Arkadaşlar merhaba, 18/08/2007 Cumartesi günü bende malum silikon ameliyatı oldum.. açıkçası ameliyata girmeden bir kaç gün önce bu siteyi buldum ve bu operasyonu geçiren arkadaşların tecrübeleri birçok konuda fikir edinmeme yardımcı oldu, herkese teşekkürler.
Yaklaşık 2 senedir bu ameliyatı, olması gerekenleri, sonuçlarını çok araştırdım. Kendimi psikolojik olarak çok iyi hazırladığım için ameliyatımın öncesi de sonrası da tahminimden daha kolay geçti. İğne fobisi bile olan biri olarak hala nasıl bu kadar sakin olabildiğime inanamıyorum :)
Ameliyatım Ankara Bayındır Hastanesi'nde, Prof.Dr. Ruşen Kapucu tarafından meme ucundan kesiyle yapıldı. 7.000 YTL ücret ödedim, 1 gece hastanede yattım. 1.67 boy ve 47 kilo olduğum için doğal görünmesi açısından 175 CC pütürlü yüzeyli damla silikon kullanıldı. Ameliyattan çıkmadan önce memelerime lokal iğne de yapıldığı için uyandığımda hiç ağrı hissetmedim, sadece narkozun sersemliği vardı üzerimde.. Takılan silikonlar büyük olmadığı halde, şişlik ve ödem olduğu için kocaman geldiler gözüme..önce baya bi füze biçiminde duran bu nesnelere gözüm alışamadı :) Üzerinde ince bandaj vardı.Meme ucu bölgesinde de yine kalın olmayan ince ayrı bi bandaj vardı. Dren takılmadı. Koluma takılan kelebek şeklinde ucunda 2 tane girişi olan iğne olduğundan ağrı kesiciyi burdan, başka bir yere iğne yapılmadan verdiler ama dürüst olmak gerekirse dayanılmaz bir ağrım olmadı yatarken, sadece ayağa kalktığımda onları düşcek korkusuyla tutup duruyordum :) inanılmaz ağır geldiler... 1 gece hastanede mışıl mışıl uyudum narkozun etkisiyle.. Ertesi gün öğlende eve çıktım..ağrılarım sızılarım ameliyat olduğum günle aynı orandaydı..en önemlisi de kollarım çok ağrıdığı için yataktan kalkarken çok zorlandım. 3. gün uyandığımda kollarımdaki ağrı nerdeyse sıfır'a indi...beynimde bu silikonları benimsemiş olmaya başlamış demek ki, kambur yürür halimde kendini dik bir yürümeye bıraktı :) Bugün daha iyiyim, ağrım sızlama olduğu zaman da ilaç alıyorum hemen..ama açıkçası bu nadir oluyor artık.. Antibiyotik kullanımı da yarın son olmakla beraber, pazartesi günü dikişlerim alınacak. Şişlerim hafifledi, morluk hiç yok.. özel sutyen kullanmama da gerek yokmuş.. yani benim doktorum kullandırmıyor. Masaj yapmam gerekli mi diye sordum, pütürlü yüzeyli silikonlarda masajın bir anlamı yokmuş arkadaşlar, masaj gereksiz bir uygulama dedi. Eskiden düz yüzeyli silikon takıldığında yapılıyormuş.
Şimdi en büyük merakım dikişler alındıktan sonrası :) Bu arada bilmek isteyen olabilir, his kaybım yok.. meme ucuma şu anda dokunduğumda bile gayet hissedebiliyorum. Sizlere tek tavsiyem gerçekten doktorunuzu iyi seçip araştırın. Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz, kendinize iyi bakın.
Merhaba sweety27
çok geçmiş olsun. bende çok yakında meme protezi istiyorum. Bunun için Cuma gününe randevu aldım. Anlatıkların benim için çok önemli çünkü bende çok istiyordum ve kararımı kesin verdim artık. Bu arada ücreti çok fazla değilmi? Hangi Hastanede yapıldı. ve protezlerinin markasını biliyormusun? Birde bu fiyatın içine neler dahildi? Teşekkür ederim tekrar çok geçmiş olsun.
DARISI BANA
geçmiş olsuncanım,.ayrıca ameliyat sonrası için paylaşımın için teşekkürler.
bu tür paylaşımlar ,silikon yaptırmak isteyenlere de kolaylık sağlıyor.
ben de fiyatı yüksek buldum.protezlerin markası ve özelliğiniden mi kaynaklanıyor acaba?sadece protezlerin ne kadar tuttu biliyor musun?
pütür yüzeyli ve damla protez hakkında benim de kafam karışık.sana doktor onların diğer yuvarlak ve düz protezler arasındaki farklardan bahsetti mi.
sen bir de bu protezleri ömür boyu kullanabilecen mi,emzirme sonrası ne olabilir....
paylaşırsan memnun olurum.
sweety,ben de doğal durması açısından damla protez düşünüyorum.konuştuğum doktor yaklaşık 4 milyara mal olacağını söyledi.ben de zaten fakültede yaptırmayı düşünüyorum.arkadaşının 10 yıldır kullandığını yazmışsın.peki o bayanda doğum ve emzirme olayı oldu mu,olduysa göğüslerini hiç etkilemedi mi.bunu çok merak ediyorum.
benim çünkü ilk doğum ve emzirmeden dolayı bozuldu göğüslerim.silikondan sonra tekrar hamile kalırsam durumum ne olur merak ediyom.
hımmm.ence de damla silikon daha doğal ve seksi durur gibime geliyor.yusyuvrlak portakal gibi olsa hiç hoş görünmez zaten.
ha..evet.birde kas altı kas üstü olayı var.acaba ordaki mantık ne?
birde pütürlü yada düz yüzeyli olmaları arasında ne fark olabilir.sana doktorun anlattı mı?
cok cok gecmis olsun canim.bende üc hafta önce ameliyat oldum.senin yazdiklarini okuyunca cok sasirdim.oncelikle masallah iki gün agrin olmus ben iki hafta agri cektim normalinde öyle agrilara katlanabilen birisiyim(iki dogum yaptim)ama inan böylesini yasamadim.ben kas alti oldum belki fark burdadir.tekrar gecmis olsun.kendine iyi bak.a.s.
ben de doktordan pütürlü olanından isteyeceğim.birde memeler sarkınca bakalım meme altı mı kasaltı mı yapar....bakacaz artık....
geçmiş olsun anam anamm bende öğreneyim ilerde yaptırıcam fikir edinmiş olurum doğurduktan sonra bozuluyormu ve benim aklıma bişi takıldı silikon ilerde değiştiriliyormu gülme valla fikrim yok bazı sanatçılar tekrar ameliyata yattı filan dio ya ,ondan soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?