• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütünüzü sağarken

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.307
15
358
İstanbul
arkadaşlar şimdiye kadar ihtiyacım olmadığı için hiç araştırmadım ama birkaç gündür bebişim emmediği için sütü elimle sağıp kaşıkla içiriyorum. Öyle şakır şakır sütüm yok. Bu durum böyle devam edecek olursa ne şekilde sağmak daha yararlı olur. Çeşitli sağma makineleri var pratikliğinin yanında başka bir avantajı var mı? Manuel pompalar var çok ucuz ama iş görür mü? Yada benim vaktim bol elimle sağmaya devam edeyimmi ?

Aslında sormak istediğim sağarken süt azalıyormuş sütü azaltmayan bir yöntem varmıdır?

cnm ben aventın sagma makınasını kullandım aksıne azalma deegıl cogalma oldu elınle sagmak canını yakar ve cok uzun surer bıraz pahalı ama alırsan cok faydasını gorursun

ben wee ninkini aldım.sürekli kullanmadığım için.acil bi durum olursa diye.ucuz bişey ama epey işe yaradı.

arkadaşlar sütünüz bebeğiniz emmezse belli bir süre sonra azalacak hatta bitecektir çünkü bildiğiniz gibi süt prolaktin hormonu sayesinde üretiliyor bu hormon da beynin hormon üreten bölgesinin uyarılmasıyla salgılanıyor, beynin bu bölgesini uyaran şeyse yavrunuzun memenizi emmesi ve annelik duygusu hissetmeniz , sağarak sadece üretilmiş olan sütü elde edersiniz ve o an vücutta bulunan hormonun etkisi geçince de süt üretimi durur tabi süt sağma makinesini bebeğiniz gibi benimserseniz o başka:) o yüzden sağsanız bile göğsünüz boş bile olsa emzirin ki süt üretimi devam etsin mucks

arkadaşlar sütünüz bebeğiniz emmezse belli bir süre sonra azalacak hatta bitecektir çünkü bildiğiniz gibi süt prolaktin hormonu sayesinde üretiliyor bu hormon da beynin hormon üreten bölgesinin uyarılmasıyla salgılanıyor, beynin bu bölgesini uyaran şeyse yavrunuzun memenizi emmesi ve annelik duygusu hissetmeniz , sağarak sadece üretilmiş olan sütü elde edersiniz ve o an vücutta bulunan hormonun etkisi geçince de süt üretimi durur tabi süt sağma makinesini bebeğiniz gibi benimserseniz o başka:) o yüzden sağsanız bile göğsünüz boş bile olsa emzirin ki süt üretimi devam etsin mucks

keşke emse. Kucağıma alıp emzirmeye çalışıyorum öyle bir tekmeliyorki korkuyorum kucağımdan yere düşecek diye. Geceleri uyumayıp emziriyodum son günlerde onuda emmiyor geçici bi durumdur işallah. :çok üzgünüm:
Çocukları 2 yaşına gelmiş memeden kesmek için çeşitli şeyler yapıyorlar öyle özeniyorum ki :nazar:

ben el pompası kullandım dısarı cıkarken yada gogsum cok sıstıgı zaman suan pek kullanmıyom oglusumdan dolmasına fırsat kalmıyo gayet guzel kullanıslı ama sutum cok benım bazen az olunca cıkmıyodu zor oluyodu sanırım sana elektırıklı daha ıyı olur ama bıraz zorla canım yaa bıde bırakmasın emmeyı

ben el pompası kullandım dısarı cıkarken yada gogsum cok sıstıgı zaman suan pek kullanmıyom oglusumdan dolmasına fırsat kalmıyo gayet guzel kullanıslı ama sutum cok benım bazen az olunca cıkmıyodu zor oluyodu sanırım sana elektırıklı daha ıyı olur ama bıraz zorla canım yaa bıde bırakmasın emmeyı

işe yarayacağını düşündüğüm ne duysam yapıyorum. son günlerde biraz hasta gibi belki ondandır. her fırsatta denemeye devam ediyorum geçicidir inşallah çok dua ediyorum..

bence elektrikli pompa super bir bulus ve buyuk kurtarici sisen gogusleree
hic ugrasmadan canın acimadan 10 dakkada alıyor butun sutunu
hem de cok guzel cektigi icin emmekle bir oluyor nerdeyse
benim bi arkadasimin bebisi mee almıyordu ve arkadasim 1 yil pompayla sagip verdi
yani pompa azaltmıyor sut varsa geliyor
kolay gelsin arkadasim

Ne oldu bu bebişlerimize neden emmek istemiyorlar uyurken bişey yok ama uyanıkken memeye yaklaştığı anda kendini geri atıyo sanki mememden ona bişe batıyo çok üzülüyorum

az önce bende sağmak istedim canım acıyor emmiyor benimki de nisan bebeklerinin bazıları anneyi bıraktı bırakacak gecede emiyodu kaç gündür emmiyor offff allah yardımcımız olsun bu süt pompalarının en ucuzu ne kadar kızlar

arkadaşlar az önce bi programda süt artırıcı bi yöntemden bahsetti çocuk doktoru.sabah saat 5 de emzirmek sütü büyük ölçüde artırıyormuş.sebebi ise sabah 5 gibi vücudumuzda salgılanan bi hormon.benim oğlum sabah 5-6 gibi uyanıyor ve emiyor.gerçektende sütüm bol. birde gece düzenli uyuması için emzirip uyuttuktan sonra sabah 5e kadar uyandırmamalı,eğer uyanıyorsada emzirmeden tekrar uyutmaya çalışmak gerekirmiş.böylece bebek gece yemek yemek için değil uyumak içindir fikrine alışıyormuş.uykusu da düzene giriyormuş.

az önce bende sağmak istedim canım acıyor emmiyor benimki de nisan bebeklerinin bazıları anneyi bıraktı bırakacak gecede emiyodu kaç gündür emmiyor offff allah yardımcımız olsun bu süt pompalarının en ucuzu ne kadar kızlar

Göğüslerin çok doluysa belki onun için acımıştır. Bende hiç ağrı olmuyor elimle pıs pıs diye sıkıyorum. . Acaba sıcaklardan mı çoğu çocuk emmiyor böyle noldu yaaa. Kandil akşamı hem kızım hemde bütün çocuklar için dua ettim bebeklerimiz emsin,sütümüz kesilmesin, bebeklerimiz nezle bile olmasınlar diye.. :Saruboceq:
Birşey sorucam arkadaşlar malum sıcaklardan kötü kokmayalım diye parfüm deodarnt vs. kullanıyormusunuz? benim kızım 2 aylıkken bile boynuma sürdüğüm parfüm kokusunu alıp emmezdi tesadüfmü diye çok denedim ama kokuya karşı hassastı. deodorant kullanmadığım için günde 2 kere duş alıyorum gerçi ama acaba yinede bi koku mu alıyor anlamdım gitti yaw. Yada emmeyecek korkusuyla kucağımıza alıp emzirmeye çalışıyoruz o negatif enerjiyi alıyor bu kıpırcanlar.. Bile varsa beri gelsin..:a015:

arkadaşlar az önce bi programda süt artırıcı bi yöntemden bahsetti çocuk doktoru.sabah saat 5 de emzirmek sütü büyük ölçüde artırıyormuş.sebebi ise sabah 5 gibi vücudumuzda salgılanan bi hormon.benim oğlum sabah 5-6 gibi uyanıyor ve emiyor.gerçektende sütüm bol. birde gece düzenli uyuması için emzirip uyuttuktan sonra sabah 5e kadar uyandırmamalı,eğer uyanıyorsada emzirmeden tekrar uyutmaya çalışmak gerekirmiş.böylece bebek gece yemek yemek için değil uyumak içindir fikrine alışıyormuş.uykusu da düzene giriyormuş.

hımmm. bende gündüz emmiyo diye gece 4 te kalkıp emzirmeye çalışıyodum 5 te kalkıyım o zaman belki faydası olur saol arkadaşım ama bir kaç gündür saat kaç olursa olsun hiç memeyi ağzına bile sokmadı.

benim kızım tam bi meme delisi . sürekli orda yaşasa hayııııııır demez. biberonu almıyor aksine ağzına sokmuyor. keşke benim kızımda biberon alsaaaaa.

benim kızım tam bi meme delisi . sürekli orda yaşasa hayııııııır demez. biberonu almıyor aksine ağzına sokmuyor. keşke benim kızımda biberon alsaaaaa.

töbe dee guguz kardeşşşş. biz emmiyor diye eriyoruz kaç gündür. biberon alınca ne olacak sen rahat edicen dimi yok öyle kızın emsin doysun sağlıklı büyüsün. sositososito herhangi bi tavsiyen varsa emzirme ile ilgili zevkle uygularım

inşallah sizinkiler emer de... ben 4 aya kadar yalnız anne sütü verdim. az kilo almasına rağmen. 4. ayda ek gıdalara geçtik. pek yemiyor. biberonda almıyor. sütüm yaramıyor demekki bende devam sütü alsın istiyorum o yüzden. yoksa emdiği yere kadar emzirmeye devam inşaallah

Back