Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim akşamları emerken çok sinirleniyor biraz çekiyor ve ağlamaya başlıyor süt yokmu acaba diyorum bakıyorum ama var onunla birlikte bende başlıyorum ağlamaya. ağzında pamukçuk var desem gündüz hiç öyle yapmıyor bütün gün emiyor akşama süt kalmıyor desem emdikçe süt artarmış bazı akşamlar dayanamayıp mama veriyorum biberona alışıyorda çok gelsin istiyor akşamlarıda süt azalınca kuvvetli gelmiyorda onamı sinirleniyor acaba? bebeğim daha 36 günlük ve çok tecrübesizim yardım bekliyorum...
Canım benim de 36 günlüktü falan hatta buraya yazmıştım senin gibi. Hatta okurken aynı benim sorunum dedim. Biz atlattık çok şükür. Ben de sütüm yetmiyor akşam olunca bitiyor sandım mama verdim akşamları ama bizim tek sorunumuz KOLİK miş.Akşam 7 de başlıyordu 8 gibi bitiyordu ağlaması her akşam aynı saatlerde.. 1 ay boyunca mama verdik akşamları bir öğün , bazı akşamlar yapmıyordu vermiyorduk. Sonra mama vermemeye başladım . O saatlerde onu oyalamaya çalıştık . saç kurutma mak. elektrikli süpürge sesleri rahatlatıyor. Dene istersen .. Biz denedik sustu sakinleşti sonra emmeye devam etti. 3 ay bitince bu sorunumuz da birden kesildi. Doktorlar da biri başka birşey diyor diğeri başka birşey .. Biri bana sütün yetmiyordur dedi diğeri koliktir dedi. Ve kolik diye haklı çıktı. Sonuçta ben o saatlerde onu sakinleştirip susturduğum zaman beslenmesine devam ediyordu. Süt olmasa çocuk aç olsa ağlamaya devam ederdi. Bizim böyleydi canım. Ama tabi herkesin farklı olabilir. Tabi inşallah senin de sorunun böyledir. Tamam kolik kolay birşey değil ama sütün olmamasından kat kat iyidir. Ama sen yine de doktoruna danış derim ama bir de dene istersen bizim gibi...
kolik sorunumuz olmadığını düşünüyorum çünkü ağlaması yok gazı olduğunda sıkıyor kendisini ağzından çok fazla gaz çıkaramıyor altına yapacağında sıkıyor kendini kıpkırmızı çıkıyor sonra rahatlıyor sadece emerken sinirleniyor ve ağlıyor sonra kucağımıza alıp salladığımızda sakinleşiyor ve uyuyor galiba benim sütüm yetmiyor mama vermekte istemiyorum çünkü 1,5 kiloya yakın kilo almış 35 günde bilmiyorum ne yapmalıyım???
kolik sorunumuz olmadığını düşünüyorum çünkü ağlaması yok gazı olduğunda sıkıyor kendisini ağzından çok fazla gaz çıkaramıyor altına yapacağında sıkıyor kendini kıpkırmızı çıkıyor sonra rahatlıyor sadece emerken sinirleniyor ve ağlıyor sonra kucağımıza alıp salladığımızda sakinleşiyor ve uyuyor galiba benim sütüm yetmiyor mama vermekte istemiyorum çünkü 1,5 kiloya yakın kilo almış 35 günde bilmiyorum ne yapmalıyım???
karnı rahatsızda olabilir ağlamıyor ama gündüz devamlı emmek istiyor oda rahatsızlık veriyor olabilir 2 saatte bir emzireyim diyorum ama çok fazla emmeden göğsümde uyuduğu için 2 saat dolmadan emziriyorum uyanıksa zaten hep aranma durumu var aranıncada dayanamıyorum ve yine emziriyorum oda rahatsızlık veriyor olabilir umarım sütüm yetiyordur çok korkuyorum bebeğimi emziremezsem diye...
benimde aynı sorunum var.bende 36 günlüğüm.doktor sarılık olayından beri mama diye tuturdu.mama veriyoruz.1o günde 600 gr aldı ama adama yetmiyor sanırım.nekadar isterse ver diyor.çocuga mama yetiştiremiyorum.mememi emerken ağlıyor çoğu zaman.gaz olsa mama emerkende ağlardı.sinirlerim çok bozuk.sütümü sağıyorum azmı diye.oluk oluk akmıyor dogru ama sütüm var.ne yapcagımı şaşırdım.sadece meme vereyim diyorum bu sefer zayıflar diye kıyamıyorum.bende oldukca tecrubesızım.
arkadasin da dedigi gibi bebeginin sorunu buyuk ihtimalle kolik,benim bebegim de ayni donemlerde aksam saatlerinde memede agliyordu,cekiyor gelmiyor sinirleniyor gibiydi ama mama verince de ayni durum devam ediyordu.3-5 defa hirsla cekiyordu biberondan sonra yine huysuzlaniyodu.Bebegin cok guzel kilo almis masallah,hemde anne sutuyle,yetmedigini nasil dusunursun.Bebegini emzirmek istiyorsan tek yapacagin sey emzirmeye devam etmek.Arkadasin tavsiyelerine ben de katiliyorum,aksam saatlerinde hoplatacaksin ziplatacaksin,gerekirse yemegini yerken sac kurutma makinesini acacaksin vs.Bebegin kolikse bundan sonra huzursuzlugu daha da artabilir ve 1-3 saatlik aglama nobetlerine donebilir.
çok şükür ağlama nöbetleri yok biraz öncede göğsümde sinirlendi mızmızlandı bende çekip anneme verdim salladı uyuttu kolik olsa susmazdı galiba tek derdi göğsümde uyumak galiba çünkü uyuyor, çekip yatırıyorum uyanıyor sadece sallarsak biraz daha fazla uyuyor. teşekkür ederim herkese umarım sütüm yetiyordur yorulmaya razıyım bebişim doysun yeter...
esma3a3a bende birkaç kere dayanamayıp mama verdim ama karar verdim bir daha çok zor durumda kalmazsam vermeyeceğim benimkinin emerken mızmızlanması sadece akşam bu saatlerde oluyor gece ve gündüz iyi emiyor belkide koliklerde olduğu gibi busaatlerde gazından dolayı öyle yapıyor ama seninde dediğin gibi biberon versem banamısın demeyip bitirir üstüne birde beni emer. sarılık içinde doktor nasıl mama ver dedi şaşırdım çünkü sarılığın düzelmesi için gereken mama değil anne sütü diye duydum umarım 3 ayı sorunsuz geçiririz sonra düzeliyormuş sabırsızlanıyorum bir an önce geçsin diye...
bebeğim akşamları emerken çok sinirleniyor biraz çekiyor ve ağlamaya başlıyor süt yokmu acaba diyorum bakıyorum ama var onunla birlikte bende başlıyorum ağlamaya. ağzında pamukçuk var desem gündüz hiç öyle yapmıyor bütün gün emiyor akşama süt kalmıyor desem emdikçe süt artarmış bazı akşamlar dayanamayıp mama veriyorum biberona alışıyorda çok gelsin istiyor akşamlarıda süt azalınca kuvvetli gelmiyorda onamı sinirleniyor acaba? bebeğim daha 36 günlük ve çok tecrübesizim yardım bekliyorum...
Biberona alışmış ya ondan sinirleniyordur. Memeden süt çekmek biberondan çekmekten daha zordur.Bebek memeyi ilk emmeye başladığında önce memedeki süt havuzlarında biriken sütler aknaya başlar ve bunlar kolay akar. Ancak bebek emmeye devam eder ve daha sonra süt bezleri çalışıp süt üretmeye başladığında süt kanallarındaki sütleri çekmeye başlar. Bunları çekmek de hele ki biberonun rahatlığına alışmış bir bebek için zor gelir ve onu sinirlendirir.
sütünün yetip yetmediğini ancak bebeğinin kilo takibinden anlayabilirsin canım
esma3a3a bende birkaç kere dayanamayıp mama verdim ama karar verdim bir daha çok zor durumda kalmazsam vermeyeceğim benimkinin emerken mızmızlanması sadece akşam bu saatlerde oluyor gece ve gündüz iyi emiyor belkide koliklerde olduğu gibi busaatlerde gazından dolayı öyle yapıyor ama seninde dediğin gibi biberon versem banamısın demeyip bitirir üstüne birde beni emer. sarılık içinde doktor nasıl mama ver dedi şaşırdım çünkü sarılığın düzelmesi için gereken mama değil anne sütü diye duydum umarım 3 ayı sorunsuz geçiririz sonra düzeliyormuş sabırsızlanıyorum bir an önce geçsin diye...
Sarılığı su bile geçirir canım. Çünkü yenidoğan sarılığının asıl sebebi bebeğin vücudunun susuz kalmış olmasıdır. Yenidoğan bebek sarılık olmaması için bol bol emzirilmeli. Bebek ememiyorsa süt sağılıp verilmeli yada süt henüz gelmemişse mama verilmeli (oda suyla yapılıyor):86:
1.5 kilo almış diyosun sütüm yetmiyor diyosun bizim ddoktorumuz ayda 1 kilo aldığında mamayı kes kesinlikle verme dedi bence sütün yetiyor bebek tok olduğundan dolayı emmek istemiyor uykusuzda kaldıysa uykusu başına vurmuş kendini uyutamadığı içinde ağlıyo olabilir bebekler uyku saati geçince uyumaya çalışırken bide toksa memeyi görür görmez ağlar bizimkiside aynı problemleri yaşadı bende tecrübesizliğimden ne istediğini anlayamıyordum büyüdükçe onun memede neden sinirlendiğini anladım ama o günleri zorla atlattık çok şükür şimdi gözünden anlıyorum ne istediğini sen bebeğini memede ağladığında sakinleştir ondan sonra nasıl uyutuyorsan o şekilde uyutmaya çalış bebek doymazsa kesinlikle uyumaz. bunu aklından çıkarma sütünün yettiğini anlarsın arkadaşım
Biberona alışmış ya ondan sinirleniyordur. Memeden süt çekmek biberondan çekmekten daha zordur.Bebek memeyi ilk emmeye başladığında önce memedeki süt havuzlarında biriken sütler aknaya başlar ve bunlar kolay akar. Ancak bebek emmeye devam eder ve daha sonra süt bezleri çalışıp süt üretmeye başladığında süt kanallarındaki sütleri çekmeye başlar. Bunları çekmek de hele ki biberonun rahatlığına alışmış bir bebek için zor gelir ve onu sinirlendirir.
sütünün yetip yetmediğini ancak bebeğinin kilo takibinden anlayabilirsin canım
evet olabilir ben bütün gün emiyor daha süt birikmeden tekrar emiyor gelmeyincede sinirleniyor diyorum birdaha biberon vermeyeceğim ama memedende ilk başta emerken çok geliyor yaa sonra azalınca onada sinirleniyor olabilir yani biberona alışmasada...
canim biberonu cok vermemissin zaten,alisti da o yuzden sinirleniyor olsa bunu secip secip sadece aksam saatlerinde yapmaz.Dedigin gibi hakkaten bebegin kolik olsa aglar ve susturamazsin.Bizim doktorun bir lafi var bebegim kolik mi degil mi diye dusunuyorsan bebegin kolik degildir,kolikse supheye yer kalmaz anlarsin diye.Yalniz yediklerine dikkat etmeye calis,gaz yapici seyler tuketme,benim bebegim de ayni bu sekilde mizmizlanarak basladi aksam saatlerinde sonra 2 hafta icinde kolik nobetlerine dondu.Belli ki gazla ilgili bir sikinti,sutunle alakasi yok.
aynı benım sorunlarım benm bebegımde 42 gunluk bır aylık olunca doktora gıttık 700 gram felan alımıs gunde bı kez mama vermeme ragmen dr 10 gun sonra bı daha gel kılo alımına bakalım 10 gun ıcınde aynı duzende gıt sana bırakıyorum dedı 10 gun ıcınde 200 gram almıs az oldugunu gunde 2 3 defa mama vermem gerektıgını soyledı ama ben mama vermek ıstemıyorum gunduzlerı emıyo uyuyo rahat gozukuyo ama aksam emıyo emıyo sınırlenıyo dudak buzuyo bende ac heralde dıyıp verıyorum mama ama hala emın degılım dogrumu yapıyorum yanlıs mı gogusumu sıkınca cok az sut gelıyo sızınkıde oylemı benm kı hıc dolup tasmıyo demekkı sutum az dıyorum bende acaba doktorun dedigi gibi 2 ye 3 e cıkarsam mı banada bı akıl verın mamayı artırırsam sankı hıc emmıyecekmıs gıbı gelıyo korkuyorum
aynı benım sorunlarım benm bebegımde 42 gunluk bır aylık olunca doktora gıttık 700 gram felan alımıs gunde bı kez mama vermeme ragmen dr 10 gun sonra bı daha gel kılo alımına bakalım 10 gun ıcınde aynı duzende gıt sana bırakıyorum dedı 10 gun ıcınde 200 gram almıs az oldugunu gunde 2 3 defa mama vermem gerektıgını soyledı ama ben mama vermek ıstemıyorum gunduzlerı emıyo uyuyo rahat gozukuyo ama aksam emıyo emıyo sınırlenıyo dudak buzuyo bende ac heralde dıyıp verıyorum mama ama hala emın degılım dogrumu yapıyorum yanlıs mı gogusumu sıkınca cok az sut gelıyo sızınkıde oylemı benm kı hıc dolup tasmıyo demekkı sutum az dıyorum bende acaba doktorun dedigi gibi 2 ye 3 e cıkarsam mı banada bı akıl verın mamayı artırırsam sankı hıc emmıyecekmıs gıbı gelıyo korkuyorum
benimde aynı şekilde oluyor ama 2 gündür mama vermiyorum göğsümde sinirleniyor sallayıp uyutuyorum aç olsa uyumaz herhalde, göğsümü sıkıyorum süt geliyor ağlarken ağzındada süt oluyor ama derdi ne anlamıyorum uyutup 2 saat oyalıyorum ki süt biriksin sonrada emip uyuyor gece çok süt birikmiş oluyor her çekişte yutuyor hatta yetişemiyor boğazına kaçacak diye korkuyorum ben 1. ayın sonunda 1 kere götürdüm doktora doğduğu kilodan 1100grm fazlaydı birdaha götürmedim bidahakine doktor ne der bilmiyorum ama ozamana kadar zor durumda kalmazsam mama vermeyeceğim.
hanımlar bende kolik diyen annelere katılıyorum.
2,5 aylık oğlum akşam saatlerinde daha çok mememle kavga ediyor ediyor adeta, bende başlarda sütüm yetmiyormu acaba demiştim ama değilmiş,gazı olduğu için emmek istemiyor ve sallanınca rahatlıyor.kilo alımı iyi bebeğinin, sakın mamaya alıştırma ve sık sık memeni ver. benim bebişim 3.420 gr doğdu şimdi 6,5 kg ve sadece emzirdim süt bile vermedim.
sıkma canını...
hanımlar bende kolik diyen annelere katılıyorum.
2,5 aylık oğlum akşam saatlerinde daha çok mememle kavga ediyor ediyor adeta, bende başlarda sütüm yetmiyormu acaba demiştim ama değilmiş,gazı olduğu için emmek istemiyor ve sallanınca rahatlıyor.kilo alımı iyi bebeğinin, sakın mamaya alıştırma ve sık sık memeni ver. benim bebişim 3.420 gr doğdu şimdi 6,5 kg ve sadece emzirdim süt bile vermedim.
sıkma canını...
evet aynı şekilde oluyor kavgaya başladımı sallayıp uyutmaya çalışıyorum 12ye kadar rahat uyumuyor ama yinede süt birikene kadar oyalamaya çalışıyorum artık. mamayı yok ettim vermeyeceğim artık devamlı emzireceğim
buarada teşekkür ederim herkese
evet aynı şekilde oluyor kavgaya başladımı sallayıp uyutmaya çalışıyorum 12ye kadar rahat uyumuyor ama yinede süt birikene kadar oyalamaya çalışıyorum artık. mamayı yok ettim vermeyeceğim artık devamlı emzireceğim
buarada teşekkür ederim herkese
hatta şuanda bile kavga ediyoruz;
dizimin üstüne yatırdım kolum ağzına geliyor cork cork kolumu emiyor ama mememe gelince ağlıyor.
sütüm olmadığı için değil, sütüm var baktım, sorun gaz...
bugün bütün gün sinirliydi benim kızım hiç uyumadı devamlı emmek istedi göğsümde uyudu yatırınca uyandı, süt birikmeden devamlı emmek istediği için süt her çekişte gelmiyor ve oda sinirlendiriyor valla ilk 3 ay en rahat dönem diyorlar ama sıfır uykuyla duruyorum annem olmasa çok zor