- 16 Haziran 2013
- 1.417
- 2.323
-
- Konu Sahibi semplice_signora
öncelikle üzülmeyi bırak...seni o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarını okurken inan göğüslerim sızladı...11 aylık bir kızım var ve ilk 4 ayını hatırlamak bile istemiyorum...öncelikle sana ilk tavsiyem yemek içmenin yanıda bir süre kızını süreklli emzir..saati zamanı boşver..kızın her istediğinde ağladığında, senin canın her istediğinde kızını özlediğinde...uzun uzun yazamayacağım özelden sana bir link göndereceğim blogu incele ve "emzirme kampı"nı dene mucize gibi emin ol....o zamanlar inanamazdım ama ben hala emziriyorum ve her türlü sıkıntıya rağmen (bebeğimin yaşadığı kilo sorunu ve mama için ciddi mahalle baskısı) hiç ama hiç mama vermedim...umudumu kaybettiğim her an karşıma ya beni anlayan bir dr. ya da bir yazı çıktı..yeter ki sen istekli ol arkadaşım...
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
sütü en iyi artıran bitki melek otudur yani angelica bu ot prolaktin hormonuna etki ediyor tam laktamin gibi ülkemizdede yetiştirliyor degerlendirlmesi gereken bir konu
Bugün aktara gittiğimde mutlaka alacağım.Nasıl tüketilir,ne kadar tüketilir aydınlatabilir misin?
Her aktardan fikir alırım ama hepsini uygulayanlardan değilim.Zira dedem saraçoğlu ile iletişim halinde olan bir aktar.Bitkilerden karışım olan özel bir çay aldım 5 gün önce.Marka isteyenler mesaj atarsa bilgilendiririm.5 aydır hiç olmadığı kadar sütüm oldu elhamdülillah.Her gün min.100ml süt atıyorum dolaba.
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın....