T3 T4 değerleri bilenler yardım

mercan76

kızımın kızkardeşi geliyo
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
680
1
96
45
İstanbul
kızlar selamlar beni saglık ocagından cagırdılar kan testi yapalım dediler yaptırdım 2 hafta önce yaptırmıştım bugün gittim almaya sinirlerimi bozdular yardımcı olun lütfen benim serbest T3 2,62 cıktı referans ararlıkları 2,63-5,7 serbest T4 8,88 referans aralıkları 9,01-18,2 kanımda düşük cıkmış oda 9,70 referans aralıkları 11,0-18,0 glukoz 61 cıktı referans aralıkları 65-110 saglık ocagındaki dr bizim tahlil sonuclarında bir sorun olabilir dedi dahiliyeye yönlendirdi yarın randevu aldım gidicem cok korktum yardım edin bana hemşire bana bebegin hayatı için önemli dedi daha cok korktum bir bilginiz varsa yardım edermisiniz bekliyorum

troidle ilgili değerler bildiğim kadarıyla..troid bozukluğu bebeğin zeka gelişimini etkilermiş..ama sağlık ocakları gereksiz telaşlandırıyorlar insanları..sen kendi doktoruna güven..en iyisini o bilir..

canım troid çok önmeli mutlaka bi endokrinciye git benimde değerlerim bozuk çıkmıştı ilaç kullandım sürekli,halada kullanıyorum.ilacını aldınmı sorun yok ama almazsan sorun oluyo korkma.kaç haftalıksın bide bu önemli

Gecmis olsun. Oncelikle tahlilini guvenilir bir yere yaptirmani tavsiye ederim, degil saglik ocagi, her hangi bir hastanede bile ozellikle hormon testleri yanlis cikabilir. Ben tiroid hastasiyim ve tahlillerimi cevrede guvenilir oldugunu bildigim ozel bir laboratuvara yaptiriyorum. Yarin gidecegin hastaneden emin degilsen, hem oraya hem de baska bir yere daha yaptir, sonuc kesinlesmis olur. Eger test sonuclari dogruysa hipotiroidin var ama TSH'ya da bakmalari gerekirdi. Oyle olsa bile onemli degil, ben de hamileligim sirasinda ogrendim ve ilaca basladim, sukur ki cocugumda hic bir sorun yok. Ayni zamanda kansiz gorunuyorsun, onun da demir eksikliginden kaynaklanip kaynaklanmadigini doktor sana soyleyecek, herhalde demir ilacina baslaman ya da zaten aliyorsan dozunun yukseltilmesi gerekebilir. Seker icin de doktorun sana daha dengeli ve saaglikli bir yemek plani onerecektir.

Telaslanacak bir sey yok, sadece test sonuclarindan emin ol yeter, butun bunlarin tedavisi var. Gecmis olsun.

cok teşekkür ederim kızlar bugün dr gittim bebeğim saglıklı kan ilacı verdiler hormonlarım içinde dahiliyeci telaş yapma degerlerin normal dedi ama birde biz bakalım dedi yarın kan vericem tekrar

arkadaşlar bugün sağlık ocağına gittim genel bir kan testi yaptırayım diye doktor t4 yüksek bu bebeğinin zekasını etkiler en yakın zamanda doktorunla görüş dedi kafayı yicem ağlamaktan sinirlerim bozuldu yarın için randevü aldım ama nasıl sabah olucak bilmiyorum anlayan varsa lütfen bi cvp yazsın yoksa deliricem bu ilk bebeğim bişey olursa ne yaparım allahım sen koru sağlıklı olmasını nasip et
t4 0.87
t3 2.63
tsh 1.43 21 haftalık hamileyim çokmu uçlarda durum biri bişey yazsın lütfenn

Kendi tahlil sonuç kağıdıma baktım t4, t3 değerlerin normal sınırlarda TSH çok iyi. senin tahlil kağıdında da normal değerler yazıyordur zaten. Merak etme sorun olsa zaten TSH yüksek çıkıyor. seninki çok ideal. Ama sen yine bu hafta içinde bir devlet hastanesine git. Uzmanına danış.Bence telaşlanma.

T3 ve t4 testleri öneml testlerdir. Düşüklüğü ve yüksekliği iyi değildir...nırmal değer aralıklarında olmalıdır...

Hamilleliktete önemlidir...bozuk çıktığı zaman bebeğin gelişimine etkisi olmakla birlikte düşüğede sebep olur...

Ama hormon testleri yüksek olan hamile bayanlar ilaç veriyor doktor...

Yani stres filan yapma sakın...kontrollerini düzenli yaptır..bişey olmaz allahın izni ile....

arkadaşlar cvplarınız için çok teşekkür ederim bugün doktoruma gittim t4 ün yüksek değil düşük dedi bu önemli dahiliyeye görün dedi.. anlamadığım şey bu nasıl doktor yaa bir kere bile bana değerlerini ölçelim falan demedi tek sorduğu şikayetin varmı ilaçların bittimi bide ultrasondan bakıyo okadar başkada bişey yaptığı yok 5 ay olana kadar isteseydi bi tahlil belki daha erken farkedilecekti değerlerimin düşük olduğu.. sağlık ocağında bile daha dikkatliler istediğim gibi güvenebileceğim bir doktor bulamadımm.. inşallah yarın dahiliyede doktor kötü bir şeyler söylemez hayrlısıyla bebeğime bişey olmasında..

mybeans arkadaşım msj sayım yeterli olmadığı için özelden cvp veremiyorum teşekkür ederim önerin için.. ama dahiliyede doktor sınırın çok az altında gebelikte küçük iniş çıkışlar olabilirmiş kimsayal denge değiştiği için haftaya tekrar tahlil yapılacak büyük ihtimalle normal çıkar endişelenme dedi hayırlısı bakalım..ama olmazsa birde edndokrine giderim..

Serbest T4 benim 14 çıktı referans aralığı diyor ama değil yıllar önce yazmışsınız ne oldu ne dedi doktor dönerseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…