• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağarak bebeğine veren anneler, bana fikir verebilir misiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

architect_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
230
12
46
İzmir
MErhaba, 1.5 ay sonra işe başlayacağım. Doğum yaptığımdan beri sütümü sağarak dipfrize koyuyorum. İlaç aldığımda ben, ya da dışarı çıktığımda bebeğime bakan kişi sağdığım sütümü ısıtarak bebeğime içiriyor. Ancak son ısıtmamda farkettim ki sütüm dipfrizden çıkarıp ısıtınca, sağdığım zamankinden farklı bir kokuya sahip oluyor. Bu kokudan ben rahatsız olduğum icin bebeğime dipfrizden çıkardığım sütümü veremez oldum. Uyguladığım adımlar şöyle, bir hata varsa ya da başka birşey önerirseniz, cevabınız benim için çok önemli.

Sütümü lansinohun süt saklama şişesine, Weewell marka makine ile sağıyorum. 2-3 saat kadar normal dolapta beklettikten sonra, lansinoh süt saklama poşetine koyarak dipfirze kaldırıyorum. Dpfrizden çıkardıktan sonra önce normal dolapta çözdürüyorum. daha sonra biberona boşaltıp kaynar suyun içine oturtuyorum.

MErhaba, 1.5 ay sonra işe başlayacağım. Doğum yaptığımdan beri sütümü sağarak dipfrize koyuyorum. İlaç aldığımda ben, ya da dışarı çıktığımda bebeğime bakan kişi sağdığım sütümü ısıtarak bebeğime içiriyor. Ancak son ısıtmamda farkettim ki sütüm dipfrizden çıkarıp ısıtınca, sağdığım zamankinden farklı bir kokuya sahip oluyor. Bu kokudan ben rahatsız olduğum icin bebeğime dipfrizden çıkardığım sütümü veremez oldum. Uyguladığım adımlar şöyle, bir hata varsa ya da başka birşey önerirseniz, cevabınız benim için çok önemli.

Sütümü lansinohun süt saklama şişesine, Weewell marka makine ile sağıyorum. 2-3 saat kadar normal dolapta beklettikten sonra, lansinoh süt saklama poşetine koyarak dipfirze kaldırıyorum. Dpfrizden çıkardıktan sonra önce normal dolapta çözdürüyorum. daha sonra biberona boşaltıp kaynar suyun içine oturtuyorum.

canım sütü dondurma ve ısıtma yolun gayet güzel ama kokusu hakkında bir şey diyemem ama dondurulup çözüldüğü için öyle oluyordur bence doktorda babana bu şekilde söylemişti bence sakıncası yok içrebilirsin sütünü çalışan annelerin uyguladığı yöntem bu devam et bence:40:

canım sütü dondurma ve ısıtma yolun gayet güzel ama kokusu hakkında bir şey diyemem ama dondurulup çözüldüğü için öyle oluyordur bence doktorda babana bu şekilde söylemişti bence sakıncası yok içrebilirsin sütünü çalışan annelerin uyguladığı yöntem bu devam et bence:40:

cevabın için teşekkür ederim.

kendi soruma kendim cevap buldum. BEnimle aynı problemi yaşayan çalışan annelere yardımım olur inşallah. Ama aşağıda anlattığım yöntemi daha doktorumuza danışmadım.

Anne sütünün ekşi kokusuna sütteki yağı yakan lipaz isimli enzim sebep olurmuş. Yani çözüm sütteki lipaz enzimini öldürmek. Bunun içinde sağılan sütün, cezvenin dış kısımları balonlaşacak ama tamamen kaynamayacak kadar ısıtmak. sonra aniden soğutmak ve bundan sonra dondurmak. 10 gün sonra kontrolümüz var doktora hemen sorucam. cevabı burada paylaşırım.

kaynar su dolu kabın içine ılık su dolu kap koymayı ve onun içine biberonu oturtmayı dene. kaynar su sütün besin değerini düşürür. hele ki sütü ocakta ısıtmayın, koku için faydalı şeylerden olmayın. evet benimki de iğrenç kokuyor gibi geliyor ama bebeğim içiyor.

Back