evet bende bünyeyle alakalı olduğuna inanıyorum. iki çocuğumdada sezeryan olduğu halde sütüm geldi.oğlumu 4.5 ay sadece anne sütüyle besledim. sonra doktor tavsiyesiyle yavaş yavaş ek gıdaya başladık. kızım 3 ay 10 günlük sadece anne sütü alıyor. üstelik diğer topik kapatıldığı için burdan da belirtiyorum ORUÇ TUTUYORUM ve çok şükür sütüm var. kızımda en ufak bi olumsuzluk hissetsem zaten tutmam. uykusunu düzenli uyuyor neşesi yerinde. düzenli olarak altını kirletiyor.ben çok iyi bi anneyim ve bundan adım kadar eminim.geçen hafta adet oldum ki adet olunca hiçbişey yiyemem aşırı midem bulanır 2 gün su bile içemedim neredeyse ama sütüm vardı. kızımın gelişimide çok güzel doktor bile aylık kontrollerinde soruyor "gerçekten sadece anne sütümü" diye. arkadaşlarım buna 3 aylık deme dediler daha dün akşam. Allahıma şükür ki ben süt konusunda şanslı bi anneyim. herkeste söyler senin sütün çocuklara yarıyor diye
bende oruç tutmak istiorum ama cesaret edemiyorum gerçi sütün bolluğu hem genetik hemde emmekle alakalı yani ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyoo sizdede öylemi oluyo benim bi göğsümden emerken diğerinden süt akıyo günde kaç kere üst değişiyorum yaa kutu kutu göğüs pedi bitirdim ama varsın süt geldsinde ben raıyım üst değiştirmeye
merhaba kızlar ben de fsüt fazlalığından şikayetçiyim.ilk bebeğimi 2.5 yaşına kadar emzirdim yemesem bile süt fışkırırdı 2,5 sene göğüs pediyle gezdim.şimdi 3 haftalık bebeğim oldu bunda da aynı sütüm çok aşırı geliyor ve bebeğm emmede sorun yaşıoyr birini emzirirken diğerinden oluk gibi akıyor ped bile dayanmıyor.bişey yemiyorum bu sefer midem kazınıyor yemesem bile sütüm oluyor.fazla süt de sorun bence anneme soruyorum sen demi böylrydin diye yok hayır benimi akmazdı diyor.ben napıcam bilmiyorum ama kızım sütüm çok ama çok zorluk çekiyor emerkenbende oruç tutmak istiorum ama cesaret edemiyorum gerçi sütün bolluğu hem genetik hemde emmekle alakalı yani ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyoo sizdede öylemi oluyo benim bi göğsümden emerken diğerinden süt akıyo günde kaç kere üst değişiyorum yaa kutu kutu göğüs pedi bitirdim ama varsın süt geldsinde ben raıyım üst değiştirmeye
burda yazılanları kapatılan oruç ve emzirme başlığında yazanlar da okur umarım
Benim de bebisim yaklaşık sizinki kadar, aynı sorunları ben de yaşadım . Ben artık şöyle düşünüyorum anne sutunun en büyük katili MAMA... Mamayı alan çocuk bi daha iflah olmuyo, giderek memeyi de bırakıyor ve sonunda da tabi ki süt bitiyo. Bu olaya çok kafa yordum, bence mama mama:))
Bence de bünye ile ilgisi çok..Kızım 18 aylık olmak üzere allaha şükür halen emiyor..Üstelik ben 7 aylıkken işe başladım..Herkes işe başlayınca sütün azalır, bebeğin emmez vs. gibi bir sürü laf etti..
Ama öyle olmadı :)
Sadece kızım gündüz ememedi ama geceleri acısını çıkardı, neredeyse saat başı kalkar emerdi bu aralar allahtan biraz arayı açtı...
Ki ben de hiç dikkat etmedim yediğime içtiğime...Ama suyu hep çok içerim etkisi olduysa bi onun olmuştur..
Bir de yanlış anlaşılmak istemem belki haddim değil ama emziremeyen anneler de bu kadar vijdan yapmayın derim..
Bebek bakmak büyütmek zaten çok ama çok zor emzirmek bunun sadece bir böümü asla tamamı değil..
Artık mamalar vs. çok özenle hazırlanıyor neticede...Eskisi gibi emmeyen çocuklar muhalebi ile büyümüyorlar ki..
kesinlikle katılıyorum..emzirdiğim dönemde yemediğim ot,içmediğim su kalmadı.ha çok şükür sütüm oldu ama birini aksatsam hemen azalırdı.
ama benimle aynı hafta doğum yapan kuzenim akşama kadar ev işi yapar,misafir ağırlar,ustalara yemek hazırlar..vs ..akşama kadar bir bardak su içemediğim oluyor derdi.ama onun göğüslerinden süt oluk oluk akardı
evet bende bünyeyle alakalı olduğuna inanıyorum. iki çocuğumdada sezeryan olduğu halde sütüm geldi.oğlumu 4.5 ay sadece anne sütüyle besledim. sonra doktor tavsiyesiyle yavaş yavaş ek gıdaya başladık. kızım 3 ay 10 günlük sadece anne sütü alıyor. üstelik diğer topik kapatıldığı için burdan da belirtiyorum ORUÇ TUTUYORUM ve çok şükür sütüm var. kızımda en ufak bi olumsuzluk hissetsem zaten tutmam. uykusunu düzenli uyuyor neşesi yerinde. düzenli olarak altını kirletiyor.ben çok iyi bi anneyim ve bundan adım kadar eminim.geçen hafta adet oldum ki adet olunca hiçbişey yiyemem aşırı midem bulanır 2 gün su bile içemedim neredeyse ama sütüm vardı. kızımın gelişimide çok güzel doktor bile aylık kontrollerinde soruyor "gerçekten sadece anne sütümü" diye. arkadaşlarım buna 3 aylık deme dediler daha dün akşam. Allahıma şükür ki ben süt konusunda şanslı bi anneyim. herkeste söyler senin sütün çocuklara yarıyor diye
bende oruç tutmak istiorum ama cesaret edemiyorum gerçi sütün bolluğu hem genetik hemde emmekle alakalı yani ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyoo sizdede öylemi oluyo benim bi göğsümden emerken diğerinden süt akıyo günde kaç kere üst değişiyorum yaa kutu kutu göğüs pedi bitirdim ama varsın süt geldsinde ben raıyım üst değiştirmeye
ben de tamemen bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum,ilk bebeğimi 1 ay bile emziremedim,2. si rekor kırdı 2 ay emdi :)
ben de her bulduğum çayı içtim,susuz kalmiyim diye evin farklı yerlerine litrelik sular koydum,günde 3 lt yakın su tükettim ama nafile,ne kadar sık emzirirsem emzireyim olmadı,kızım (2 ay emen) artık aç kalmaya başlayınca mamaya başladık. Büyük kızım bu ayın sonunda 3 yaşına girecek ama boyu 4 yaş boyunda,kilosu ise 14 yani ortalama düzeyde.Küçük kızım 8 aylık ancak boyu 10 aylık boyunda,kilosu ise ortalama düzeyde
Maşallah ikisi de çok sık hasta olmazlar ve hımbıl değiller :)
Mama ile beslendiler diye zerre vicdan azabı çekmiyorum,üzülmüyorum aksine ben çocuklarıma ne içirdiğimi biliyorum. Bir çok anne bebeklerine kendi sütleri ile zararlı kimyasallar içiriyor ve bunu farkında bile değiller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?