Suzanne Collins-Alk Oyunlar

EzBuZ

Danalar girmiş bostana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
4.203
1
156

Kazanmak ün ve talih, kaybetmek ise kesin ölüm anlamına gelir.
Bu oyunun galibinin karnı doyacak kaybeden ise ölümle tanışacak...
Açlık Oyunları Başlasın!

Adı: Açlık Oyunları
Yazarı: Suzanne Collins
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Basım Tarihi: Şubat 2009
Sayfa Sayısı: 384
Çeviri: Sevinç Tezcan Yanar

Konusu:
Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içinde Panem ulusu yaşamaktadır, Capitol'ün etrafında on iki bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık Oyunları'na katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölge yaşları on iki ve on sekiz arasında değişen birer erkek ve kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık Oyunları TV'den canlı olarak yayınlanan ve ölümüne bir kavgadır.

On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve kendinden daha küçük kız kardeşiyle yaşamaktadır. Oyunlarda kız kardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.

- - -

Herkese okumasını tavsiye ettiğim bir kitap. Üçlemenin ikinci kitabı olan "Ateşi Yakalamak" Eylül ayında ülkemizde satışa sunulacaktır. Şahsen ben dört gözle bekliyorum.

acıkcası merak ettim kitabın ismi de etkileyici...
paylasımın için tesekkürler...

ben de bu seriyi merak ediyorum..ilk fırsatta alıp okucam:)) tabi öncelikle boleyn mirası var sonra da bu seriyerimseniben yerimseniben

Gerçekten çok etkileyici ve bir solukta okuyup bitirmeyi isteyeceksiniz şuan serini 2. kitabı olan Ateşi Yakalamak'ı okuyorum yazarı canı gönülden tebrik ederim.

Bu kitap bana da bir zamanlar Show Tv de yayınlanan Survivor yarışmalarını anımsatmıştı. İlk kitabı bitirdiğimde öyle aman aman çok bayıldığımı yazmazdım buraya . Ancak 2. kitabı okurken ( 2. kitabı daha çok beğenmeme rağmen ) 1. kitabın zevkini daha çok aldım. Anlatımı akıcı ,dili sade . Birinci kitabı bitirmeden 2. kitabı temin edin :)))

farklı bir konu arayanlara özellikle önerilir. a.s

Bende aldim bu iki kitabi elimdekini bitireyim hemen basliycam cok merak ediyorum CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…