Sütümü nasıl arttırırım lütfen fikir verin :((((

Eti burcak biskuvi (icindeki bir maddeden dolayi)
Kuru maya yada mayali gidalar
Boza
Bebek magazalarinda satilan malta icecegi
Bol sivi
Bebek emmedigi zaman bol bol makiaya saymak, arkadasim spectra 3 kullandi ve kesilen sutu geri geldi resmen gunde 1100 ml sagdigi oldu.
Birde stres sakiiiiiiiiin yapmayin yaparsaniz gelmeyebilir benim yle olduda

Merhaba ayse umarim bu yaziyi okursun cok uzun yazip seni yormakta istemiyorum. 28 agustosta dogum yaptim sutum oldu olmadi emdi emmedi derken dogum kilosunun altina dustu ve ilk ay hic kilo alamadı. Doktorumuz 6 ogun mama önerdi oyle sey olur mu emdikce sutum artacak dedim mama emmesin sut yeter imkani olmayanlarin bebekleri nasil buyuyor mama alamıyorlar sutleri yetiyor benim mi yetmez dedim. Sonuc bebegim ikinci ay yalnizca 600 gram aldi. Dogum kilosuna 2. ayda ulasti. Bu surede her an elimde telefonum günlerce gecelerce netten arastirdim ne yaparim sutum artar nasil olur mama yerse bagisikligi nasil olur diye. Sonrasi mi ka bul len dim. Bebegim doysun yasitlarindan geri kalmasin nasil doyarsa doysun nasil buyurse buyusun die. Neden başta aptalca direndim ki neden gelisimine engel oldum ki? Iki hafta once kizim feci hadtalandi kusmaya basladi istahi kesildi. Sadece memeye kaldi ve ben ne dualar ettim biberon emmesi icin. O gundur bugundur sarki turku soyluyorum bin takla atiyorum mama almasi icin. Yani sana diyecegkm bebeginin doyup mutlu olmasini yasitlari ile bir olmasini mi istersin yoksa mutsuz ve ac bir bebek olmasini. Lutfen vasimdan gecti feci bir hataidi bbenim ki sen yapma tabi nacizane fikrim ve emin ol bunu kabullenince kafan rahatlayacak ve sutun artacak ki benim oyle oldu birazda oksa artti ama yinede mamaya da devam Allahtan uzun yazmadim suna bak destan oldu. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Sevgiler

bol bol su için diyo drlar günde en az 3 litre şekerli besinleri susayasın diye süt artırıyo diyolar ama ben farkediyorum su içtiğimde içmediğim günlere kıyasla daha az sütüm oluyo doldur şişeye hep gezdir yanında gün içinde en az tüket 3 litre su faydasını görceksin ucları catlayıncada meme başlığıyla emzir diyolar ama bilmiyorum ne kadar işe yarıyor

öncelikle moralini yüksek tut canım ondan sonra yazdıkların dışında tavsiyem
günde en az 3 lt su iç, kahveyi çayı kes bunlar sütü azaltır bildiğim kadarıyla
kayısı kompostosu, havuç, boza, malt içeceği, kırmızı et, bol yeşillik, rezene çayı

eğer tüm bunlara rağmen kesilecekse de dünyanın sonu değil lütfen öyle düşün
aynı sorun bende de var sütüm azalmaya başladı gibi beynime hep şu komutu veriyorum emzireceğim emzireceğim emzireceğim.....
olumlu düşünelim olumlu olsun canım benim

Canım yazdıklarını okuyunca ıcım cız ettı.. Bır cok sey denemişsin herkes bır cok önerıdede bulunmuş yıyecek olarak.. Benım söyleyebılecıgım su var ben kılo vermek ıcın dıyetısyene gıttım o bana gnc nin breaver yeast diye bir ürününü önerdi . Dedıkı dıyete başlayacağiz ama önce sutunu garantı edelım dedı. Bunu yemeklerden önce bool su ile al sutun nasıl artar gorursun dedı . Umarım işine yarar. Senı ve mınık kuzını öpuorum bu arada bu kdr aglama uzulme bazen anne sutu alanlardan daha saglıklı oluyor mana yıyenler. Sen her fırsatta boool bool emzırr

aynı şeyleri bende yaşadım canım sütüm gitmek üzereydi çok şükür geri geli yatak yorgan ıslatacak kadar hiç olmadı ama oğluma yetiyor çok şükür. dereotu tohumu güzel süt yapıyor keyfimbilirin dediği gibi havuç ben o dönemde bal ile çörekotunu karıştırıp yiyordum her sabah bide dereotu yiyordum ama en önemlisi sütünün geleceğine ve bebeğine yeteceğine inan ve bol dua et allah bu güne kdr yarattığı hiçbir canlıyı rızıksız bırakmamış emin ol senin yavrunun rızkını da göğüslerinden bol bol verecek inş.

Benimki akiyor da ne olyor biliyorsun benim kiz da zayif.
Bence hic takma kafana ben mamayla buyumusum emzirememis annem beni. Esim karismasa ben mama vericem. Bizim evde kaynana cok.
Ben diger topikte de yazmistim sana. Ben hergun tahim helvasi yiyorum. Biliyorsun rezene vepapatyayi kizima vermiyorum kendim iciyorum iki bardak rezene iciyorum gunde. Malt icecegini ebe akadasim da soyledi bana ama ben denemedim henuz.
Bir de biz cok sık emiyoruz. 2 saatte 4 5 kez emiyoruz. Mizikladikca sokuyorum agzina memeyi.

Son düzenleme:
Evet ml ile aynı hesap.Çok sağol desteğin için.

Bende günde 3 lt süt içiyordum dr sadece su olmaz.Mineralli olsun dedi.Ayran,hoşaf gibi..
spectra 3 ilaçmı?druma sorayım da alayım en iyisi.
Zor olmuş senin içinde.Allah yardımcımız olsun.Her gün ayrı bi sorun çıkıyor karşımıza.

Artık o kadar üzülüyorumki topikte başınızı ağrıtmak istemedim anlatarak. Çok sağol Özlemim.Tahin helvasını denememiştim.Bugün başlayacağım.Rezeneyide gazım yok diye içmiyordum.Malt içeceği gibi içeceklerin yapay maddeleri bebeğe zararlı diye cesaret edemiyorum ben

Olur mu oyle sey canim benim. Hepimiz derdimizi paylasiyoruz...
Malt icecegini doktora sor istersen. Ben de cesaret edemedim senin gibi.
Corba iciyorsun dimi hergun. Benhergun iciyorum corba. Kayinvalidem dayiyor corbayi bana

Mrb canım.Öncelikle şunu söylemeliyim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Ama sakin ol lütfen.Ben de aynı şeyleri yaşadım sayılır.Benim kızım kaldıki yeterince kilo da alamadı sırf bu yüzden.yani ısrarla anne sütü vermek istedim mama verirken ben de ağladım.Ancak aç kalmasındansa muadili bişeyle onu beslemek neden kötü olsun.Bu arada ben de herşeyi denedim kilo aldım sadece o telaş yüzünden olmuyor zaten.son gittiğim dr sen bu kadar yemene içmene takma vücut onu yapacaksa senden alır yine yapar bu yeme konusunu telaş yapmıyorum artık ve inan herşey daha iyiiye gidiyor.Ama mama veriyorum diye de kendimi hiç bırakmıyorum ısrarla emziriyorum.Bu arada gittiğim iki dr da mama ve memeyi aynı anda vermememi önerdi.Bu biraz zor oluyor ama ben faydasını gördüm.Önden anne sütü verip arkadan mama verilince, mamanın sindirimi zor olduğundan önden alınan anne sütü ziyan oluyormuş.Yani kilo yapmıyor.Mama ile büyüyen milyonlarca başarılı insan var önümüzde çok ta sağlıklı.Bunları kafandan atarsan ,mama olayını emin ol zamanla kaldırırsın belkide.Lütfen rahatla.Sen kötü bir anne değilsin hatta kendimden biliyorum eminim fazla vericisin.Tam olarak durumun nedir bilmiyorum ama sormak istediklerin olursa cevaplamaya çalışırım.

Seni iyi anliyorum. Benim de 4 aylik bir oglum var. Daha hic mama vermedim cok sükür ama öyle sakir sakir da akmiyor sütüm. Normalde hic yemeyecegim kadar yiyorum süt olsun diye. Tahin helvasini ben de 3-4 gündür yiyorum bi de humanayla birlikte Naturapy Milk Tea diye bi sey iciyorum. Etkili oldugunu düsünüyorum. Ama inan suyu az ictivim gün ne yersem yiyim ne icersem iceyim sütüm az oluyor. Bi yerde okudum sütün icinde inciri kaynat. İnciri öyle ye sütü de ic. Bi de isrgan yapragi dene. 3-4 yaprak isirgani demle ic. Bunu ben se deneyecegim daha

Ya cok da canini skma. Sen her seyi yapmissin zaten. Her bebek anne sütüyle büyümüyor. Ama cok da saglikli olabiliyor. Yegenim toplasan bir ay ya emmistir ya emmemistir. Simdi uc yasinda cok zeki cok saglikli masallah.

Cnm ne yersen te sürekli agliyorsan uzuluyorsan Kafana takiyorsan sütun olmaz..benimde sutum gogsume hastalık vurduğu zamanlarda hep geri gitti ama ben gelsindiye oözel bisey yemedim tamam yemenin içmenin de önemi var ama kesinlikle psikolojik bence şuanda 5aylik bebeğim sadece anne şutu aliyor çok ta saglikli besleneyim herşeyi sutumolsun diye yiyeyim gibi bi durumum yok..en cçok şutu su yapar diyorlar ben su iiçmeyi pek sevmedigim için aklimada çok gelmediği için günde 1litre bile su icmiyorum ama ne olursa olsun sutum yok diye düşünmüyorum sutum var ve yetiyor deyip geciyorum ilk iki ay durumaz diye bbende devam şutu kullandim hep cevremde ki insanlar yüzünden hic Kadana takma sütunun yettiğine inan aksam mamayla uyumaya alistigi için istiyordur muhtemelen AC olduğu için değil..doktorun bana mamayi ne kadar verirsen o kadar yer bebek doğduğunu bilemez demişti sonuç olarak iyi uyku ve sağlam psikolojide bitiyor bence bu is bak diğerlerini sende denemissin ilmamis bende yasadigim içinilk iki ay iyi biliyorum..

1 hafta boyunca elektrikli pompayla 3 saatte bir (gece de dahil alarm kurup kalkman lazım) kurutana kadar sağ. artmazsa gel nickime tükür.

1 hafta boyunca elektrikli pompayla 3 saatte bir (gece de dahil alarm kurup kalkman lazım) kurutana kadar sağ. artmazsa gel nickime tükür.
kesınlıkle katılıyorum sağmak sutu arttıran faktörlerden biri,ben de cok sıkıntılı anlar yasadım yasıyorum da ama sutum gıtmedı cok sükür ki,maşallah dıyeyım oğlum gece uyanmasa da göğsüm dolduğu ıcın kalkıp sağıyorum ve yıne maşallah dıyeyım oğlumun emdıgı gogsu sagmadıgım zaman tek göğsümden bi biberon cıkıyo ve manuel pompayla sağıyorum bunu,elektrikli daha kolay dıyorlar,sende varmış zaten neden sağmıyorsun?ben bebegımı hıc saat gözetmeden bazen yarım saatte bıle emzırıyorum,her ıstedıgınde verıyorum bence bu benım sutumu arttırdı,sımdı sagdıgım sutumu buzluğa atıyorum hatta,

mama vermek en son işin olsun lütfen madem yıyormussun da sut yapcak seyleri ama abartma ekmeğe felan cok gerek yok ,cayı 5-6 br ıcöe mesela acık bıle olsa,suyu cok ıc onun yerıne,bı de bence senın sutunun gelmeme sebebı cok kafaya takma bu stresle herseyı yesen yıne aynı bak,sen dusunmeyı bırak bebegını bolca emzır baktın emmıyo sureklı sag,sagdıgım cok az deme sag zamanla artacaktır emın ol.

Spectra3 makina markasi, sagim icin cok tercih ediliyor.

İlac bir mide ilaci sut arttiriyormus mitoli mi neydi adi yablis biliyor okabilrim. Sut bezlerini uyariyormus, bebege zarari oluyormu bilmiyorum ama dr a danissaniz iyi olur.

ayşecim canım sen fiziksel olarak elinden gelen herşeyi yapıyosun tamam ama böle ruhen kendini kasarsan yine olmazki sütün,
bende doğduğundan beri hem meme hem mama karışık gidiyorum olduğu kadar napalımi sonuçta varda vermiyor değiliz ya,
her annenin sütü bebeğine yetseydi mama piyasası bu kadar gelişmiş çeşitli olmazdı demi?
sen bence üzülme ne kadar varsa emziriyosun sonuçta oda yeter güçlü kuvvetli olmasına, korumasına
eşimin dayısının çocuğu evlatlık, hiç annesütü almadı hep mamayla büyüdü, 18 yaşında aslan gibi kapılardan sığmayan gayette sağlıklı bi delikanlı şimdi
kendini sıkmaz moralini yüksek tutarsan daha fazla olur sütün düşüncesindeyim ki yapılabilecek herşeyi sen zaten yapıyosun sakın vicdan azabı duyma güzel anniş
rabbim dermansız dert vermesin bizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…