorun, sorun hep sorunla gelen ama çözüme yanasmayan insanlara katlanamiyorum..
Ne olursa olsun susmali mıyım yani?
Kardesiyle konuşmak istemez mi insan?
Istemiyorum artik valla..
Üstteki basit bir örnekti.
Pek çok saçma insan tutumunu karşı böyleyim.
Cocugunu yanlis tutumla büyütüp cocugun davranis bozuklugundan sikayetci olan bir anneye de gerekli uyariyi yapiyorum.
Gözümün önünde hatali davraniyor cünkü. Anlatıyorum bak bu yanlış böyle olmalı ilerde söyle sıkıntı olur diye. Kimi haklısın diyor ama yine de bozuluyor falan.
Ne yapayım görüp de gulumseyeyim çocuktur deyip geçeyim mi ben de.. Yanlışa yanlış mı katayım?
Ne istiyor insanlar biri bana anlatsın valla anlamadım ben..
Sussam olmuyor konuşsam olmaz hesabı..
Bazen haklı olabilirsin ama seçtiğin cümleler seni haksız duruma düşürebilir.
O yüzden Yunus Emre demiş ki: Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı..
Yaa 6 kardeşiz hepsinin ayrı saçmalığı var. Gerçekten bazen ben üvey falan miyim diye düşünüyorum. Annem de hep der beni en yormayan, en az düşündüğüm sensin aklım kalmıyor sende diye.
Istiyorum ki artık annem onları da düşünmesin kendilerini düşünüp doğru seçimi yapsinlar.
Olmuyor, olmuyor. Haklı benken iki gözyaşına o yana dönüyor millet. Delirecegim..
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Mız mız tin tin, Gerekçesi bahanesi çok olan ama yaratıcılığı çözümü sıfır olan insanı kardeşim olsa da cekemem.
Sorun şu ki ben sert çıksam da laf salatası yapmayı ihmal etmiyor..
Bir bakmisım iyi niyetimle kavganın ortasına düşmüşüm.
aynıyız :)
karsımdakının kafası calıssın ıstıyorum
bırseyden dert yanıyorsa ve ben bı onerıde buluyorsam yap yanı bosunamı konusuyorum :)
bende sınırlenıyorum hemen carlıyorum
zeka denen bırsey var yanı ınsan bıle bıle nasıl aptal aptal dusunur konusur tahammul edemıyorum
bunu gercekden törpülemek gerek bızı daha cok gerıyor cunku
laf soyledıgım kısı benım kadar uzulmuyor olan benım sinirlerıme oluyor :)
kızım sana soyluyorum gelınım sen anla mısalı konu sahıbı
Ben genel anlamda yorum yaptım zaten. X konuyu bir çok farklı cümle ile söyleyip anlamları tamamen değiştirebilir insan.Valla daha hangi güzel cümleleri seçebilirim bilemiyorum. Güzellik de kar etmiyor terslemek de.
Ben de en son bana aglama yaa bana dert yakınma senin sorunlarını dinlemek istemiyorum çünkü sacmaliklarina gulumseyemem ben. Cozum onerilerine de kapalisin. Hoşuna gitmiyorsa tavrım, tepkim bana duyurma daha ne yapayım..
Bazı insanlar ne kadar doğru söylese de üslupları yüzünden ters teper.Valla daha hangi güzel cümleleri seçebilirim bilemiyorum. Güzellik de kar etmiyor terslemek de.
Ben de en son bana aglama yaa bana dert yakınma senin sorunlarını dinlemek istemiyorum çünkü sacmaliklarina gulumseyemem ben. Cozum onerilerine de kapalisin. Hoşuna gitmiyorsa tavrım, tepkim bana duyurma daha ne yapayım..
Bazı insanlar ne kadar doğru söylese de üslupları yüzünden ters teper.
Dayım da öyledir mesela, genelde ters, dik dik konuşan, karşısındakini aşağılamaya dönük bir üslubu vardır eğer kendince doğru yolu göstermeye çalışıyorsa. Haklıysa bile öyle ters bir şekilde söylüyor ki olay başka yere kayıyor.