Sütümü nasıl arttırırım lütfen fikir verin :((((

semplice_signora

Konuşası bile yok...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
7.075
3.075
42
2,5 aylık bebeğim var.Göğüs ucu çatlağı,kanal tıkanması vs derken düzenli emziremedim hiç kızımı.Kah elektrikli pompayla sağdım,kah emzirdim ağlaya ağlaya acıdan.Herkesin anlattığı gibi yatağı,yorganı ıslatacak kadar hiç sütüm olmadı.Ne derin ve güzel bi uykudan sonra ne duştan sonra.Her ikisinden sonra da göğüslerim şişti ama tek emmede hepsini bitirdi kızım.
Süt arttırmak için ne yaptın diye sorarsanız.Soğan,bulgur,incir hoşafı,ayva hoşafı,bisküvi+meyvesuyu,un kurabiyesi,börek,sulu yemek,çorba,et,tavuk,sebze,salata,maydonoz,humana,rezene,lokum,ekmek,su,lactamil hepsini denedim.Hatta biçoğunu beraber yaptım.Ama akşam 6dan sonra kızım mama içmeden uyumadı hiç.Misal bugünümü yazayım size.Sabah duş aldım,1 yumurtalı iyi bi kahvaltı yedim,5-6 bardak açık çay içtim.1 koca kase dolusu aşure yedim,1 kase incir+ayva hoşafı içtim,1 büyük fincan sütlü neskafe içtim.Öğlen etsuyu çorba ve bol domates soslu kaşarlı-tereyağlı makarna yedim.Akşam yemeğinde hindi ızgara ve salata yedim tıkabasa.Ve bunların yanında ekmeğimi de yedim bol bol.Az önce 1 tas hoşaf içtim yine.Ve 3-4 bardak daha açık çay.Sonuç 4cclik mama...
Ağlamaktan içim çıktı artık.Lütfen bana akıl verin.İlaç,iğne,ot,çöp ne derseniz yapmaya hazırım.O kadar içim yanıyorki mama yaparken hep gözyaşları içinde oluyorum.Burnumun direği sızlıyor.Üzüntüden kalan 2 damla sütüm de kesilecek diye çok korkuyorum.

Ben denemedim bilmiyorum hiç çocuk da doğurmadım ama sağımdan solumdan duyduğum bişeyi söyliyim tahin helvası çok süt yapıyormuş. halamın kızı söylemişti. yazdıklarına baktım tahin helvası yazmamışsın o yüzden bunu yazayım dedm tahin helvası ye bir de.

İnan bana yarın sabah ilk yediğim şey o olacak.Çok sağol canım.

İnan bana yarın sabah ilk yediğim şey o olacak.Çok sağol canım.

ye ye halamın 2 kızı da aynı şeyi söylemişti. bir de aklıma şimdi geldi kayınvalidem de yumurtayı yağda pişirip üzerine pekmez döküp yemenin sütü artıracağını söylüyordu. onu da söyleyeyim dedim.
çok da üzülme takma kafana senin psikolojin bebeğe yansır benden daha iyi biliyorsundur zaten.

Sütlü bulgur çorbası bende işe yaradı öyle mucize yaptı diyemem ama arttırdı
aslında böyle tavsiyelerin detaylı verildiği bikonu hatırlıyorum geçmişi arat istersen

bendeü aynı durumdayım ben sadece bir öğün anne sütü veriyorum çünkü emmeyi bıraktı sağıyorum öle veriyorum her yöntemi denedim tahinli pekmez falan yedim ama bnde bi işe yaramadı dere otuda sütü arttıyormuş dene istersen bide motilium diye bi ilaç var topiclerin birinde kullanan bir arkadaş vardı dru önermiş istersen sende druna sor ben kullanmadım biz mamacıyız o mama bu mama deniyoruz habire ne yapayım anneminde azmış benimde öyle çok ağladım ama hiçbişi olmadı stresin bebeişinede geçer sütünle hiç süt veremeyenlerde var sağlıklı olsunlarda herşey gelip geçici sen elinden geleni yap rızkı Allahtan aysecim

havuç ve incir kurusu deneyebilirsin bende işe yaradı.. bi de sana tavsiyem kafana takma.. ben ne zaman sütüm az mı çok mu diye düşünsem sütüm azaldı ne zaman hiç kafama takmadım ozaman sütüm çoğaldı... şöyle düşün sütün neden yetmesinki Rabbim o çocuğun rızkını eminim gönderecektir, emzirirken besmele çek ve dua et raabiim sen bebeğimin rızkını gönder de, ettehıyyatü duasını okuyabilirsin göğüslerine.. şunu da ekliyim mama vermekten gocunma bebeğin doymuyorsa tabiki vereceksin bu senin eksikliğin değil asla öyle düşünme.. o kadar ağlarsan sütün kalmaz hem moralini yüksek tut bazen sütün yeter bazen yetmez mama takviyesi yaparsın hiç üzülme canım... bi de emzirme kampı diye bir şey var Google a yaz da bi oku o yazıyı belki işine yarar

öncelikle üzülmeyi bırak...seni o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarını okurken inan göğüslerim sızladı...11 aylık bir kızım var ve ilk 4 ayını hatırlamak bile istemiyorum...öncelikle sana ilk tavsiyem yemek içmenin yanıda bir süre kızını süreklli emzir..saati zamanı boşver..kızın her istediğinde ağladığında, senin canın her istediğinde kızını özlediğinde...uzun uzun yazamayacağım özelden sana bir link göndereceğim blogu incele ve "emzirme kampı"nı dene mucize gibi emin ol....o zamanlar inanamazdım ama ben hala emziriyorum ve her türlü sıkıntıya rağmen (bebeğimin yaşadığı kilo sorunu ve mama için ciddi mahalle baskısı) hiç ama hiç mama vermedim...umudumu kaybettiğim her an karşıma ya beni anlayan bir dr. ya da bir yazı çıktı..yeter ki sen istekli ol arkadaşım...

Son düzenleme:
Yumurta üstü pekmez biraz garip geldi kulağıma ama onu da denerim helva işe yaramazsa.Zehir olsa içeceğim o durumdayım

Sütlü bulgur çorbası bende işe yaradı öyle mucize yaptı diyemem ama arttırdı
aslında böyle tavsiyelerin detaylı verildiği bikonu hatırlıyorum geçmişi arat istersen
Nasıl yapılıyorki o çorba?Netten bulabilirmiyim tarifini acaba?Arattım ama pek beceremedim:26:

Off canım ya.Demek senin de sıkıntın var.İnan artık hergün ağlar oldum.Lohusa depresyonuna geri döneceğim diye korkuyorum artıkmotiliumu bende okudum az önce.Yarın drunu arayıp soracağım öyle kullanacağım bende.

klasik olaacak ama stres çok etkiler
stresden kesilecek diyorsun ama sen yeterince streslisin bence

ben alkolsuz bira almi$tim kizimda i$e yarami$ti, ilk içip yatigimda Sabah yatak islakdi ilk defaa oyle islanmi$tim sutden, bi iki koli içmi$tim
ama iki bardakdan fazla içme gunde,içindeki maya karacigeri yoruyormu$ hastanelik olursun Allah korusun
ekmegi bo$ver
bolll su iç
bide oldugu kadar emziyim diye du$un, hiç ememeyen bebkler var
hatta annesi memesi sarkar diye du$undugu için emzirilmeyen bebek var
oldugu kadar diye du$un az stres yapmaya çali$ .. kilo alimi nasil ?
kilo alimi iyiyse herkesden sut akacak diye bi$ey yok, uyumadan once mama iyi bile olur gece az uyanir tok tutar mama

aa bak gece o uyanmasa emzirmeyi deneyebilrisin

BIDE en onemlisni unuttum, ne kadar istek o kadar uretim
bebek ne kadar ççok çekerse o kadar sut gelir, sut orada beklemiyormu$, çekdikçe emdikçe geliyormu$
bebegin emmesiyle makine bir olmaz, bebek çok daha afzlasini çeker

Tamam sureyi okuyacağım hep.Emzirme kampını da araştırıyorum hemen.Çok sağol

Birinde üzülmesem birinde hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.Elimde değil inan.Emzirme işini hep yapıyorum.Tok olduğunda emmiyor zaten.Tamam bekleyeceğim mesajını.Çok sağol.

Canım denenebilecek herşeyi denemişsin. Bol bol su iç. Zorla da olsa iç. Bende humana ve incir işe yaradı. Bunun dışında özel hiçbir şe yapmadım, hatta ben doğru dürüst yemediğim için bütün vitaminlerim sütle gidiyor. Ve şu anda inanılmaz ağrılar çekiyorum. Bebişin mamayla da yeterli beslenir canım. Ben de senin gibi çok üzülüyorum sütüm gidecek diye ama rızkları ne kadarsa artık...Kendini harap etme, benim diğer iki çocuğum da sadece iki ay emebildi. İznim bitince emmeyi de bıraktılar, sütte gitti. Ama şimdi biri 14 diğeri 12 yaşında ve maşallah daha grip bile olmadılar. Ek besinlere geçince özenle beslersin yavrunu bişeycik olmaz Allahın izniyle. Her kadın bir olmuyor ne yapalım, kimi fazlasını sağar lavaboya, kimi bir damla daha artsın diye çırpınız bizim gibi. Allah yardımcın olsun. Üzülme bu kadar lütfen canım.

canım sonuç olarak bu çocuk az da olsa emiyor mu emiyor ona bak sen, o sütünden alacağını alıyodur sen elinden geleni yapıyorsun daha ne yapacaksın, emmeye devam etsin az ya da çok... varsın karnını mamayla doyursun önemli değil ama seni emmeyi bırakmasın:)

Ben de bozadan sonra sütün arttığını görfdm ve mamayı bıraktık. Günde iki bardak boza.. bir de gnc bira mayası tableti..eczaneden aldum günde 9-10 tane içiyorum..

canım bence sütün niceliğinden çok niteliği önemli,sen miktarını değil kalitesini artır,iyi beslen yeter.Benim sütüm çoktu,akardı resmen,
ama çocuk saatlerce emerdi,doymuyordu çünkü,kilo da almıyordu,mama takviyesi gerekti,o kadar süte rağmen.Biz artık ilaç niyetine veriyorduk yani.Arkadaşların da dediği gibi, gerekirse mama ver doyur,sütünü de ilaç ve duygusal tatmin olarak ver.ama araştırdığım kadarıyla; turşu ve tuzlu şeyler,nane kesiyor onlardan uzak dur.Komposto,sarı leblebi ve beyaz üzüm artırıyor.Özellikle beyaz üzüm.

Stres benim diğer adım.5 aylık hamileyken ve geçen salı olmak üzere eşim 2 kez beyin ameliyatı oldu.Ve daha neler neler.. Elimden geldiğince toparlanmaya çalıştım her defasında.Ama sütün az gelip de mama yapmak nefesimi kesiyor.Kızıma yetememek zoruma gidiyor.Alkolsüz birayı hep duyuyorum ama sıkıntılar yaratıyormuş bazen.Korktum içmeye.
Kilo alımı gayet iyi diyor dr.Ama bunu mamayla yaptıktan sonra bi önemi yokki..

Çok sağol canım.Benimde dehşet ağrılarım var.Belden aşağım uyuşma noktasına geliyor hep.Yürüyemiyorum ağrıdan resmen.Vitaminsizliktenmi oluyor bu ağrılar yoksa (

İnşallah alıyordur.İnşallah bırakmaz.Zaten erken bırakırsa emmeyi kendimi paralarım herhalde ben

Ben de bozadan sonra sütün arttığını görfdm ve mamayı bıraktık. Günde iki bardak boza.. bir de gnc bira mayası tableti..eczaneden aldum günde 9-10 tane içiyorum..

Bira mayası tabletinin zararı varmıymış?

Çok rahatlattı içimi söylediklerin.Benim kızım 20 dk falan emer,doyup kendi bırakır.Elimle sıktığımda süt zor damlar o haldeyken emdiğinde bile böyle.Ama akşamları 3 veya 4 cc mama içmeden uyutamıyorum.Emziği emişinden biliyorum aç olduğunu.Çok hararetli emer ve sık sık ağzından atar.Beyaz üzüm de denedim o da olmadı.Ama sarı leblebiyi ekledim listeme.Yarın bunu da yiyeceğim.

Öncelikle sakin ol. Yanlış yapıyorsun. Verebildiğin kadar süt ver; gerisini mamayla tamamla. Kendini hırpalama boşyere. Ben de öyle yaptım şu an oğlum 1,5 yaşında ve hala emziriyorum. Her damla onun için kardır, çok olması önemli değil. Annesinin mutlu olması daha önemli. Sana öğüt verenler çok olacak, hiçbirini kafana takma. Annesiz büyüyen çocuklar var , hiç süt emmeyen bebekler var. Herkes bi şekilde büyüyor, sağlıklı da oluyor zeki de. Emzirmekten vazgeçme ama kendinden de vazgeçme..Güllaç benim sütümü biraz arttırıyordu yediğim zaman. Gerisi yapı meselesi.

Güllacı yazdım.Çok sağol.Kafaya takmadan edemiyorumki

canım benim ikizlerim var ilk 3 ay süt+mama şeklinde gittik
sürekli sütüm yetmeyecek diye sıkıntı yaptım
sonra bir gün canıma tak etti
süt yoksa yok
ne yapayım dedim
mama ile büyüsünler dedim
inan süt olayını kafamdan sildim
o günden sonra sütüm arttı
şu an 9 aylık yavrularım ek gıdanı yanında sadece anne sütü alıyorlar
çok şükür
unut her şeyi, stres yapma
sütüm bugün olacak mı diye düşünme
gerisi kendiliğinden gelir

bu arada bana süt yapan besinler
tulumba tatlısı, kuzu kulağı ve helva

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…