• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütün yettiğini nasıl anlarımmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

s.m18

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
252
12
298
Diğer
kızlar 28 günlük bebeğim var ilk bebeğim çok tecrübesizim.sütün yettiğini anlamak için sütün illa çok çok akması,emzirmediğin zamanda fazlasının akması lazım,bazen oluyo bi bakıyorum süt akmış çamaşırım,hatta geceliğim bile ıslanmış,bazen hiç bişey yok,ama bebek emerken bakıyorum süt varmı diye öyle fışkırmasada damla damla geliyo,yutma seside geliyo,boş boş yutkunmaz heralde dimi,günde 4-5 sefer kakasını yapıyo çişinide güzel yapıyo,doymasa ağlardı heralde dimi kızlar,cevaplarınızı bekliyorum tecrübeli anneler

kızlar 28 günlük bebeğim var ilk bebeğim çok tecrübesizim.sütün yettiğini anlamak için sütün illa çok çok akması,emzirmediğin zamanda fazlasının akması lazım,bazen oluyo bi bakıyorum süt akmış çamaşırım,hatta geceliğim bile ıslanmış,bazen hiç bişey yok,ama bebek emerken bakıyorum süt varmı diye öyle fışkırmasada damla damla geliyo,yutma seside geliyo,boş boş yutkunmaz heralde dimi,günde 4-5 sefer kakasını yapıyo çişinide güzel yapıyo,doymasa ağlardı heralde dimi kızlar,cevaplarınızı bekliyorum tecrübeli anneler

sütünüz yetiyor doyuyorki kaka ve cis yapiyor..siz sürekli emzirmeye devam edin sütünüz daha cogalsin..doymayan bebegi anlarsiniz aglar uyumaz..bende cok tecrübeli degilim ama sizden kidemliyim:) benim kizim 3 bucuk aylik:)

Gunluk Cis ve ıslak bez sayısı 4-5 ise sakin korkma sıktın sut gelmiyo diyelim bebek ağlıyor sakin mama verme. Bezler islaksa Cis varsa doyuyo o . Senin göğsü sıkmanda onun çekme gücü bir degil. Mama verme lutfen . Emzir Emzir artsin

3 aylık 1 haftalık kızım var. Göğüs çatlağı sorunu yaşadım ve emzirmeye ağlayarakta olsa devam ettim. Bazende minik biberona sağıp verdim. Hastane doktoru emeyi bırakırsa dipte kalanı sağ ver, kaşıkla neyle olursa olsun ilk zamanlarda mutlaka içir demişti.
Doktorlar genelde
bebeğin kilosuX20= verilmesi gereken ml olarak hesaplıyor.
bu çıkan ölçü tek emmede alması gereken rakam ortalama

tşkrler teyzeleri,günde en az 4-5 bez değiştiryoruz,çişinide kakasınıda yapıyo her seferinde,inşllh doyuyodur,mama vermeyi hiç istemiyorum,bide kızlar göğüslerde süt oldugunu anlamak için illa göğüslerin sert mi olması gerekiyo,bazeen taş gibi oluyo bazen yumuşak oluyo,yumuşakken sıktıgımdada süt geliyo,ama süt olması için sert olması gerekiyo diyolar,bide şu gaz sıkıntımız bitse

tşkrler teyzeleri,günde en az 4-5 bez değiştiryoruz,çişinide kakasınıda yapıyo her seferinde,inşllh doyuyodur,mama vermeyi hiç istemiyorum,bide kızlar göğüslerde süt oldugunu anlamak için illa göğüslerin sert mi olması gerekiyo,bazeen taş gibi oluyo bazen yumuşak oluyo,yumuşakken sıktıgımdada süt geliyo,ama süt olması için sert olması gerekiyo diyolar,bide şu gaz sıkıntımız bitse

hayır canım sakın onlara inanma..hatta bazen sıktıgımda bile gelmiyo ama bebek cekınce geliyo..ben yetmiyo diye aglarken bir ay da 1400 gram almıs benim cocuk biz dün ölçtürdük..benim hep yumusaktı göğsüm düsün yani...doktor masallah dedi..sakın pompa ile cekip falan olçme pompada bebek kadar cekemiyo..sen durma dan ver emzir..

hayır canım sakın onlara inanma..hatta bazen sıktıgımda bile gelmiyo ama bebek cekınce geliyo..ben yetmiyo diye aglarken bir ay da 1400 gram almıs benim cocuk biz dün ölçtürdük..benim hep yumusaktı göğsüm düsün yani...doktor masallah dedi..sakın pompa ile cekip falan olçme pompada bebek kadar cekemiyo..sen durma dan ver emzir..

bizimde çarşamba günü aşısı var o zaman bakcaz kilosuna ama geçen hafta dr.götürmüştüm orda baktılar,20 günde 1 kilo almış iyi dedi dr. ama işte annelik çocuk ağlayınca açmı acaba diye geçiyo aklımdan,saol cnm verdiğin cvp için

bizimde çarşamba günü aşısı var o zaman bakcaz kilosuna ama geçen hafta dr.götürmüştüm orda baktılar,20 günde 1 kilo almış iyi dedi dr. ama işte annelik çocuk ağlayınca açmı acaba diye geçiyo aklımdan,saol cnm verdiğin cvp için

var ya bu bıdıklar durduk yerde aglıyo biliyo musun...ben gecende farkettim yatagına bırakmıstım agladı agladı ben gidene kadar bi baktım uyumuş..sigara içer gibi aglamayı seviyolar ...cok komik..işine geliyo hosuna gidiyo bazen nedensiz aglıyolar...valla cok akıllı bu bıdıklar coookkk

illa meme taş gibi olacak diye bişey yok..bazen birikir öyle olur ama bazende yumuşak olur..emdikçe vücut süt yapar..yani sen emzirirken biyandan vücudun süt yapıyo..kilo alımına bakıyolar masallah seninkide iyi almış yetiyo sütün demektir..hic tasalanma :) sıvı alımına cok dikkat et bol iç herseyi gersinide düşünme:)

kızlar çok tşkr ederim cevaplar için,artık tasalanmam süt var mı yok mu diye,demekki var.allah hepimizin sütlerini devam ettirsin de bebişleri 2 yaşlarına kadar emzirelim inşallah:))))

Back