• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

T3 t4 tsh:(

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
21.10.2011 TARİHİNDE ADETLİ DEĞİLKEN T4:1.07 TSH:1.394 ÇIKTI T3 BAKILMIYORDU BAKTIRAMADIM.

STRESLİ BİR DÖNEMİMDE İKEN ERKEN (8 GÜN ERKEN) ADET OLDUM VE ADETİMİN 2. GÜNÜNDE TAHLİL YAPTIRDIM..
17.11.2011 tarşhinde
TSH: 2.32
T3 : 5.20
T4 :4.42
FSH :3.88
PROLAKTİN :9.4 ÇIKTI

T3 VE T4 LERİM YÜKSEK...NE YAPMAM LAZIM..BEBEK DÜŞÜNÜYORUM VE YÜKSEK OLMASININ ZARARLARI KONSUNDA BİLGİ VERİRMSİNZ.BEBEĞİN DÜŞÜK VE ZİHİNSEL OLMASINA SEBEPMİ

21.10.2011 TARİHİNDE ADETLİ DEĞİLKEN T4:1.07 TSH:1.394 ÇIKTI T3 BAKILMIYORDU BAKTIRAMADIM.

STRESLİ BİR DÖNEMİMDE İKEN ERKEN (8 GÜN ERKEN) ADET OLDUM VE ADETİMİN 2. GÜNÜNDE TAHLİL YAPTIRDIM..
17.11.2011 tarşhinde

T3 VE T4 LERİM YÜKSEK...NE YAPMAM LAZIM..BEBEK DÜŞÜNÜYORUM VE YÜKSEK OLMASININ ZARARLARI KONSUNDA BİLGİ VERİRMSİNZ.BEBEĞİN DÜŞÜK VE ZİHİNSEL OLMASINA SEBEPMİ

canım sanırım hamile kalmak zor olur kalsanda düşük riskin olur.önce bunun tedavisini yap derim.çünkü böle bi tanıdğım vardı 3 yıl gebe kalamadı bunun yüzünden..sonra oldu çok şükür bi kızı ama tedivisinide yapıodu o arada onunda yüksek çıkıodu değerleri çünkü..hoşçakall

17.11.2011 tarşhinde

panik yok canım. evet değerlerin yüksek bir endrokronoloji uzmanına git o tedaviye başlayacaktır. ayrıca hamile kalmak istediğini mutlaka belirt o tedavini ona göre yürütecektir ilaç başlayacaktır. kafana göre bu değerlerle sakın gebe kalma. çünkü bu sorun bebeğin zihinsel yapısını doğrudan etkiliyor. doktoruna gidip tedavine başlarsın ilacı kullanırsın ve hamile kalmak için gerekeni yaparsın. ilacı gebeliktede kullanacaksın zaten doktor yönlendirecek seni. bendede aynı problem vardı. önce tedavimi düzene koydum sonra doğum kontrol hapını bıraktım. 1 ay içinde hamile kaldım.

aynı problem komşumda vardı. tedavi oldu hemen. 4 ay boyunca ilaç kullandı, kullanırken korundu. 4 ay sonunda değerler normalde döndü ve korunmayı bırtaktı hemen hamile kaldı. :)
kadın doğum uzmanı ile beraber hormon tedavisi uzmanı gözetiminde hamileliği gayet iyi geçiyor. şuan 23 haftalık :)
Allahım size de nasip etsin hayırlısıyla..

not: tedavi olmadan önce de hamile kaldı fakat düşürdü. bu hormonlardan dolayı olduğunu söylediler. sende önce tedavi ol bence. sabrının karşılığını kısa zamanda alırsın umarım..

Son düzenleme:
Merhaba ben de hashimato triodi hastasıyım,zaten sürekli ilaç kullanıodum Tsh normal değerlerde idi. Ama ben daha düşünmezken hamile kaldım:1: Şu an 32 haftalık ve ilacıma devam ediyorum sadece dozu arttı,kızıma ve bana yeterli olsun diye,Korkacak bişey yok inş,hayırlsıyla herkese nasip olsun annelik:49:

Back