-
- Konu Sahibi semplice_signora
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
Evet ml ile aynı hesap.Çok sağol desteğin için.babaniz için çok geçmi$ olsun, ALLAHIM ACIL SIFALAR versin ..
bence sen çok guçlu bi annesin,bu kadar strese ragmen sutunun olmasi mucize belkide ..
saglikli olsunda mamaylada buyur canim , sen elinden geleni yapiyorsun zaten
oldugu kadar artik, kendini suçlama nolur .
3-4 cc ne demek oluyor ben anlamdim,mama vermekden pek anlamamda
30*40 ml mi oluyor yani
Bende günde 3 lt süt içiyordum dr sadece su olmaz.Mineralli olsun dedi.Ayran,hoşaf gibi..canım öncelikle sakin ol geçmişi tam okuyamadım benzer şeyleri yazarsam kusuruma bakma. bir yazı okumuştum onu yazmak istiyorum amerikada sanırım ülkeyi tam haırlayamadım sütü az olan anneleri kampa almışlar bir gruba süt artırıcı içecek diğer gruba süt artırıcı diyerek tuzlu su mu öle birşey vermşler bir süre sonra iki grubunda sütü aynı oranlarda artmış yani bu iş beyinde başlıyo beyinde bitiyo .Ve çoğu uzman(okumadığım kaldı mı acaba) süt artırıcı denerek yedirilen şeylerde değil keramet sonrasında içilin suda diyor hoşaf ben de çok içtim sonrasında deli su içiyodum beyaz üzüm sonrasın acaip susuyorum ve içiyorum herkesde aynı olmayabilr belki ama süt artırıcı denilen her şeyin sonrasında benim çok su içme isteğim oluyor.
ben şuan vitamalt diye bi içeceğe başladım dün içtim ilk şişeyi bugün sütüm daha iiyiydi biliyorum ki o içecek hergün sütümü daha çok artıracak ve ben sağıp dolaba saklayacağım(olumlama yapmak her zaman işe yarar) bu arada benim hep çoktu hatta annem akan sütümle bi çocuk doyar derdi ama o zaman fark neydi ben daha moraliydim annem yanımdaydı çok su içiyodum lohusaydım her anımı dinlenerek geçiriyodum.En önemli şey uyku,su ve pozitif odaklanmak.
bu arada bir şey daha eklemek istiyorum buda okuduğumda garip gelmişti iyi beslenemeyen bir anneyle iyi beslenen annenin süt kalitesi arasında bir fark olmazmış iyi beslenen anne kendi stoklarını korurmuş.
spectra 3 ilaçmı?druma sorayım da alayım en iyisi.Eti burcak biskuvi (icindeki bir maddeden dolayi)
Kuru maya yada mayali gidalar
Boza
Bebek magazalarinda satilan malta icecegi
Bol sivi
Bebek emmedigi zaman bol bol makiaya saymak, arkadasim spectra 3 kullandi ve kesilen sutu geri geldi resmen gunde 1100 ml sagdigi oldu.
Birde stres sakiiiiiiiiin yapmayin yaparsaniz gelmeyebilir benim yle olduda
Zor olmuş senin içinde.Allah yardımcımız olsun.Her gün ayrı bi sorun çıkıyor karşımıza.Merhaba ayse umarim bu yaziyi okursun cok uzun yazip seni yormakta istemiyorum. 28 agustosta dogum yaptim sutum oldu olmadi emdi emmedi derken dogum kilosunun altina dustu ve ilk ay hic kilo alamadı. Doktorumuz 6 ogun mama önerdi oyle sey olur mu emdikce sutum artacak dedim mama emmesin sut yeter imkani olmayanlarin bebekleri nasil buyuyor mama alamıyorlar sutleri yetiyor benim mi yetmez dedim. Sonuc bebegim ikinci ay yalnizca 600 gram aldi. Dogum kilosuna 2. ayda ulasti. Bu surede her an elimde telefonum günlerce gecelerce netten arastirdim ne yaparim sutum artar nasil olur mama yerse bagisikligi nasil olur diye. Sonrasi mi ka bul len dim. Bebegim doysun yasitlarindan geri kalmasin nasil doyarsa doysun nasil buyurse buyusun die. Neden başta aptalca direndim ki neden gelisimine engel oldum ki? Iki hafta once kizim feci hadtalandi kusmaya basladi istahi kesildi. Sadece memeye kaldi ve ben ne dualar ettim biberon emmesi icin. O gundur bugundur sarki turku soyluyorum bin takla atiyorum mama almasi icin. Yani sana diyecegkm bebeginin doyup mutlu olmasini yasitlari ile bir olmasini mi istersin yoksa mutsuz ve ac bir bebek olmasini. Lutfen vasimdan gecti feci bir hataidi bbenim ki sen yapma tabi nacizane fikrim ve emin ol bunu kabullenince kafan rahatlayacak ve sutun artacak ki benim oyle oldu birazda oksa artti ama yinede mamaya da devam Allahtan uzun yazmadim suna bak destan oldu. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Sevgiler
Benimki akiyor da ne olyor biliyorsun benim kiz da zayif.
Bence hic takma kafana ben mamayla buyumusum emzirememis annem beni. Esim karismasa ben mama vericem. Bizim evde kaynana cok.
Ben diger topikte de yazmistim sana. Ben hergun tahim helvasi yiyorum. Biliyorsun rezene vepapatyayi kizima vermiyorum kendim iciyorum iki bardak rezene iciyorum gunde. Malt icecegini ebe akadasim da soyledi bana ama ben denemedim henuz.
Artık o kadar üzülüyorumki topikte başınızı ağrıtmak istemedim anlatarak.Çok sağol Özlemim.Tahin helvasını denememiştim.Bugün başlayacağım.Rezeneyide gazım yok diye içmiyordum.Malt içeceği gibi içeceklerin yapay maddeleri bebeğe zararlı diye cesaret edemiyorum ben
Mrb canım.Öncelikle şunu söylemeliyim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Ama sakin ol lütfen.Ben de aynı şeyleri yaşadım sayılır.Benim kızım kaldıki yeterince kilo da alamadı sırf bu yüzden.yani ısrarla anne sütü vermek istedim mama verirken ben de ağladım.Ancak aç kalmasındansa muadili bişeyle onu beslemek neden kötü olsun.Bu arada ben de herşeyi denedim kilo aldım sadece o telaş yüzünden olmuyor zaten.son gittiğim dr sen bu kadar yemene içmene takma vücut onu yapacaksa senden alır yine yapar bu yeme konusunu telaş yapmıyorum artık ve inan herşey daha iyiiye gidiyor.Ama mama veriyorum diye de kendimi hiç bırakmıyorum ısrarla emziriyorum.Bu arada gittiğim iki dr da mama ve memeyi aynı anda vermememi önerdi.Bu biraz zor oluyor ama ben faydasını gördüm.Önden anne sütü verip arkadan mama verilince, mamanın sindirimi zor olduğundan önden alınan anne sütü ziyan oluyormuş.Yani kilo yapmıyor.Mama ile büyüyen milyonlarca başarılı insan var önümüzde çok ta sağlıklı.Bunları kafandan atarsan ,mama olayını emin ol zamanla kaldırırsın belkide.Lütfen rahatla.Sen kötü bir anne değilsin hatta kendimden biliyorum eminim fazla vericisin.Tam olarak durumun nedir bilmiyorum ama sormak istediklerin olursa cevaplamaya çalışırım.2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
kesınlıkle katılıyorum sağmak sutu arttıran faktörlerden biri,ben de cok sıkıntılı anlar yasadım yasıyorum da ama sutum gıtmedı cok sükür ki,maşallah dıyeyım1 hafta boyunca elektrikli pompayla 3 saatte bir (gece de dahil alarm kurup kalkman lazım) kurutana kadar sağ. artmazsa gel nickime tükür.