sütümün gelmesi ya da artması için denediklerim (ben de işe yaradı) siz de deneyin

nisandakar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
536
16
96
Diğer

-----------------------------------------

süt gelmesi ya da artması için denediklerim işe yaradı ( siz de deneyin)
1 hafta önce 1 gün için de
3 lt su, 1 bardak rezene, 1 bardak kayısı suyu, 2 bardak süt, 1 çay kaşığı çörek otu vs vs içiyordum yiyordum falan ama bebeğim doyuyormu doymuyor mu tereddüt ediyordum. el pompası ile sağmaya çalışıyordum işe yaramıyordu 2 göğsümden 1 gün de 60ml ancak süt geliyordu, ama emerken az geliyordur diye üzülüyordum.

Ama 3 gündür, 1 gün için de
2 lt kadar su, 1 bardak rezene, 2 bardak süt, sabah akşam 2 şer yemek kaşığı dut pekmezi, ve 100gr tahin helvası ile sütümü artırdım çok şükür. şimdi önce bebeğimi emziriyorum sonra karnıma elimle masaj yapıyorum göğüslerime de tabi ve emzirdikten sonra tek göğsümden 40 ml süt geliyor. maşallah demeyi unutmayın. bu gidişle daha da artacağına da inanıyorum.

Bir de sağarken göğüs ucunuz aşağıya doğru sağın.
her emzirmeden sonra da mutlaka su içmeyi ihmal etmeyin.

-------------------------------------------------------------------------
25 MART 2011
DEĞERLİ ANNELER, ŞALGAM SUYUNU DA DENEYİN İÇTİĞİNİZ AN FARKI GÖRECEKSİNİZ. AMA MUTLAKA DENEYİN. İNŞALLAH BOL BOL SÜTÜMÜZ OLUR BEBKLERİMİZE.

Son düzenleme:
gözün aydın cnm
sütü en çok yapan şey bol sıvı aslında..bid esütüm yok diye üzülmemek..stres sıkıntı sütü kesinlikle azaltıyor..uyku çok önemli bide.
bunlara ek olarak dereotu,et suyuna çorbalar birde ısırgan çayını da önerebilirim.
bol sütlü günler herkese

Sağol canım. dediğin gibi ısırgan otunu da deneyeceğım dün çayını aldırdım eşime yarın ona da başlayacağım, bol yeşillik tüketmeyede çalışıyordum ama artmıyordu sütüm ve göğsüm sürekli yumuşaktı. üzülüyordum ama hep kendi kendime bu sefer sütün gelecek, artacak diye söylendim durdum. 3 gündür de artınca dedim herhal de sütüm dut pekmezinden ve helvadan dolayı arttı burada da paylaşayım dedim. belki başkalarında da işe yarar. aslında herkesin vücudu farklı farklı şeylerden etkilenir ya da tepki verir mesela ben de bulgur pilavı hiç işe yaramadı 1 aydır her gün yiyordum kuru soğanla birlikte ama göğüslerim yumuşacıktı ve bebeğim 10 dk da bir emmek istiyor ve ağlıyordu. Şimdi 3 gündür maşallah 1,5-2 saatte bir emziriyorum rahatça uykuya dalıyor. bezinin de maşallahı var kilo kilo bezi oluyor.

inşallah tüm emziren annelerin bol bol sütü olur. AMİN

Son düzenleme:
benimde sütüm yoktu doğru dürüst makineyle anca 50 ml. geliyordu ay sonra arttı çok şükür allahıma gerçi 2 hafta önce grip oldum bebişimde bende mahvolduk antibiyotikler vs.zor atlattık sütüm azaldı falan çok şükür geride kaldı şimdi yine 100 ml. en azından bi kere çekebiliyorum makineyle günde bazen gecede doluyor göğsüm yanlız benim tek göğsümde düzgün birikiyor ikisi birden olsa süper olcak ama bunada şükür
bende bulgura gaz yapar die yeni başladım 3 aylık oldu bebişim humana bitki çayı,haşlanmış mısır,dereotu,hurma,bol su,meyve suları,yoğurt arada bir sütlü tatlı yiyorum bide helva

bu süt olayını hiç anlamıyorum ben yaa.nerdese ehrgün aynı şeyleri tüketiyorum süt için.bazen bakıyorum lıkır lıkır yutuyor bebeğim sütü,ağzı yüzü süt içinde kalıyor,bazen de sündürüp duruyor 4-5 defa çekiyor ancak yutabiliyor sütü.sinirlenip kıpkırmızı oluyor çekiştirmekten,tabi benim de göğüslerim mahvoluyo bu arada.neye göre azalıp artıyor bilmiyorum.
bu arada ben de günlük 3 lt kadar su,2-3 bardak humana,1-2 bardak rezene,2 bardak ayran,bazen 6-7 bardak kadar hoşaf tüketiyorum (kayısı,vişne,erik hangisi olursa)süt gaz yapar diye duyduğum için içemiyorum yoksa onu da içerim.yani bu liste pek değilmiyor ama süt gelgitlerde sürekli.
bir de boca yeşillik,marul,tere,roka...tere gaz yapar mı acaba,bu aralar arttırdım baya

Son düzenleme:

galiba en iyi süt artıran şey. moral - uyku ve dinlenme. dün çok yorgun ve sinirliydim ve neredeyse sütüm yok denecek kadar azdı mecburen mama verdim. bir de mama verdiğim için moralim bozuldu. benimki de memeyi çekiştirdi durdu kıpkırmızı oldu ağladı sürekli. mamayı da içmek istemedi. bu gün gündüz de aynıydı ama akşama doğru biraz sütüm gelince kuzum emdi rahatça uykuya daldı.
moralimi bozmamaya çalışıyorum ama kızımı emziremediğim için hep içimde bir yara olmuştu. inşallah tüm emziren annelerin ve benim de sütümüz bollaşır da bebeklerimiz anne sütünden mahrum kalmaz. marul tere roka nın içinden sadece terenin sütün tadını değiştireceğini duymuştum.

ben süt içiyorum ama doktorumuz süt ve süt ürünlerini bolca tüket dediği içinde içmeye devam ediyorum. fazla gaz sorunumuz da olmuyor çok şükür. inşallah sütün bollaşır.
bazen diyorum şöyle sütü bollaştıran birşey bulsam da buraya yazsam diye ama 2 gündür doğru düzgün benim de sütüm az. inşallah düzelir.

haklısın canım,moral çok önemli.benim kızım önceleri hiç emmiyordu beni,50 günlük oldu,kırkımız çıkmak üzereydi emmeye başladığında.ilk başta emmiyor diye çok üzgündüm,herhalde ondan azdı sütüm de,sonra emmeye başlayınca sevinçten deliye döndüm sütüm de o hızla arttı,ama nasıl anlatamam taş gibi oldu doluluktan,sonra yine fısss.ben de sürekli inceliyorum,doyuyor mu,aç mı,süt geldi mi...böyle yapa yapa sütüm azalıyordur belki de.
tere tadını mı değiştiriyormuş,yemeyim artık o zaman

esracım 2 saat önce oturdum önce oğlumu emzirdim sonra göğüslerime masaj yaptım elimle sert olan yerlere hafif bastırdım çektim seri olarak. sonra biberona sıkmaya başladım baktım meme ucunda ki delikler artmış sıktıkça süt ince ince fışkırmaya başladı. 5 er dklık aralıklarla 2 göğsüme de aynı şeyleri tekrarladım. sonuç 2 göğsümden toplam 100ml süt çıktı. sen de dene bakalım. hani göğüse masaj yaparken elimize büyük sertlikler geliyor ya özellikle oraları baş parmağım ve işaret parmağımın arasına alarak bastım çektim hafif hafif seri hareketlerle. sonra da biliyorsundur zaten kahverengi bölgeyi yine aynı iki parmağımla sıktım. bakalım her gün boş vakitlerim de yapacağım bunu. Amaan işte böyle olunca sevindirik oluyorum sonra bir bakıyorum dediğin gibi fıssssssss oluyor göğüsler moralim bozuluyor. Ama ısrarla emzirmeye devam edeceğim.
kızımı emzirememek hep içimde yaradır. hatta az önce oğluma sağdığım sütün 50 ml sini kızımın sütüne karıştırıp verdim bir güzel içti.

bu arada eğer bebeğin pişik oluyor ve hiçbirşeyden geçmiyorsa ve mem ucuna sürülen lansinoh kremin varsa pişik olan yerlere sür 1 gün de geçiriyor.

25 mart 2011
değerli anneler, şalgam suyunu da deneyin içtiğiniz an farkı göreceksiniz. Ama mutlaka deneyin. Inşallah bol bol sütümüz olur bebeklerimize.

Ne yersem yiyim üzgün, yorgun , stresli , sinirliysem sütüm hep az geliyor. Sütüm kesiliyor mu diye düşünmek bi azalttıyor

Ne yersem yiyim üzgün, yorgun , stresli , sinirliysem sütüm hep az geliyor. Sütüm kesiliyor mu diye düşünmek bi azalttıyor
Bende de aynısı oluyor ama yine de ısrarla emziriyorum bebeğimi. ne duyarsam deniyorum. bir kaç gün aşırı bir çoğalma oluyor sonra yine azalıyor.

Ama ben de şöyle birşey var onun farkına vardım. 2*3 günde bir içtiğim içecekleri değiştirdiğimde sütüm de artma oluyor. aynı şeyleri uzun süreli içtiğim de sütüm azalıyor. Dut pekmezini içtiğim de göüslerim patlayacak gibi olmuştu aradan 2-3 gün geçince bir işe yaramamaya başladı, beyaz üzüm hoşafı içmeye başladım yine 2-3 gün bir çoğalma oldu yine azalma, o yüzden ben de 3 günde bir içecekleri farklılaştırıyorum, sütüm kesilecek diye çok korkuyorum ama ilk çocuğumu ancak 2 ay emzirebildim ve içimde hep yaradır bu. şuan bile aklıma gelince gözlerim doluyor.

Kızlar ben de marul,roka,yeşil soğan,turp,vs bol yeşillikten oluşan salata,ısırgan rezene anason karışımı çay ve günde bir kaşık tahin öneririm.Benım de sütüm günden güne miktar açısından değişiklik gösteriyor ben de anlayamadım neden ama sanırım uyku en önemli etken.Uyuduğum günler veya çok mutlu olduğum gunler daha çok oluyo.
Biraz da bebeğime bağlı eğer o gün çok huzursuzsa sık sık emdiyse doğal olarak birikmiyor,ama şöle 2 saat filan uyursa birikiyor.

Ben de sütüm azaldığı için geçen hafta bir konu açmıştım. Konuyu açtıktan sonra baya umutsuzluğa kapılmıştım. Bir yandan iyiye inanmaya çalışıp sütümü artırmak için bir sürü şey denerken bir yandan da psikolojik olarka kesilmesine kendimi hazırlıyordum.
Fakat haftasonuna doğru yaptıklarım işe yaradı sanırım ki sütüm tam eskiye dönmese de baya arttı. Bu sabah oldukça sertti göğsüm. Konuya bakan olur belki birilerinin işine yarar diye yaptıklarımı yazayım.
Saraçoğlu'nun tarifi: Yarım litre suda 7-8 yemekkaşığı dut kurusunu kaynatıp ılıyınca iki üç sefere bölerek içtim. (Dut kaynar suya atılacak 10 dakika ağzı kapalı kaynatılacak.)
Dereotu yedim bol bol.
Günde 3 kupa rezene içtim. Yalnız poşet değil. Aktardan aldığım rezene. Zaten ilk aylarda çok içerdim de bir süredir ihmal ediyordum. Yalnız ben rezeneye yarı yarıya anason da ekliyorum. Mesela 100 gr rezene 50 gr anason alıyorum, güzelce harmanlıyorum. Bir kupa sıcak suya bir tatlı kaşığı bu karışımdan atıyorum.
Malt içeceği içtim. Eczenedne aldım, Royal Malt. Daha önce marketten Maltana almıştım pek işe yaramamıştı.
Haftasonu fırsatından istifade açık havada yürüdük, stresten yorgunluktan uzaklşamaya çalıştım.
Günde bir bardka sıcak süt içtim.
Bol bol su içtim.
Nane, maydanoz, nişasta sütü azaltıyor, onlardan uzak durdum; tuzu azalttım, turşu yemedim.

Bunlardan rezene hariç diğerlerini çok da düzenli kullanamadım. Sıra gelemdi bile hepsine. :)) Gene de elimden geldiğince hepsinden faydalanmaya çalıştım. Ama sanırım en çok işe yarayan rezene oldu.

Bir de en önemlisi işyerinde bana stres veren bir konu vardı, ne yapıp edip o konuyu çözdüm.

Belki bir okuyana faydası olur.

ben de yaza kızlar, benim de sütüm 2 hafta öncesinr kadar çok azalmıştı ve şunları denedim..
1 bardak boza
2 şişe maden suyu
4 bardak humana çayı
1 bardak kayısı hoşafı
3-4 litre su
biraz fazla ama ben bunları düzenli olarak hergün içşyorum 2 haftadır sütüm maşallah çok arttı...

Paylaşım için teşekkürler..Şalgam suyunu okumuştum ama açıkcası şüpheye düşmüştüm pek sevmediğim için sanırım

Deneyeceğim inş. teşekkürler =)))

her gece 5-6 iri yaprak marulu biraz limonlayak yerseniz çok faydasını görürsünüz hem sütün kalitesinide arttırıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…