- Konu Sahibi nisandakar
-
gözün aydın cnm
sütü en çok yapan şey bol sıvı aslında..bid esütüm yok diye üzülmemek..stres sıkıntı sütü kesinlikle azaltıyor..uyku çok önemli bide.
bunlara ek olarak dereotu,et suyuna çorbalar birde ısırgan çayını da önerebilirim.
bol sütlü günler herkese
arkadaslar ben de alkolsuz biradan cok fayda gordum. guvenle icebilirsiniz icinde hic alkol bulunmuyor.
rica etsem özelden biranın markasını yazarmısınız.
bu süt olayını hiç anlamıyorum ben yaa.nerdese ehrgün aynı şeyleri tüketiyorum süt için.bazen bakıyorum lıkır lıkır yutuyor bebeğim sütü,ağzı yüzü süt içinde kalıyor,bazen de sündürüp duruyor 4-5 defa çekiyor ancak yutabiliyor sütü.sinirlenip kıpkırmızı oluyor çekiştirmekten,tabi benim de göğüslerim mahvoluyo bu arada.neye göre azalıp artıyor bilmiyorum.
bu arada ben de günlük 3 lt kadar su,2-3 bardak humana,1-2 bardak rezene,2 bardak ayran,bazen 6-7 bardak kadar hoşaf tüketiyorum (kayısı,vişne,erik hangisi olursa)süt gaz yapar diye duyduğum için içemiyorum yoksa onu da içerim.yani bu liste pek değilmiyor ama süt gelgitlerde sürekli.
bir de boca yeşillik,marul,tere,roka...tere gaz yapar mı acaba,bu aralar arttırdım baya
esracım 2 saat önce oturdum önce oğlumu emzirdim sonra göğüslerime masaj yaptım elimle sert olan yerlere hafif bastırdım çektim seri olarak. sonra biberona sıkmaya başladım baktım meme ucunda ki delikler artmış sıktıkça süt ince ince fışkırmaya başladı. 5 er dklık aralıklarla 2 göğsüme de aynı şeyleri tekrarladım. sonuç 2 göğsümden toplam 100ml süt çıktı. sen de dene bakalım. hani göğüse masaj yaparken elimize büyük sertlikler geliyor ya özellikle oraları baş parmağım ve işaret parmağımın arasına alarak bastım çektim hafif hafif seri hareketlerle. sonra da biliyorsundur zaten kahverengi bölgeyi yine aynı iki parmağımla sıktım. bakalım her gün boş vakitlerim de yapacağım bunu. Amaan işte böyle olunca sevindirik oluyorum sonra bir bakıyorum dediğin gibi fıssssssss oluyor göğüsler moralim bozuluyor. Ama ısrarla emzirmeye devam edeceğim.haklısın canım,moral çok önemli.benim kızım önceleri hiç emmiyordu beni,50 günlük oldu,kırkımız çıkmak üzereydi emmeye başladığında.ilk başta emmiyor diye çok üzgündüm,herhalde ondan azdı sütüm de,sonra emmeye başlayınca sevinçten deliye döndüm sütüm de o hızla arttı,ama nasıl anlatamam taş gibi oldu doluluktan,sonra yine fısss.ben de sürekli inceliyorum,doyuyor mu,aç mı,süt geldi mi...böyle yapa yapa sütüm azalıyordur belki de.
tere tadını mı değiştiriyormuş,yemeyim artık o zaman
Bende de aynısı oluyor ama yine de ısrarla emziriyorum bebeğimi. ne duyarsam deniyorum. bir kaç gün aşırı bir çoğalma oluyor sonra yine azalıyor.Ne yersem yiyim üzgün, yorgun , stresli , sinirliysem sütüm hep az geliyor. Sütüm kesiliyor mu diye düşünmek bi azalttıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?