Sütün azlığı ve çokluğunun bünyeye bağlı olduğunu düşünenler...

palver

pınar
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
42
0
86
Ordu
Slm arkadaşlar benim bu ay'ın 11 de 3. ay'ını dolduracak bir oğluşum var.Süt konusunda oldukça dertliyim.Onu sütüm yeterli olmadığı için ilk başlardan beri hem emzirdim hemde mama verdim.1,5 ay mamayı kaşıkla verdik biberona alışırsa tutmaz diye.süt yapar diye neyi önerdilerse aşağı yukarı yaptım.günlük 2 lt.suyumu içtim,yeşillikler,helvalar vs. yedim.Yok anacım olmayınca olmuyor.Çevreme bakıyorum doğru düzgün dikkat etmeyenlerden süt fışkırıyor.Ben bunun artık tamamen genetik olduğunu düşünenlerdenim.Annemde bizleri çok uzun süreler emzirememiş ve öyle bol sütü olmamış.Ne dersiniz sizce de genetik ve bünyeye bağlı mı???

Benim de bebisim yaklaşık sizinki kadar, aynı sorunları ben de yaşadım . Ben artık şöyle düşünüyorum anne sutunun en büyük katili MAMA... Mamayı alan çocuk bi daha iflah olmuyo, giderek memeyi de bırakıyor ve sonunda da tabi ki süt bitiyo. Bu olaya çok kafa yordum, bence mama mama:))

kesinlikle katılıyorum..emzirdiğim dönemde yemediğim ot,içmediğim su kalmadı.ha çok şükür sütüm oldu ama birini aksatsam hemen azalırdı.
ama benimle aynı hafta doğum yapan kuzenim akşama kadar ev işi yapar,misafir ağırlar,ustalara yemek hazırlar..vs ..akşama kadar bir bardak su içemediğim oluyor derdi.ama onun göğüslerinden süt oluk oluk akardı

Bence de bünye ile ilgisi çok..Kızım 18 aylık olmak üzere allaha şükür halen emiyor..Üstelik ben 7 aylıkken işe başladım..Herkes işe başlayınca sütün azalır, bebeğin emmez vs. gibi bir sürü laf etti..
Ama öyle olmadı :)
Sadece kızım gündüz ememedi ama geceleri acısını çıkardı, neredeyse saat başı kalkar emerdi bu aralar allahtan biraz arayı açtı...
Ki ben de hiç dikkat etmedim yediğime içtiğime...Ama suyu hep çok içerim etkisi olduysa bi onun olmuştur..

Bir de yanlış anlaşılmak istemem belki haddim değil ama emziremeyen anneler de bu kadar vijdan yapmayın derim..
Bebek bakmak büyütmek zaten çok ama çok zor emzirmek bunun sadece bir böümü asla tamamı değil..
Artık mamalar vs. çok özenle hazırlanıyor neticede...Eskisi gibi emmeyen çocuklar muhalebi ile büyümüyorlar ki..

dinamisss,
vicdan yapma kısmına kendi adıma cevap vereyim.ben çok üzülüyorum emziremediğim için ama bebeğim için değil kendim için.o zevki çok az yaşayabildiğim için.
ilk 6 ay anne sütü aldı çok şükür emmemesine rağmen.isteseydi daha ayşlarca alabilirdi ama emmedi,sağdığımı içmedi.
benim derdim kendimle:))

evet bende bünyeyle alakalı olduğuna inanıyorum. iki çocuğumdada sezeryan olduğu halde sütüm geldi. oğlumu 4.5 ay sadece anne sütüyle besledim. sonra doktor tavsiyesiyle yavaş yavaş ek gıdaya başladık. kızım 3 ay 10 günlük sadece anne sütü alıyor. üstelik diğer topik kapatıldığı için burdan da belirtiyorum ORUÇ TUTUYORUM ve çok şükür sütüm var. kızımda en ufak bi olumsuzluk hissetsem zaten tutmam. uykusunu düzenli uyuyor neşesi yerinde. düzenli olarak altını kirletiyor.ben çok iyi bi anneyim ve bundan adım kadar eminim.geçen hafta adet oldum ki adet olunca hiçbişey yiyemem aşırı midem bulanır 2 gün su bile içemedim neredeyse ama sütüm vardı. kızımın gelişimide çok güzel doktor bile aylık kontrollerinde soruyor "gerçekten sadece anne sütümü" diye. arkadaşlarım buna 3 aylık deme dediler daha dün akşam. Allahıma şükür ki ben süt konusunda şanslı bi anneyim. herkeste söyler senin sütün çocuklara yarıyor diye

bende oruç tutmak istiorum ama cesaret edemiyorum gerçi sütün bolluğu hem genetik hemde emmekle alakalı yani ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyoo sizdede öylemi oluyo benim bi göğsümden emerken diğerinden süt akıyo günde kaç kere üst değişiyorum yaa kutu kutu göğüs pedi bitirdim ama varsın süt geldsinde ben raıyım üst değiştirmeye

sütün yarıyoo lafına katılıyorum tamamen bünyesel bide yararlı şeyler yersen kalitesi artıyo sonuçta bebeğe kilo aldıran sütün yağlı kısmı doktor 2.ay kontrolünde banada sordu sadece anne sütümü diye ve teşekkür etti bebeğime ii baktığım için çok mutlu oldum tabii

sanırım emzirirken diğer göğüsten süt gelmesi normal bendede oluyor. oruç için bişey diyemem ben sadece kendimi denedim ve sorun olmayınca tuttum. zaten dinimizdede anneye ve bebeğe zararı olursa daha sonra kaza edilir diyor. eğer bunu hissetsem tutmazdım. senin bebeğin kaç aylık.

merhaba kızlar ben de fsüt fazlalığından şikayetçiyim.ilk bebeğimi 2.5 yaşına kadar emzirdim yemesem bile süt fışkırırdı 2,5 sene göğüs pediyle gezdim.şimdi 3 haftalık bebeğim oldu bunda da aynı sütüm çok aşırı geliyor ve bebeğm emmede sorun yaşıoyr birini emzirirken diğerinden oluk gibi akıyor ped bile dayanmıyor.bişey yemiyorum bu sefer midem kazınıyor yemesem bile sütüm oluyor.fazla süt de sorun bence anneme soruyorum sen demi böylrydin diye yok hayır benimi akmazdı diyor.ben napıcam bilmiyorum ama kızım sütüm çok ama çok zorluk çekiyor emerken

ben de tamemen bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum,ilk bebeğimi 1 ay bile emziremedim,2. si rekor kırdı 2 ay emdi :)
ben de her bulduğum çayı içtim,susuz kalmiyim diye evin farklı yerlerine litrelik sular koydum,günde 3 lt yakın su tükettim ama nafile,ne kadar sık emzirirsem emzireyim olmadı,kızım (2 ay emen) artık aç kalmaya başlayınca mamaya başladık. Büyük kızım bu ayın sonunda 3 yaşına girecek ama boyu 4 yaş boyunda,kilosu ise 14 yani ortalama düzeyde.Küçük kızım 8 aylık ancak boyu 10 aylık boyunda,kilosu ise ortalama düzeyde

Maşallah ikisi de çok sık hasta olmazlar ve hımbıl değiller :)

Mama ile beslendiler diye zerre vicdan azabı çekmiyorum,üzülmüyorum aksine ben çocuklarıma ne içirdiğimi biliyorum. Bir çok anne bebeklerine kendi sütleri ile zararlı kimyasallar içiriyor ve bunu farkında bile değiller.

burda yazılanları kapatılan oruç ve emzirme başlığında yazanlar da okur umarım

burda yazılanları kapatılan oruç ve emzirme başlığında yazanlar da okur umarım

bende bunu çok istiyorum. baktığımda konu kapanmıştı ve bana yazılanlara cevap verme şansım olmadı. niyetim kimseyle tartışmak değil ama bazen eleştirinin boyutu kaçabiliyor.

Arkadaşlar hepinize zaman ayırıp yorum yaptığınız için ayrı ayrı tşk ediyorum.benim gibi düşünen insanlar olduğunu bilmek güzel,insanın kendiyle aynı sorunları yaşayan insanları görmesi biraz olsun içini rahatlatıyor.bebeğim 3 aylık olacak benim sütüm iyice azaldı.2 saatte bir 25-30 cc ancak çıkyor.Gece sağmazsam sabaha 40-50 cc oluyor.Bir de oğlum su son 1 haftadır canı isterse emiyor.Uyku sersemliğiyle felan daha iyi alıyor memeyi.sağarak olduğu kadarını veriyrm bir öğünde 90 cc içiyor.Sağdığım sütleri biriktirip 90 cc olunca veriyrm.Aah kızlar annelik böyle bişeymiş.En azından hiç emzirememiş insanları düşünerek avutuyorum kendimi...:44:

Benim bebeğim ilk doğduğu günlerden itibaren hem mamayı hem memeyi alıyordu.Hatta düşkündü memeye mama içse bile sonunda damakları kızıyordu heralde tatlı niyetine mutlaka memede istiyordu Ama o kadar emmesine rağmen yinede sütüm çoğalmadı.Tabi mamanın etkiside var inkar edemem ama benimki biraz farklı heralde.

Güzel söylüyorsunuz doğru mamalarda bir sürü vitamin,mineral vs. var.Ama anne sütü çook farklı insan en azından 6 ay emsin istiyor.her yerde anne sütünün önemini anlatan yayınlar yapılırken insan kendini ezik hissediiyor.Ayrıca ane ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor.Oğlum beni emmeyi bir ara tamamen bırakmıştı kendimi çok kötü hissetim sanki ondan kopmuş gibi.Çok zor çook.Ne yapayım üzmyrm artık kendimi.Verebildiğim kadarını sağarak yada kavga gürültü emzirerek veriyrm.onada şükür.

İşte bu örnekte tezimi doğruluyor.

Ben oruç tutmuyorum.Dediğim gibi sütüm 25-30 cc dahada azalır diye korkuyorum.Riske atamazdım.Siz süt konusunda maşallah şanslı annelerdensiniz.Keşke bende de durum böyle olsaydı

Benimki hiçbir zaman öyle olmadı işte emdikçe artmadı.Aynı seviye de oldu.İlk zamanlar ne kadar çıktığını sağmadığım için bilmiyordum.Ama memeyi almak istemeyince sağdım az olduğunu gördüm.Ama su da var oğlum obur da ondan mı bilmyrm hiçbir zaman meme ile doymadı.Hep mama takviyesi yaptım.

Benimki de bir kaç gün sonra 3 aylık olacak ama maşallahı var dediğiniz gibi.Acaba hormonlu mu oluyorlar mamadan dolayı ne!! İşin şakası bir yana mama ile beslenip çok sağlıklı olan bebekler duydum.Benimde için rahat en azından imminofortis içeren bir mama kulanıyorum.Onu maddi olarak alamayan insanlarda var.öyle teselli ediyorum kendimi.Ek gıdalara başlayınca da onu en iyi şekilde besleyeceğim.Aradaki açığı bu şekilde kapatmaya karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…