Sütun gibi bacaklar ....

TATOSH

yuvasina asik 🤲❤
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
4.523
784
363
Doğru beslenmeyle düzgün bacaklara sahip olabileceğinizi söyleyen Prof. Dr. Mocan, ekliyor: Sütun gibi bacaklar için bol bol C vitamini tüketin..

Sağlıklı beslenme, sadece cilt güzelliğinize ve kilonuza değil, bacaklarınıza da yansır! Bacaklarıyla her yaşta gurur duymak isteyenlere Prof. Dr. Ziya Mocan, bol bol C vitamini almalarını ve yemeklerini tuzsuz tüketmelerini öneriyor. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Mocan; düzgün bacak hayalleri kuran kadınlar için sorularımızı yanıtladı:

TUZU KESİN
* İnce ve sütun gibi bacaklara sahip olmak için beslenmenin gerçekten etkisi olabilir mi?
Az yağlı bir diyet programı; vücudunuzdaki fazla yağı zaman içerisinde ve kademeli olarak azaltır. Buna bacaklarınız da dahildir. Bu diyet sonrasında hem bacaklar incelir, hem de ayak numaralarınız küçülür. Bacaklarda kalınlığa yol açabildiğinden mümkün olduğunca tuzdan ve diğer iki beyazdan yani şeker ve undan uzak durun. C vitamininden zengin beslenme de damar duvarlarını ve özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler. Böylelikle hem ince hem de sağlıklı bacaklara kavuşursunuz. Ayrıca günlük aldığınız yağ miktarını günde 30 grama düşürün. Bu 30 gramın en fazla 10 gramını doymuş yağlardan karşılayın. Yemeden önce etlerde bulunan yağı iyice ayıklayın. Esmer ekmek, makarna, pilav, fasulye ve tahıl gibi karmaşık karbonhidratları tercih edin.

* Kadınların bacakları neden kalınlaşır?
Devamlı yüksek topuklu, ucu sivri ayakkabı ve çizme giyilmesi ayak bileğinde kanın toplanmasına yol açar. Bu artış kanın yukarı pompalanmasını engeller ve bacaklarda kalınlaşma ile orantısız şekil bozukluklarına yol açar. Bu tarz ayakkabılar yerine yumuşak tabanlı ayakkabı tercih edildiğinde; ayak bileği rahatlar, aşağıda toplanmayan kan bacaklarda zarif bir görüntü oluşturur.

* Kalınlaşma, bir hastalığın habercisi de olabilir mi?
Dolaşım sisteminden kaynaklanan varisler bacaklarda kalınlaşmaya yol açabilir. Kalp, böbrek ve karaciğer yetmezliği bacaklarda hoş olmayan görüntülere neden olabilir. Lenf sistemi hastalıkları ya da ayak tırnağında iltihap olması da tüm bacağı etkileyebilir. Bu gibi durumlarda kadınlar, sık sık ayaklarını yüksek yere koyup öne arkaya hareket ettirmeli, sırt üstü yatıldığında havada bisiklet çevirmeli.

* Hormonlar da etkili mi?
Adet öncesi bacaklarda kadınlık hormonları artması nedeniyle, tiroit bezinin az çalışması sonucu bir ödem (şişkinlik) gelişebilir, böbrek üstü bezinden salgılanan aldesteron fazla salınımı da bacaklarda kalınlaşmaya neden olabilir. Kortizon hormonunun fazla salınımı, insülin hormonu yüksekliği ve direnci durumunda da bacaklar kalınlaşır.

SPOR KALINLAŞTIRIR
* İnce bacaklara ulaşmak için hangi sporu önerirsiniz?
Kalın bacaklardan mustarip pek çok kadın, soluğu spor salonlarında alarak, bu problemlerini egzersizle çözme yoluna giderler. Ancak bu çoğu zaman, bacakları inceltmek yerine kalınlaştırır. Bu nedenle egzersizi abartmadan ama düzenli olarak yapmalısınız. Ayaklara ağırlık verilmeden yapılan yüzme en yararlı spordur. Çok uzun yürüyüş, çok uzun koşu, sert zeminde koşu veya yürüyüş ve koşarak yapılan tüm sporlar bacaklara zarafet yerine kas katar ve bu da bacakların kalın görünmesine yol açar. Bisiklet, tenis ve golf yapılmamalı.

* Topuklu ayakkabılar bu kalınlaşmada ne kadar etkili, ayak sağlığına ne gibi zararları var?
Topuklu ayakkabılar ayak anatomisi bozar. Dar ve sıkı ayakkabılar ayak baş parmağında deformiteye yol açtığından uzun süre giyilmemeli.

Bacak Bakımı

Bacaklar`ın dış görünümü, fiziksel yapısı, doğanın kadına verdiği bir hediyedir. Her kadın sütun gibi bacaklar`a sahip olmak ister.Düzgün bir bacak bakımla daha da güzelleştirilir, güzelliğini korur.
Bacaklar`ın cilt güzelliği, cilt bakımından ve genel bakımdan ayrı düşünülmemelidir. Genellikle eller için kullanılan bakım ürünleri, bacaklar için de kullanılır. Tonikler ve losyonlardan da yararlanabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt görünümü ancak iyi bir kan dolaşımına sahip olmayı gerektirir. Dolaşımı artırmanın ve sağlıklı olmasını sağlamanın en iyi yolu, masaj ve spor yapmaktır. Kasları çalıştıracak ancak aşırı gelişimine neden olmayacak sporlar, güzel bir bacak görünümü sağlar. Yürüyüş, step, aerobik, yüzme önerilebilir. Egzersiz sonrası kaslarda biriken atık zararlı maddelerin atılımı için iyi bir dinlenme gereklidir.

Nelere dikkat etmeli?

Bacak bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken noktaları sıralarsak:

Yorgun bacaklar`ınızı mutlaka dinlendirin. Ayağınızı, bacaklar`dan başlayıp topuğa dek kremleyin. Uygun bir yere uzanın ve bacaklar`ınız kalbiniz seviyesinde olsun. Ayağınızın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyabilirsiniz. Bacaklar`ınızı sıra ile havaya kaldırın, el parmaklarınızla kasları, uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın. Başlangıçta yumuşak olan masaj, adeleler alıştıkça sertleşmelidir.

Bol bol yürüyüş ve spor yapın. Egzersiz, kan akımını hızlandırır ve bacak kaslarınızı besler, gerginlik, sıkılık sağlar. Yürüyüşte kullanacağınız ayakkabıların rahat olmasına dikkat edin. Egzersiz sırasında terleyen ayaklarınızı derhal yıkayın ve iyice kurulayın. Nem, mantar enfeksiyonlarını davet eder. İstenmeyen kokular ortaya çıkabilir.

Bacak cildinin bakımında, yüzünüze kullandığınız nemlendirici ve tonikleri kullanınız. Eğer bacağınızın cildi pürtüklü ise bitkisel sütler ile daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bacak cildiniz UV ışınların özellikle yaz aylarında açıktır. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bacaklar`ınızada göstermelisiniz. Kullanacağınız ürünlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir.

Bacağınızdaki tüyler yumuşaksa; bol oksijen sürerek onları sarartıp, görünmez hale getirebilirsiniz. Sert iseler; tüyleri mutlaka yok etmeniz gerekir. Bu takdirde değişik epilasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bacağınız kalın ve fazla kaslı ise, parafin banyoları, uygun spor ve zayıflatıcı bir beslenme sistemiyle onları biraz inceltebilirsiniz. Bacaklarınızı kuvvetlendirecek en iyi egzersiz seçenekleri; bisiklet, yürüyüş, koşma ve yüzme. Bu sporları düzenli olarak yaptığınızda bacaklarınızın biçimlendiğini fark edeceksiniz.

1- Yere uzanıp yan dönün. Ağırlığınızı poponuzla baldırınıza verin. Sol dizinizi kendinize çekin. Ayak tabanınız yere değmeli. Sağ bacağınızı iyice uzatın. Ayak parmaklarınız dışarıya bakmalı. Bacağınızı 10 kez aşağı yukarı hareket ettirip, diğer yanınıza dönün.

2- Yüzüstü uzanın, ellerinizi çenenizin altında birleştirin. Bacaklarınızı yukarıya kaldırın ve makas şeklinde hareket ettirin. Egzersizi 30 kez tekrarlayın

Benimde bacaklarım kalınlaştı...Üniversite okuduğum yıllarda böyle değildi çünkü çok yol yürüyordum..Şimdi ise hiç denecek kadar az..Demekki bayanlar yürüyüş yapacağız:uhm:...Servisim hep sokağın başında bırakır beni yaz da geldi erken inersem iyi olur artık..Hem sağlıklı yaşam hemde sütun gibi bacaklar:dance:

ya ben zamanında paten yaptım o bacakta baya kas yaptı sonra onu bıraktım uzun bi ara bisiklet sürdüm oda aynen kas yaptı sonra sportif salon dansları yaptım bacaklar kaslandı onuda bıraktım bu kez kaslar kendini saldı ee şimdi ne yapıcam ben.....(

Yani şişe bacak diye tabir edilen bi bacak tip nasılşekil değiştirebilirki
Pek mümkün görmüyorum :1no2:
Keşke bişeyle rols abu konuda uygulanabilecek yerimseniben

SPOR KALINLAŞTIRIR
* İnce bacaklara ulaşmak için hangi sporu önerirsiniz?
Kalın bacaklardan mustarip pek çok kadın, soluğu spor salonlarında alarak, bu problemlerini egzersizle çözme yoluna giderler. Ancak bu çoğu zaman, bacakları inceltmek yerine kalınlaştırır. Bu nedenle egzersizi abartmadan ama düzenli olarak yapmalısınız. Ayaklara ağırlık verilmeden yapılan yüzme en yararlı spordur. Çok uzun yürüyüş, çok uzun koşu, sert zeminde koşu veya yürüyüş ve koşarak yapılan tüm sporlar bacaklara zarafet yerine kas katar ve bu da bacakların kalın görünmesine yol açar. Bisiklet, tenis ve golf yapılmamalı.

ewet % 100 doğru ben spor yapıyorum ve vücuduma göre bacaklarımın üst kısmı kalın çünkü kas yapısı gelişmiş durumda ve ben bundan nefret ediyorum....

aslında biraz etine dolgun olmak iyi jennifer lopez gibi
demek ki yürüyüş, bisiklet daha da kas yapıp kalınlaştırıyor. ama yüzmek için ortam da yok ki yaa. napsak da inceltsek şu bacakları.

ya gercekten nasıl incelecek bacaklar nivea body yı ındırdım egzersiz bölümünden ama 2 kere 8 yaptırıyo yanı az geldı bana bende sayıyı artırdım acaba cok yapınca kalınlasma olur mu??CADIARZU:1no2:

ayy beni görseniz bildiğiniz roberto carlos :çok üzgünüm:

benim de aksine bacaklarım çok ince. Ne yapsam bilmiyorum, spor yapınca kilo kaybetmekten korkuyorum. Acaba ne yapsam ki :/

mankenlerin yapyığı egzersizlere bakabilirsiniz, victoria's secret'ın serileri var vücudun farklı bölgelerine uygun egzersizler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…