Sütyen takmak beni bunaltmaya başladı.

Erkek modacidir o lanet kisi bence..kadinlara eziyet olsun diye-
Olabilir ilk hangi modacı dayatmış bilmiyorum ama bir moda akımı olarak sunulduğunu okumuştum, hatta 50-60 sene önceki sütyenler füze modeli diyorlar, eski Amerikan filmlerini seyrettiyseniz gözünüzde canlanır, ucu sivri ve ağır sütyenlermiş, yahu o sütyenle zaten sarkmayacağı varsa da sarkar
300 küsür kadınla epey uzun soluklu bir araştırma yapılmış, yıllarca sütyen takmamış bu hatunlar ve bir gram sarkma olmamış, zaten teknik olarak düşünecek olursak meme yumuşak dokuludur, takribi 40 yaşına geldiğinizde de gece yatarken bile sütyen taksanız da sarkar, yerçekimi kanunu denen bir şey var, belli bir yaşla birlikte deriniz gevşiyor, kollarınız, bacaklarınız, yüzünüz, haliyle memeler de sarkıyor, hadi memelerin sarkmışlığını sütyenle kamufle etti kadınlar, yüze kol ve bacaklara ne takacağız

Ah evet o füze gibi sutyenleri gormustum cidden cok ta komik duruyor ne diye moda olmus hic anlayamayacagim:))
Dogru sutyenin sarkmamaya karsi bir yardimi olsa dunyada yasini almis bunca kadinin gogusleri hala dimdik dururdu.
Göğüsler 18'lik genc kiz kollar bacaklar babanne olacak care yok))
Ama ben takmayacagim son kararim.60 olayim sutyenleri kesip takke yapacagim torunlara))

Sanırım kadınlara güzellik dayatması yüzünden, bilirsiniz 1800'lü yıllarda da o kocaman ağır elbiselerin içine sımsıkı bağlanan korseler modaymış, kadınların belleri daha ince görünsün diye, kadınlar nefeslerini verip sıkabildikleri kadar sıkarlarmış korseleri, erkeklerinse hiç öyle dertleri yokmuş, koca göbeklerini salına salına sergilerlermiş, iyi ki korse de hala takılması zorunlu çamaşırlar arasında değil

Ayyy evet birde o vardi..ayy iyiki simdi moda degil gercekten haha kendimi dusunrmiyorum onun icinde..hani su meshur Michelin adamlari gibi pirtlardi ordan burdan))
Zaten nefes alamaz ölürdüm sanirim))
Hep erkek dayatmasi..bir moda akimi baslatalim bizde erkekler için..destekli don)))

:)))))
Korse yüzyıllar boyu kullanılmış sonra ölümlere neden olduğu ispatlanmış, e baştan böyle bir akım başlatılmasaymış da kadınlar ölmeseymiş ya, orta çağ ve 1800'lü yılların sonlarına kadar korse takan kadınlarda akciğerler hasar görmüş, kemik yapıları bozulmuş, nefes almakta zorluk, hazımsızlık, korsenin baskısı yüzünden kalp krizi, hatta bir kadının ölümünden sonra yapılan otopsi de korsenin çelik telleri kalbinde çıkmış, eski korselerde kadınlar dik dursun güzel görünsün diye çelik destekler varmış çünkü, zamanla sürtünmeden o destekler jilet gibi olup kesiyormuş.
Korseyi gevşek bağlamak ayıpmış ve basit kadın yaftalamasına neden oluyormuş. Ne ilginç ve ürkütücü bilgiler bunlar.

Resmen aslinda bir cesit işkence aleti üretmişler kadinlar için adinada estetik ve guzel görüntü demisler yazik o kadinlara gercekten..iyiki artik yok bu korse modasi.
Gerci simdi daha bilinçli oldu insanlar ama yinede var bu sacma dayatmalar hala.O topuklu ayakkabilar sitilleto olanlar korkunc derece zararlı ayaklar icin ama israrla uretiliyor ve israrla kullaniliyor..yani kısa bir sure icin giyenleri anlarim hani bir yemekte yada ozel bir davette ama bunu günlük hayatta işte yada avm lerde gezerken giyenleri görüyorum aklim almiyor bu ışkenceyi))

Aynen, çoook özel bir davet, düğün vs olmadıkça topuklu ayakkabı giymem, topuklu giysem de stiletto tercihim olmaz, zaten alışkın değilim topukluya, bir de onu giyersem ördek kıvamında yürürüm
Kadınlara tarih boyu güzellik dayatmaları yapılmış, ayakkabı da bunlar arasında, eskiden sanırım Uzakdoğu kültüründe daha yaygınmış, küçücük ayakkabıları giyebilmek için parmaklarını kestirirmiş kadınlar.
Şimdilerde topuklu ayakkabı aynı işkenceyi yapmaya devam ediyor, bir ara düşük belli jeanler yüzünden bir sürü sağlık sorunu olabileceği açıklamaları yapılmıştı.

Hep daha güzel, daha ince, daha çekici dayatması yüzünden kadınların oldukları bedenlerde kötü hissetmelerine neden oluyorlar.
Bugün haberlerde seyrettim telefonlara indirilen fotoğrafları rütuşlayan, bunu yaparken de size ince küçük burun, ince bel, pürüzsüz cilt, düzgün bacaklar, kusursuz fizik yaratma imkanı veren uygulamalar bir süre sonra insanları yarattıkları kendileriyle var olan kendileri arasındaki git geller yüzünden depresyona sokuyormuş.

İnsan kusursuz değildir oysa, makbul olan da sıfır bedenli barbie bebek görünümlü olmak değildir, ideal güzellik diye birşey de yoktur, güzellik göreceli kavramdır, sırf bu yüzden birçok kadın ve genç kızlar bunalımda maalesef.

O kadar haklısınız ki...genc kizlarin durumu gercekten cok vahim.Ben kızıma hic barbie bebek bile almamistim bu yuzden cocukken..o upuzun bacaklar,incecik bel vs..kadinin zekasina hakaret gibi..sanki bir kadinda olmasi gereken o,oyle olmazsan kadin değilsin gibi..ustelik akilli olmana hic gerek yok guzel ol yeter gibi.Hakaret sayiyorum bunu kadin cinsine.
Bitmedi hala bu sacma guzellik algisi.Halbuki yapay zekanin bile uretilebildigi su zamanda kadinlarla ugrasmak yerine,daha cok yapay insan bedeni organlari yapsalarda insanlar artik tek bacak tek kol tek böbrek yada tamamen islevsiz organlarla yaşamak zorunda kalmasa.
Insanliga faydalı buluslar yapmak yerine yok kadinin beli yok bacagi yok poposu yok kiyafeti derdiyle ugrasip vakit kaybediyorlar.yazik..

Katılıyorum, kadın hep bir cinsel obje olarak gösteriliyor, bir araba tanıtımında, yat, araba fuarlarında hep kadınlar kullanılıyor, bir kadın olursa o arabayla yatla ilgilenirler mantığıyla hareket ediyorlar, oysa biz zeki canlılarız, bedenlerimiz değil zekamız ön planda tutulmalı.

Barbie üreticileri bile yaptıkları hatadan dönmeye başladı, artık her bedende barbieler üretilmeye başlanmış.
Sıfır beden dayatması ayrı bir facia, 14-15 yaşlarındaki kızlar sıfır beden algısı yüzünden bulumia, anoreksiya gibi hastalıklara yakalanıyorlar, küçük yaşlarda güzel görünmek için saç boyamaya, makyaj yapmaya başlıyorlar.

Özellikle genç kızları düşünmeli bu dayatmacı zihniyetler, en çok onlara zarar veriyorlar çünkü.

halam 50 yaşında dar giymediği sürece sütyen takmıyor hiç sarkık filan değil vallahi, ben de kışları dar birşey giymedikçe takmıyorum hiçte sarkma filan olmadı

Allah aşkına neresi seksi. .
Bir sütyen takiyorum Yarısı boşta.
Meme dediğin sutyeni dolduracak yahu
Kendini sütyene göre ayarlarsan öyle hissetmen normal. Küçükse küçük, bırak küçük kalsın. Bir üye bralet sütyenden bahsetti, araştırdım. Onlardan alacağım. Küçük göğüslerede öok yakışıyormuş.

-bende sevmem.
-annem için kadın demek sıkı dar sütyen iğne topuklu ayakkabı uzun bacaklar.
-beni ne kadar zorlasa da yapımda yoktu istediği kız türünden olamadım.sağolsun her türlü yetersiz hissettirdi.sorsan ona hep arkamdadır.
-kendisi de kardeşimi doğurduktan sonra normal sütyen giymedi.sıkıntı bastı.vs ama onun çok sarktı göğüsleri.
-neyse sonuç olarak lastıklı kilota benzeyen yarım atletler var.mesela 90 beden sütyen giyorsun.bunların 85 bendeni senin ihtiyacını karşılar .ne sütyenin sıkması ne kaşıntısı batması.ürün penyeden terini de emer.göğsüne has şekil problemi yoksa dışardan çirkin durmuyor.tavsiye ederim.

Bi ara sutyenimi dikmistim sırf o çatal olussun diye allahım yokluk işte insana herseyi yaptırıyor. Anneme sinir oldum :)))
Niye yokluk olsun canım ya.. kendini olduğun gibi sev. Küçük göğüsler çok seksidir. Ve daha duyarlıymış üstelik. Barış memişlerinle, böyle hayat geçermi.

Bir gün sütyen içinde böyle şeyler söylenecek eminim. Meme kanserine de sebep oluyor diyenler var, bende katılıyorum. Birazdan işe gideceğim ve takmayacağım nalet şeyi!

Sütyen kullanmam dışarda, işte yeni yeni rahatsız etmeye başladı. Son bir senedir. Dertleşmek, sütyen önerileri almak için konu açtım. Merak ettim benim gibi hisseden, sütyen sevmeyen var mı diye
Annem 50 yaşında ,göğüsler 100 beden :) sporcu atleti kullanıyor .diğerleriyle hiç rahat edemediğini söylüyor ..

Benim bedenim 85 , arada bir rahatsız olursam çıkarırım ama balensiz olanlar ve sporcu sutyenleri rahatsız etmiyor .

Ben de takmayinca rahatsız hissediyorum.

-yeminle annem kadınlıktan tiksindirdi beni.
-onun kadın algısı:
-domuz gibi yiyip zayıf olacak.
-hep klasik rahatsız edici kıyafetler giyecek.
-kibarlıktan kırılacak.
-herkesle yarışacak kendini ezdirmeyecek sözüm ona her ortamda. hayatını gez toz eğlen yaşayacak.
-kocasının olduğu gibi kabul etmeyip hep eleştirip azarlayacak.mümkünse zorla yönlendirecek.
-sonra ondan huzurlu evlilik bekleyecek ona prenses gibi davranmasını isteyecek.
-ne yaparsan yap nasıl olacaksan ol kendini mükemmel bir kadın olarak düşünerek kandıracak.bir yandan kendini eksik hissedip takıntılanacak.
-kendisi senden beklediklerine uymayacak senin beklentilerine karşı çıkacak ama sen istediklerini dört dörtlük yerine getirmeni isteyecek.
onu geçtimde herkesin böyle olamayacağını karakterinin yatkın olmadığını.kendisinin, kendinden beklenenin hepsini yapmadığını anlamasını sağlamak deveye hendek atlatmaktan daha zor.sadece kocam ve ailesinin hdüklüğünü değil anneminde tuhaf psikolojisinin ağırlığını da taşımaya çalışıyorum ben olmayayım da kim olsun bipolar.kendi anam anlamak istemiyor ki kocam ve ailesi ne olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…