Tabiki Kayınvalidem ve sorunları :(

tugcekaraca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
154
44
36
Arkadaşlar öncelikle vereceğiniz cevaplardan ötürü şimdiden tşk ederm hepinize :)
4 yıllık evliyim ve oldum olası eşimin ailesi tarafından sevilmedim ve hiçbirini sevmiyorum.
Sevilmeme kısmı hiçbir zaman umrumda olmadı fakat kayınvalidem şuan çok hasta (yaş 65 ) ve muhtaç durumda.7 tane evladı olmasına karşın en küçüğü olduğu için eşime aşırı düşkün. Bana yapmadığı kötülük yuvamı yıkmak için demediği laf kalmadı. Kavgalarla geçen yıllarımdan ötürü evliliğimin tadına varamadım. Eşimde bende çalışıyoruz.Eşim annesine çok düşkün biri olmasına rağmen yaşanılan olaylardan dolayı annesine ve ailesine sırtını döndü.Ablalarıyla hiç görüşmüyor annesiyle ise ayda bir kez telefonda ya görüşüyor ya görüşmüyor. Aslında ben kazandım gibi görünüyor diyeceksiniz ki derdin ne Derdim şu ki vicdanım rahat değil kadına bişey olursa pat diye ölürse falan eşim kendini onu ihmal ettiği için suçlu hissedebilir ve bu onun psikolojisini etkileyebilir. Uzun zaman üstüne dün kv deme uğradık çok hasta diye ve eşime bizime evimizi sordu nerde nasıl memnunmusunuz vs gibi sorular . Kendisi ben istemediğim için evimizi bilmiyor ve eşimin o an çok üzüldüğünü hissettim evet anne memnunuz falan diyerek geçiştirdi. Benden alacağı tepkiyi düşünerek davet edemedi. Şimdi size soruyorum bir tarafım bu hafta sonu kayınvalideni al evinde ağırla 2 gece misafir et diyor bir tarafım ise hazır rahata ermişsin hiç bulaşma diyor sizce ne yapmalıyım Lütfen deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın benimle

Bu arada yakın bir süre içerisinde dayımı kaybettim ve bu yüzden maneviyat yönüm kabarmış durumda

ya insanlık sende kalsın eşin için çok ağır bir durum çağır 2 gün nedir ki

vicdanın rahatlar iyi hissedersin eşin mutlu olur

ya insanlık sende kalsın eşin için çok ağır bir durum çağır 2 gün nedir ki

vicdanın rahatlar iyi hissedersin eşin mutlu olur

Öylemi diyorsun bende çok ikilemde kaldım şuan bu kadar vicdanım sızlıyorsa ölürse fln dahada kötü hissedicem kendimi biliyorum

Büyüklük sizde kalsın. Davet edin hizmetini yapın. Kadın yaşlı zaten. Bi de Eşinizi düşünün

empati yaptımda, ben davet ederdim, hatta uzun süre bakardımda. zamanın ne göstereceği belli değil yarın bende aynı duruma düşebilirim, bide kadına bişi olursa bu vicdan azabıyla yaşayamam. huzuru bulamam.

Uzun süre bakmak gibi bir durumum yok zaten kendiside evine pek düşkün kızlarının bile evlerinde kalmıyor biraz huysuz diye kızlarıda istemiyor zaten vicdan azabı kısmında haklısın şuan bile çekiyorum ve bundan dolayı kendimede kızıyorum

Öylemi diyorsun bende çok ikilemde kaldım şuan bu kadar vicdanım sızlıyorsa ölürse fln dahada kötü hissedicem kendimi biliyorum

kesinlikle öyle diyorum ben olsam çoktan çağırmıştım

allah korusun annesi ölse eşinde içten içe son günlerini geçiremedi evini bile bilmiyordu diye seni suçlayabilir.

Büyüklük sizde kalsın. Davet edin hizmetini yapın. Kadın yaşlı zaten. Bi de Eşinizi düşünün

Zaten onu düşünüyorum yoksa kv dem fln umrumda değil çektiklerimiş bir ben bir allah bilir benim yerimde belkide sukunetsiz cahil bir kadın olsaydı çoktan evliliği biter yada katil olurdu

kesinlikle öyle diyorum ben olsam çoktan çağırmıştım

allah korusun annesi ölse eşinde içten içe son günlerini geçiremedi evini bile bilmiyordu diye seni suçlayabilir.
Bende bundan korkuyorum çünkü mükemmel bir eşe sahibim ve annesi yaşarken çektirmediği kalmadı birde ölüsünden çekmek istemiyorum inanın çok ortada bir yerdeydim tavsiyelerinz çok işime yarayacak :)

eşiniz gitsin kalsın madem annesinde.
benim kv de evimi bilmez, eşyamı bilmez. yarım ağızla bize de bekleriz diyorum ama gelmesini istemiyorum. hele ki bana evlendikten sonra bir kötülüğü olmamasına rağmen. siz bence eşiniz için eşinizin annesiyle görüşmesine teşvik edin. ama siz yine uzak durun.

çağırın sonuçta el öpmekle dudak aşınmaz. Allah korsu kayınvalideniz vefat etse eşiniz ne kadar kötü olursa olsun yinede çok üzülecektir çünkü annesi. sonra sizin aranız kötü olabilir
çağırın siz üzerinize düşeni Allah için yapın gerisi hikaye zaten

Cagir gitsin ya ölümlü dünya onlar utansın sana yaptiklarindan utanacaklar da kötülüğe kotuluk yapma büyüklük sende kalsin eşin için

Evet tabi buda bir seçenek fakat eşim asla evinden başka bir yerde kalmıyor. Ve farkında olmadan o kadar tesir altında bırakmışımki benden çok o görüşmek istemiyor ve kendisi benim anneme kardeşlerime o kdar saygılı ve sevgi doluki korkuyorum annesine bişey olur diye .

Kadına bişey olursa daha cok vicdan azabı duyarsiniz esinizde ilerde sizi suclayabilir annemi cagiracaktim senin yuzunden cagiramadim diye kadin şu anda bakima muhtac belki sizde son zamanlarinda hayirli duasini almis olursunuz

Doğru diyorsunuz eşimle aramın bozulmasını göze alamam

Cagir gitsin ya ölümlü dünya onlar utansın sana yaptiklarindan utanacaklar da kötülüğe kotuluk yapma büyüklük sende kalsin eşin için
Zaten sevdiğim saydığım için yapıyorum desem yalan olur sırf eşimin yüzünde akşamki ifadeyi bir daha görmek istemediğimden çağırmak istiyorum

Kadına bişey olursa daha cok vicdan azabı duyarsiniz esinizde ilerde sizi suclayabilir annemi cagiracaktim senin yuzunden cagiramadim diye kadin şu anda bakima muhtac belki sizde son zamanlarinda hayirli duasini almis olursunuz

İnanın öyle bir kadınki elimle beslesem allah razı olsun demez aksine herşeye bahane bulur laf sokar allahtan eşim hiçbir zaman onun lafına kulak vermedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…