Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba hanımlar kızım 1 aylık anne sütü alıyor. İlk günlerde göğüslerim cok sertlesirdi emdikten sonra sagmak zorunda kalıyordum yetiyor diye dsünüyodum ama bu aralar hem yumusak hemde kızım sürekli emmek istiyo alıyorum emzirim diye ama biraz çekiyo Bi bakıyorum uyumus yatırıyorum 5 dk gecmiyo aranıp druyo. Uzun emincede aynısını yapıyor. Hep Bi arayıs halinde yani. Yutkunmasını duyuyorum bezlerde yetişmiyor cok çişini yapıyor. O sürekli aglıyıp aranınca doymuyo diye 1 2 kez mama verdim yine aranıp drdu emmeden uyumadı. Bu arada kolik hep gazı var ıkınıp druyo cıkartsada rahatlıyamıyo bide cok kusuyor süt olarak geri getiriyor. Mamayı kusmamıstı ama. 1 aylık kontrollerde hemsire kilosunu kusmasını normal buldu(5kg 100gr). 3 600 dogmustu ertesi gün 3 400lerde cıktık hastaneden. Cok kilo kaybetmiş ama kanda bişe cıkmadı banada sütün var dediler. Bütün gün memede geciyo emiyo bırakıyor yada uyuyunca ben alıyorum nolck böyle anlamadım kolik bide. Simdi bile göğsümde uyuyor bıraktı arada cok acmıs gibi saldırıyor agzını sürüp yine uyuyor. Karnıda gurul gurul ikinci cocuk ama digerinde bu sorun olmadı. Acaba süt yetmiyomu cok kafama takıyorum bu konuyu. Sabaha kadar ya emiyo yada kucakta geziyor gezerkende aglamyo ama hep arayıs içinde. Bi dahaki kontrole cok var sütün yetip yetmediğini nasıl anlıcam yardımcı olurmusunuz
Merhaba
İlk 30gün 3 adet 1 tl büyüklüğünde kka yapması doyma ktiteridir.
30günden sonra çişli bez ağırlığı 24 saatte 1 paket margarin ağırlığında ise doyuyor demektir.
Memelerin yumuşaması terbiye olduğunu gösterir.
Mamaya bulaşılınca meme boşlanır zamanla! Aman dikkat! Tecrübe ile sabit..
İlk 3-4 ay sadece memede yaşar bebekler. Çünkü sadece senin kokunu tanıyor, memen sadece besin kaynağı değil, onun için
İlk kızım kolikti ayşe öner gaz masajını tavsiye ederim mutlaka denemelisin.
Birde bu ara pek popüler sırt dikenini dene belki faydası olur.
Geçecek merak etme.. 4aydan sonra çevreyi keşfetmeye başlıyorlar o zamab istesende memede durmayacak ve sen zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın..
Haaa birde
Emdikten sonra gazını çıkarmadan sakın yatırma
Mümkünse 15dakika dik tut ozaman kusmaz.
Kussada çok şappma benim 2 ve 3 numara hep çok emip hep kustular. Zamanla azalarak bitiyor
Haaa birde
Emdikten sonra gazını çıkarmadan sakın yatırma
Mümkünse 15dakika dik tut ozaman kusmaz.
Kussada çok şappma benim 2 ve 3 numara hep çok emip hep kustular. Zamanla azalarak bitiyor
Doğduktan 1hafta sonra her bez degişiminde mutlaka kirli bezi oluyor ve çiside aksama kadar bol bol 3 4 bez degişiyo. Gögüslermin yumusaklıgı süt olusmamısmı diye korkutuyodu bide gazdanmı aclıktanmı durmuyor onu anlıyamıyorıum
aylik kilo alimi 600gr ile 1200 gr arasindaysa sut yetmis demek.sizin daha fazla bile almis o yuzden fazlasiyla yetiyor.5-6cisli bez de diger doyma kriteri.her aranmasi acliktan degil.gaz olur uykusuzluk olur kiyafeti rahatsiz eder sicak gelir soguk gelir.bi suru sebebi olur.
Cevaplarınız beni çok mutlu etti tsekkür ederim kendime güvenim geldi
Gazi olan bebek de surekli emmek ister doymadigi icin degil biz de 2 ay yapisik gezdik 10 dakika memeden ayri durmazdi cok gazliydi emdikce de gazi oluyodu tabi ama gecicek sabret saglikli gunler
canim 1 aylik bebek tabiki devamli emmek isteyecek bu ac oldugu anlamina gelmez. arkadaslar doyma kriterlerini anlatmis zaten. 1 aylik bebegin tek bildigi sey emmek cok dogal. alistir kendini daha 3 ay boyle memede kucakta yasiycak o.
canim 1 aylik bebek tabiki devamli emmek isteyecek bu ac oldugu anlamina gelmez. arkadaslar doyma kriterlerini anlatmis zaten. 1 aylik bebegin tek bildigi sey emmek cok dogal. alistir kendini daha 3 ay boyle memede kucakta yasiycak o.
Haklısınız. Suan kayınwalidemin yanındayım cocuk gazdan aglıyoo mama ver doymuyom sütün yok diyo moralim bozuldu iyice. Emiyo uyuyo ama uyanıp aglıyo aç bu diyo sütün yetmiyor diyo mama içsin uyusun diyo. Bu aksam yine cok agladı acile götürdük cok gazı varmıs
gazi olmasi normal, doktor gaz icin damla verebilir. sen de bol bol kimyon rezene ic. eger gogsunden sut geldigini goruyorsan kv ni dinleme. mamaya alisirsa seni emmek istemeyebilir. daha 2 ay boyle. uykusuz olacaksin, normal. moralini de bozma, sutun kesilmesin
Merhaba hanımlar kızım 1 aylık anne sütü alıyor. İlk günlerde göğüslerim cok sertlesirdi emdikten sonra sagmak zorunda kalıyordum yetiyor diye dsünüyodum ama bu aralar hem yumusak hemde kızım sürekli emmek istiyo alıyorum emzirim diye ama biraz çekiyo Bi bakıyorum uyumus yatırıyorum 5 dk gecmiyo aranıp druyo. Uzun emincede aynısını yapıyor. Hep Bi arayıs halinde yani. Yutkunmasını duyuyorum bezlerde yetişmiyor cok çişini yapıyor. O sürekli aglıyıp aranınca doymuyo diye 1 2 kez mama verdim yine aranıp drdu emmeden uyumadı. Bu arada kolik hep gazı var ıkınıp druyo cıkartsada rahatlıyamıyo bide cok kusuyor süt olarak geri getiriyor. Mamayı kusmamıstı ama. 1 aylık kontrollerde hemsire kilosunu kusmasını normal buldu(5kg 100gr). 3 600 dogmustu ertesi gün 3 400lerde cıktık hastaneden. Cok kilo kaybetmiş ama kanda bişe cıkmadı banada sütün var dediler. Bütün gün memede geciyo emiyo bırakıyor yada uyuyunca ben alıyorum nolck böyle anlamadım kolik bide. Simdi bile göğsümde uyuyor bıraktı arada cok acmıs gibi saldırıyor agzını sürüp yine uyuyor. Karnıda gurul gurul ikinci cocuk ama digerinde bu sorun olmadı. Acaba süt yetmiyomu cok kafama takıyorum bu konuyu. Sabaha kadar ya emiyo yada kucakta geziyor gezerkende aglamyo ama hep arayıs içinde. Bi dahaki kontrole cok var sütün yetip yetmediğini nasıl anlıcam yardımcı olurmusunuz
Merhaba benim oglumda oyleydi mama vermeniz zarariniza sut yetmedigi durumlarda bile arttirmak icin bol bol emzirirler mama vermeden. Sütü kusmasi cok emdiginden oluyor. Cok gazli oldugu icin memeye takiyor. Kilo alimi normalmis masallah benim oglumda kolik ayni durumu bizde yasadik Allah kolaylik versin ınsallah... sabirli olun bide sütü kafaya takmak azaltiyor bizzat deneyimledim. Suyu bolca icin ve bolca dereotu yeyin. Nurse harveys in gaz surubunu kullandim biraz fayda etti gibi olmustu.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Benim kizim 11 aylik hala memeye yapisik geziyo memeyle uyuyo oynarken geliyo emiyo
reflu sorunu olbilir kusuyorsa reflu yataklarindan alabilirsiniz ben cok kullandim yenidogan zamaninda 6 7 ayina kadar ayni sekilde kolikti 2 tane farkli gaz damlasi kullaniyoduk kabustu 4 ayimiz. Kilo alimi iyi degerde sutunuz yetiyodur zaten minicik iki cekip yoruluyodur. Saglikla buyusun insallah