Bebek Beslenmesi sütüm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar ya çok kötüyüm bebegım 3,5 aylık ve herşey ii gıderken yanı emmesı sütüm şükür ii idi her ağladıgında meme versem emerdi ama şimdi 2 gundur aynı seyı yaPIOR memeyı verınce saga sola donuyor aglıor hatta elını emıyor bızı bıle kemırıor omzumuzu faln ama memeyı almıor .. cok acıkınca alıor azıcık emıor bırde dun gece emdı sorun olmadı şükür baklm bu gece ne yapcak ama şu anda emmıyor pompa ıle sagdık ama sutte azar azar gelıor herkesın yavaz yavas mı gelıyor yoksa sut olsa cok cok gelırmıydı dedıkkı mamamı versek sızce ne yapyım hemn mamamı versem beklelsemmı acil yardıma ıhtıyacım var pompadan sagdıgımız sutude emıor kalıtesını begenmıormudur dıye dusunduk ama ...

süt yavaş yavaş gelebilir.meme uyarıldıkça hızı ve yoğunluğu artar.
sütü sağarak biberonla verip biberona alıştırmayın. alıştırırsanız hep biberonla ister bir süre sonra sütünüz azalır ve kesilir.
ben emzirken bir süre bekleyip, süt hızlı gelmeye başlarken yudumlarını sayıyorum. sütümün varlığını ve ölçeğini böylelikle anlıyorum. sağıp bunu incelemeniz iyi olmuş ama pompa ile sağıp biberonla vermeyin. sütü arttırmak için sağacaksanız, derin dondurucuda saklayıp daha sonra verebilirsiniz. mecbur kalırsanız çay kaşığı ile verin biberonla vermeyin.
emerken bebek yoruluyor olabilir. emzirme pozisyonu değiştirin. bebeğin daha rahat ettiği bir halde emzirin. sakın ve sessiz, sizin de dinlenebileceğiniz ve bebeğinizle yalnız kalabileceğiniz bir odanız ve rahat bir koltuğunuz olsun.
ben kullanmadım ama emzirme yastığı işe yarayabilir.
emzirirken sarımsak, çemen vs. koku yapıcı gıdalar ve , acı vs. sütün tadını etkileyici baharat kullanmayın. mümkünse yeşil sabundan başka sabun kullanmayın. parfüm, deodorant sürmeyin. mümkünse şampuanınızı bile değiştirmeyin. bebeklerin koku algısı bizlerden çok güçlüdür. hoşlanmadıkları bir koku ve tat yüzünden birden bire sütten soğuyabilirler.
herhangi bir sağlık sebebi ile ilaç kullandı iseniz doktora danışıp bebeği etkileyip etkilemediğini sorun.
aklıma gelen olasılık ve çözümler bunlar. denemeden ve aklınıza yatan tüm önerileri yapmadan sütü kesip mamaya başlamayın. varsa aile doktorunuza ve ebe-hemşirenize danışın.
sütünüz bol olsun. bebeğiniz ve size sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme:
tesekkur ederım işte sakın olmak elde degıl cok korkuyorum .. bende acaba ter mı kokuyorum faln dıe endıse ettım her şey aklıma geldi

benım kızım da 1 aylık oldu,ılk zamanlar sutum yoktu kı hala cok az emmeye can atıyordu ama yetersızdı mama verıyorduk ek olarak.sutum hala aynı artıs yok ama kızım emerken resmen savas verıyor mememle.sol gogsumden cok az sut gelıyor onu cagır cugur emıyor sut olmamasına ragmen,ama bol sut olan sag gogsumu emmek ıstemıyor nedense.pompa ıle sagmak zorunda kalıyorum cunku emmeyıp bıraknca goguslerım agrıyor,bırkac kez de beze yaptı artık kalan sutler yuzunden.o kadar su ıcıyorum hep sıvı tuketıyorum ama sutum az ıkısınden en fazla toplamda 30 ya da 40 cc gelıyor tas catlasın 50..

bu dönem her bebeğin geçirdiği birdönem.. öncelikle senin sakin olman olman lazım çünkü bu dönemde ses tonunu farkına varıyorlar.. biraz sert konuşsan hemen kızıyorlar.. sen de sert bi şekilde al kızım dersen ondan etkilenip emmek istemiyordur.. sen sakin ol rahatlaonu kucağına al gülümse önce biraz konuş sonra emzirmeye başla ve onu zorlama.. emin ol geçici bir dönem. birde doktorum bana uyku sersemiyken emzirmemi söylemişti.. ben poposunu pışpışlayarak emziriyordum daha sakin oluyordu öyle..
ayrıca burnunun açık olduğundan emin ol emzirirken..
bu arada bu dönemde emzik ya da biberon vermeni tavsiye etmem çünkü seni tamamen bırakabilir..

bebeklerde zaman zaman oluyo malesef.benim kızımda 6 aylıkken falan aynı şeyi yaptı.emmek için yatırınca çığlığı basıyodu.2-3 gün sürdü.
arkadaşımızın da dediği gibi ben uyumak üzereyken yada uykuda emzirdim hep bi kaç gün.neyse kızım bu huyundan vazgeçti şükür.18 aylık hala emiyor şimdi.

bide aklıma geldi kabızlık problemi falan olmasın ozamanda emmek istemiyo bebekler.

ama yalancı meme yada biberona alışırsa seni iyice bırakır.
sabırlı ve sakin ol.İnşallah geçici bir dönem yaşıyorsunuzdur.Allah kolaylık versin canım

mrb... 3. ayda bizde aynı sorunu yaşadık yaklaşık 1 ay sürdü ama hiç mama vermedim onun ihtiyacı olan senin senin sütün sağıp vermeye çalış ben kucağıma alamıyordum oğlumu emziricem diye kıyameti kopartıyordu hemde çok seven çocuk o hale geldi... zorladım aç bıraktım ben zorladıkça o inat etti herkes zaten bişeyler söylüyor nazar değdiğinede çok inanıyorum oku biraz yavruna bide zorlama uykusunda emzir geceleri emzir uyannıkken dene ama zorlama baktın emmiyor sağarak ver zamanla düzelicek sakın pes etme daha çok erken bırakmasın...

aynı sorunu biz yeni atlattık. daha bir haftadır emiyo kızım. o kadar özlemişki memeyi bütün gece emmek istiyır şimdide uyku sorunumuz çıktı memedenn ayrılınca uyanıyor. bu emme savaşı yüüznden gecen ay 200 gr almışız ama allahtan gözle görünür bir eksilme yok sıkma canını bir dönem bu sakın bu dönemde mama verme ben kesinlikle mamaya karşıyım. tabiki kendi görüşün.

bende uyumaklı olunca vermeye calıstım bugun bıraz daha ii ama oncekı gıbı her verıste almıor her verıste zaten dualrla verıyorum . doyacagı kadar emdi ben ıstedıgımde almadı hiç bunada sukur onerılerınızde dıkkate alacagım çok çok tesekkur ederım .. kabızlık su an yok allaha sukur 7 kez faln yaptı..burnunun tıkanıklıgınıda sureklı kontrol halındeyım.. bakalım artık inşallh gecicıdır durum

kızlar şükür bebeğim düzeldi yine önceki gibi her verişte almıor ama doyacak kadar yiyor acıktıgını analdıgımda verıyorum alıor çook korktum ama şükürgeçti tekrar gercekelrsmez umarım onceden ehr agalyısta vernce alırdı ve çok sıksık emrdı ben cekrdım cok kusuor dıe sımdı eytrkı 1saat emsın cıkartmıyrum allah bızlerı bebeişlerımzıle sınamasın çok zor ya

galiba bu olay bu dönemlerde bütün bebeklerde oluyor
benim kızımda da yaşadım aynı şeyi ayakta bile emzirmeye çalıştım
1 saat emzirme mücadelesi veriyordum
aynen senin gibi sütü sağıp kaşıkla veriyordum biberon emmeyi bilmiyor
en son çare hafif uykuya dalınca emziriyordum uyuduğu zaman eksinlikle emmiyor
inşallah hemen atlatırsınız insan çok stres oluyor

diş cıkarıyor olması ve muhtemel :) maşallah

bebekler ne kadar çok emerse sütünüz o kadar çok gelir. Bir gün çok emdiyse ertesi gün emmek istemiyorsa göğüsünüzde biriken sütü sağmayın, sıcak duş yapın suyun altında göğüslerinizi yukardan aşağı dogru sıvazlayarak bütün sütünüzü akıtın.Göğüslerinizin sızısı da geçecek şişliğide inecek 2gün doğru dürüst emzirmediğinizi düşünürseniz mutlaka göğüslerinizdeki sütü boşaltın taze süt için göğüsünüzü boşaltmanız gerekiyor çünkü,bu arada bebeğim acıkınca ona ne vericem diye düşünmeyin çünkü süt oluşumu devam ediyor o an emzirseniz yine bebeğinize süt var göğüsünüzde merak etmeyin. Sırtınızı,Göğüsünüzü ve ayaklarınızı sakın üşütmeyin bu sütünüzü etkileyerek dolayısıyla bebeğinizi de etkiliyor.

Yeni dogum yapan lohusaların da bol bol su ve sıvı tuketıp sık sık duş yapıp sütlerini boşaltmalarını öneririm zira dogum sırasında ve sonrasında verilen ilaçlar sütünüzün tadını bozabilir siz bebeğim neden emmiyor yüz çeviriyor dersiniz sebeb budur. Ayrıca emzirirken altta kalan kolunuzla poposuna dikkat edersiniz bebeğiniz karnı doydukca altınıda doldurur:) hemen pişicek diye değiştirmeyin kusar :) biraz bekleyin eğer pişik kremi kullanıyorsanız zaten o popusunu koruyacaktır çok sarsmadan mümkünse dümdüz yatırararak değil de basının ve boynunun altına bir yastık koyarak bir süre sonra altını değiştirirsiniz.
Sevgiler.

bu dönemlerde eskiilerin dediğine göre memeyi bırakma eğilimine girerlermiş, benim oğlumda aynı şekilde sol göğsümü seve seve emerken sağ göğsüme gelince emmek istemezdi, daha sonra göğüsler değişti ve sağı emip solu reddediyordu, bir arkadaşın dediği gibi ayakta bile emzirmdim, belim kopuyordu, çok şükür şimdi geçti, ama o zamanlar fark ettimki gazı olduğu zamanda emzirmek istediğimi fark edince çığlığı basıyor emzik verince cakur cukur emiyordu. emziği alınca anlıyordum gazı olduğundan emmek istemiyormuş.
yani kısacası bende mamaya karşı olan bir anne olarak oğlum geçtiğimiz ay kilo almadığını öğrenmiş olmama rağmen emzirmekten vaz geçmedim ama artık emzik vermeden önce mememi vermeye çalışıyorum almıyorsa emzik veriyor ve gaz çıkarmasını bekliyor ve ardından mememi dayıyorum ağzına emiyor.
belki deneyimlerim sizede yardımcı olur...
ama en önemlisi sıkmayın canınızı ve kendinize stres yaratmayın, bebeişler anlıyor ve müthiş etkileniyorlar, sağlıkla büyütün bebişlerinizi inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…