-
- Konu Sahibi semplice_signora
ıncırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. komposto yap onu hatta cok lezzetlı oluyo öle.baymıyor. ablam dogum yaptı onu kullandık.sutu doluydu kızınn nazar degdı heralde cekıldı.bızde öle yaptık annem dedıydı smdı ıyı masallah copcopcop ıcıo oglusumuz
Çok rahatlattı içimi söylediklerin.Benim kızım 20 dk falan emer,doyup kendi bırakır.Elimle sıktığımda süt zor damlar o haldeyken emdiğinde bile böyle.Ama akşamları 3 veya 4 cc mama içmeden uyutamıyorum.Emziği emişinden biliyorum aç olduğunu.Çok hararetli emer ve sık sık ağzından atar.Beyaz üzüm de denedim o da olmadı.Ama sarı leblebiyi ekledim listeme.Yarın bunu da yiyeceğim.
Güllacı yazdım.Çok sağol.Kafaya takmadan edemiyorumki
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
s.a canım yazdılarmı bılmıyorum ama benımde 4,5 aylık bebegım var cok sukru sut konusunda pek sıkısmadım elhamdulıllah2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.
Bende vitamalt çok işe yaramıştı.2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Babasını 2 kez beyin ameliyatına gönderince kızıma baktığımda sadece gözyaşlarım süzülüyordu.Neye ağlıyorsun dediklerinde ne cevap vereceğimi bilemiyorum.ne mutlu bana ozaman :) anne sütünün en önemli görevi,onu olmazsa olmaz yapan şey,doyuruculuğu değil kimyasal yapısı canım,
içinde sana ait antikorlar vs. yani bebeğinin ihtiyaç duyduğu şeyler var.bu bir damlada da var,göğüs dolusu sütte de,ve her ay bu kimya değişiyor bebeğinin yaşına uygun olarak.örneğin biz ilaç alacağımız zaman doyana kadar mı alıyoruz yoksa,bir doz alıp karnımızı yemekle mi doyuruyoruz,öyle düşün.beraber doğum yaptığım arkadaşımın çouğuyla benimki yanyana geldiğinde,benimki sanki 3-4 ay küçük gibi dururdu.ikimiz de emziriyorduk,sütlerimiz de az değildi,herkes sütün yaramıyor derdi bana.Şimdi kızıma çok zeki dediklerinde,benim süt mideye değil beyne işlemiş diye takılıyorum mesela :) sen rahat ol,sütün az da olsa gelmeye devam etsin,
kızını ilaçsız bırakma :) ve dua et kızın mamayı alıyor benimki onu da almadı,biberon,kaşık neler denedim olmadı.yıkarken kaburgalarını gördükçe nasıl zoruma giderdi.neyse çok uzattım,bu beslenme konularından çok çektim de :) senin en iyi ilacın stresten uzak durmak,nasıl olacak dersen; stres anında kızını al kucağına,şöyle bir kokusunu içine çek,gözlerine bak,ne stres kalır ne bişey :)
Mamaya güvenip gezmek,birilerine bırakmak vicdanımı sızlatıyor ama.Bu kadarına çok şükür tabi.Kendini buna inandır sen elinden geleni yapıyorsun ;herkesin rızkına Allah ne yazmışsa odur. Mama zehir değil. Ben bir öğünde 20 ml anne sütü ve 100 ml mamayla ancak doyuruyordum oğlumu. Yine de emzirmekten vazgeçmedim ;bence insan şükretmesini bilmeli. Gayet sağlıklı ve akıllı bir oğlum var şükürler olsun. Üstelik sadece anne sütüyle beslenenler ek gıdaya geçmekte zorlandı, benim oğlum zorlanmadı. Geceleri tok olduğu için uzun uyuyordu. Ben de güzelce dinleniyordum. Bazen de bebeğini başkasına bırakıp gezmeye gidebiliyorsun çünkü sen olmasan da mamasını verip doyurma şansları var, bu da bir rahatlık. Bence iyi yönlerine odaklan, kendi bünyenle savaşmayı bırak. Ben de çok üzülüyordum yavruma yetemediğimi düşünüyordum ama annelik sadece süt vermek değilmiş.. Yavrunu senin kadar kimse sevemez.
Saracoğlunun kürünü yapıyorum zaten bende.Pek işe yaramadı bende o.Pompayla sağmıyorum artık.Zaten emdiği için pompayla sağacak kadar süt kalmıyor memelerde.Csnim once mama yaparken uzulmeyeceksin.mama vermek kotu bisey degil bunu once bi kabullen.soyle dusun ben elimden geleni yapayim gerisi takdiri ilahi.prof saracoglunun kuru incir kurunu yap koy.sonra bebegini emzir en az 15 dk.sonra yap mamani doyur bebegini.bebegin uyduktan sonrs kendini pompayla sag.sana tavsiyem sagdigini sutun ml bakma bunun icin ml yazilarini bantla.ne kadar oldugunu bilme.sadece verecegin mamanin ml ni bil.sonra bebegin aciktiginda once gene 15 dk emzir sinra sagdigin sut sonra mama ver.mama biberonun mumkunse damlatmayan biberonlar varya hani bebek cekince damlayan biberon ondsn kullan.bir annenin kendi sutuyle bebegini doyuramamasi anneyi cok uzuyor ama sen elinden gelen herseyi yapiyorsun ama sut gelmiyorsa nasipten otesi yoktur.sen sirf göğüslerim sarkmasin rshst edeyim diye emzirmeyen anneler yani bencil annelerden degilsin.sen güçlü annesin ..bir rutin uygula kendine.hic bozma rutinini.kendini sagarken bebgine bakarak sag mutlaka.bide mumkunse bebeginle ten temasi kur.mesela soyle evini biraz fazla isit.sen ust kismini soy.bisey kalmasin ustunde.syni seyi bebegin icinde yap onun sadece bezi kalsin.sonra yatir gogsune o uyusun sen onun saclarini sev.yarim saat bi saat kalsin.bebegimizle ten temasi kurmaliyiz.
Aynı şeyleri yaşamışız.Helvayı mutlaka deneyeceğim.Gecmiş olsun canım bende aynı sorunları yaşadım gögsum hala yara ve gögüs ucumda yoktu oglum 2 hafta meme tutmadı 1 haftahastanede hep nama yedı sonra pompayla çekıp verdım sutumu ama oglum emmedıgı ıcın sutum azalmaya basladı sut tıkanmasıda yasadım ve mamaya basladım bende arada sutumude sagıp verıyordum şidıyse cok sukur emzırıyorum mamsyı bıraktık oglumda 2.5 aylık dıyer arkadaslara katılıhorum sakın stres yapma stres yaparsan sutun daha cok kesılır ve tahın helvası cok sut yapıyor ınsallah butun tavsıyeler ışıne yarada bebegın doya doya sutunu içer
Malt içeceğini de yazdım listeye.İçki olmadığını biliyorum da bebeğime zararı olur diye korkuyorum.tahin helvası bolbolbol su...özellikle emzirdikten sonra ve hemen malt içeceği al...bira değil bu malt içeceği...migrosta gördüm...deneyen arkadaşım var kesilmek üzere olan sütü arttırdı lütfen içki diye düşünme değil alkol değil hatta araştır bak sen de göreceksin...ikiz annesiyim 7 ay süt + mama gittik...çok kaygılanmadım zaruri kısmını içiyorlar diye...annelik emzirmek değil sakın kafanda böyle bir bağlantı kurma...
Bulgur işe yaramadı da dereotu ve üzümü ve susamı deneyeceğim.Çok sağol.s.a canım yazdılarmı bılmıyorum ama benımde 4,5 aylık bebegım var cok sukru sut konusunda pek sıkısmadım elhamdulıllah
söledılermı bılmem ama
dereotu gel gıt ye dal,dal,
bulgur corbası(sogan,kemıksuyu(daha ii),salca,bulgur,duduklude10 kusur dk)
yeşil uzum
ve boll su ve bunlaR KG YAPMAYACAK DIREK SUT YAPACAK BIRDE BEBEGINI BÖLE ICIN GIDERCESINE SEV(BILMYRM NASIL SEVDIGINIDE)TAA SEVERKEN SUTUN GELIR
bol ılık duss
bunları yapıyorum ben
bırde beyaz susamı teflonda hafıf kavur rengk degısımıne ugrarkene kapat altını sogusun gunde 1-2 cay kasıgı ye sutunun kalıtesı arttırıyorr,,ılerkı aylarda yapabılırsın bu nuu
işte bölee ama dere otu,su,yesıl uzum anında fayda verıyor bırde bulgur corbasııı
Çay konusunda dediğini yapayım.Humanayı 2 kutu bitirdim,çok fazla işe yaramadı.Hoşaflarıma şeker katmıyorum zaten.İçmesi zor oluyor ama hepsini şekersiz içtim.Kendime özel gıdayı bulamadım 2,5 aydır.Yaptıklarım sütümü arttırmadı çünkü.Haftada en az 4 kez yumurta yerim.Günde 3-4 ceviz ve badem yiyorum.Haftada 4 gün et yemeği yiyorum,hemen hemen her öğünde.Haftada 1 balık yiyorum.Haftada 2 tavuk yiyorum.En az 3-4 meyve hergün.Ve bir kase yoğurt.Olmuyor olmuyor...Bu konuda anlatsam roman olur vallahi :)
Benim sütüm dört gün gelmedi ve o sırada oğluşa mama verdik. Sütü bol gelen insanları dinlemekten gına gelmişti. Hiç sütüm gelmeyecek gibi hissediyordum. Sürekli araştırma halindeydim. Altı ay emzirsem yeter diyordum ki Allah bağışlarsa 17
aylık oğlum hala emiyo. 2-3 kez banyo sonrası bikaç damla süt geldi mememden. Göğüs pedim bir kez bikaç damla ıslandı. Ama oplum hep güzel kilo aldı ve emdi. Maddeleri sıralamaya başlıyorum :)
1) herkesin rızkı alnında yazılı. Yani senin bebişine Allah'ım ne kadar yazdıysa okadar içecek. Nasıl ki ne kadar yaşayacağımız belliyse.. Bunu aklımızdan çıkarmıyoruz.
2) mama vermek zehir vermek değildir. Tam tersine var oldukları için şükretmeliyiz. Onlar da olmasa süt annesi mi arayacaktık???
3) bebeğimize vereceğimiz en önemli besîn sevgimiz; sütümüz değil! Ki bu benim düsturum oldu.
4) mutlaka çay içmeyi kes. Çünkü çay vücudumuzdaki suyu da tüketen birşey. Yani sıvı almış olmuyosun.
5) pahalı biliyorum ama günde 4 bardak humana still tee iç.
6) içine şeker koymadan kuru meyve hoşafı yapıp iç.
7) herkeste farklı gıdalar süt yapar. Bende fıstıklı baklava bu gıdaydı :)
8) sütün kalitesini arttırmak için bol protein tüket. Sabah mutlaka yumurta ceviz, diğer öğünlerde et ye. Ben sağarken bazen 25ml çıkardı düşün ne kadar az ama kalitesi iyiydiki çocuk doyuyordu çok şükür.
Başka da bişi gelmedi aklıma :) moralini bozma ve üçüncü maddeye odaklan
Allah razı olsun.Hemen inceliyorum.