Doğuma Hazırlık Taha ismi hakkında yardımm

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Merhabalar kızlar.
bir oğlum olacak kısmetse. Ve en başından beri bize sıcak gelen kafamıza yatan tek isim Taha'ydı. Kuranda bir sure olduğu için değil. Kulağa tınısı hoş gelen, uzun ve zahmetli bir isim değildi hem, bi çırpıda söylenilebilirdi. Hem manası da hoşumuza gitmişti. İnternetten araştırdığımızda geniş içerikli bi anlama rastlamadık ilk başta. Fakat bir site bulduk diyanet ile ilgili. Bir çok islam aliminin ve peygamber efendimizin bizzat bu isim konusundaki söylemlerini okuduk. Çok beğendik fakat tek bir sitede yazılıydı bunlar. Çocuklara koyulabilir bi isim, bunu biliyoruz yani manası yanlış, kötü veya anlamsız değil fakat siz ne düşünüyorsunuz bu isim konusunda. Etrafınızda sorup soruşturabileceğiniz bir kaynak var mı? Çok rica ediyorum yardımcı olur musunuz?
Bir de Kerem Taha diye iki isim şeklinde koymayı istiyoruz.
Kerem ismini benbuldum anlamı muazzam.açıkçası oğlumun o özelliklere sahip olmasını çok isterim. Sizce kerem taha uyumlu mu? Şimdiden teşekkürler..

Ben Kerem ismine de Taha ismine de bayılan bir olarak çok beğendim. Bence uyumsuz da değil. Özellikle Taha ismine bayılıyorum. Erkek isimleri düşünmüşüm hep. Hiç kız ismi yok aklımda. Doktor kızın olacak dediğinde ben kız düşünmüyordum dedim. o kadar

slmlar hayırlı doğum diliyorum size inşallah sağ sağlim kucağınıza alırsınız isim konusuna gelince benim de 5 yaşında bir oğlum var allah bağışlarsa ismi taha biz isim çok araştırmadık eşim buldu taha ismini ben açıkçası berat istiyordum ama eşim taha ismin de çok ısrar etti ve anlamı şöyleymiş Taha:
Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. -
Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure.
Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur......bence çok güzel bir isim çok bilindik ve duyulmuş isimlerden deil kulağa da çok hoş geliyor anlamı da çok güzel umarım yardımcı olmuşumdur

Allah bagislasin yavrunu canim. Aslinda erkek ismi bulmak daha zor. Ben cok zorlandim acikcasi..
Kiz olsaydi Beyza naz koyacaktim büyük ihtimalle. Yada Elzem. Elzem gerekli olan demek. Cocuklarimiz bizim hayatizda en gerekli ve vazgecilmez birer unsur. O yüzden cok sevmistim Elzem ismini.. Umarim icine sinen bi isim bulabilirsin. Tesekkurler cevabin icin

Amin cok tesekkür ederim canim Allah yavrularimiza saglik sihhat uzun ömür nasip etsin insallah.. Ne güzel, isim kardesi olacaklar demekki oglusumla
Bu anlamini biliyorum canim. Bazisi da diyor ki Taha'nin anlamini ancak.allah bilir kesin bi bilgi yok diyorlar. Ama benim bi sitede okuduguma göre anlami cok genis ve cok muazzam.. Mesela.Allah peygamber efendimize bircok isim koymus bunlari hepimiz biliyoruz. Fakat bunlardan pek bilinmeyen iki isim daha varmis ki bunlar Taha ve Yasin'mis. Taha suresinde "Ta-ha" diyerek peygamber efendmiz'e sesleniyormus allah. Yani peygamber efendimizin isimlerindenmis fakat bunu bir hocaya teyit ettirmek istiyor veya bilen biri var mi diye merak ettigimden sordum burada. Ama kimsenin bi fikri yok sanirim. Olsun ben cok sevdim Taha ismini..

Benim erkek ismi olarak beğendiğim farklı ve çok hoşuma giden isimler var ama kızda bir türlü bulamıyorum :) Manası da güzel olsun istiyorum.-Zeynep mesela çok hoş bir isim ama çok bilindik. :) Bilinmedik olanlar da çok ağır oluyor benim beğendiklerim. Çocuk isimsiz kalmayacağına göre bir isim bulacağız artık :)

Amin canım. Cümlemizin bebeklerini inşallah :)

çocuğa müslüman ismi koymak, anne babanın vazifesidir. sadece burdan bakınca bile taha ismi çok güzel.

ayrıca bu isim bana göre gatet hoş, güzel bir isim. bizde düşünüyoruz aslında (enes veya taha) ama daha erken:)daha 13 haftalık bizimkisi:)

Tesekkur ederim canim.. Hayirlisiyla dogsun isimleriyle yasasin bebeklerimiz..
Ben daha 8 haftalik falanken evde otururken eger erkek olursa diye isim düsünüyordum.
Ve kendim de kuran okudugumdan Taha suresinden haberdardim.
Sadece sure oldugu icin degil. Anlamlari da pek hos. Kizimin adi Sahra Nur..biz onu sahra diye cagiriyoruz
Taha cok guzel uyar diye düsünmüstüm ve eşime bahsetmistim. O da cok begenmisti..
Fakat zamanla tek basina cok bos gibi gelmeye basladi bize. Basina.bi isim.aramaya basladik. Kerem isminin anlami da muazzam..
O yuzden kerem taha istedim
Hayirlisiyla sen de ögreniceksin cinsiyetini ama benim kalbime erkek doguyor ben e oglusun olacak
Demistin dersin

Taha ismi de Kerem ismi de cok guzel..
Icinize sinmesi onemli olan..

İkisi de çok güzel :) Taha mukatta harflerinden oluşuyor. Anlamları gizli yani. Allah bu surelerin anlamlarını gizlemiştir. Taha hem peygamber efendimizin de ismidir. Bence çok güzel bir ikili

Son düzenleme:
bence güzel ama söylemesi çok zor a'yı uzatmak gerek
benimde oğlum olcak düşünmüştüm bu ismi ama yazıldığı gibi okunmadığından vazgeçtim
fakat yine de tercih sizin, adıyla yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…