kızlar ya çok kötüyüm bebegım 3,5 aylık ve herşey ii gıderken yanı emmesı sütüm şükür ii idi her ağladıgında meme versem emerdi ama şimdi 2 gundur aynı seyı yaPIOR memeyı verınce saga sola donuyor aglıor hatta elını emıyor bızı bıle kemırıor omzumuzu faln ama memeyı almıor .. cok acıkınca alıor azıcık emıor bırde dun gece emdı sorun olmadı şükür baklm bu gece ne yapcak ama şu anda emmıyor pompa ıle sagdık ama sutte azar azar gelıor herkesın yavaz yavas mı gelıyor yoksa sut olsa cok cok gelırmıydı dedıkkı mamamı versek sızce ne yapyım hemn mamamı versem beklelsemmı acil yardıma ıhtıyacım var pompadan sagdıgımız sutude emıor kalıtesını begenmıormudur dıye dusunduk ama ...
süt yavaş yavaş gelebilir.meme uyarıldıkça hızı ve yoğunluğu artar.
sütü sağarak biberonla verip biberona alıştırmayın. alıştırırsanız hep biberonla ister bir süre sonra sütünüz azalır ve kesilir.
ben emzirken bir süre bekleyip, süt hızlı gelmeye başlarken yudumlarını sayıyorum. sütümün varlığını ve ölçeğini böylelikle anlıyorum. sağıp bunu incelemeniz iyi olmuş ama pompa ile sağıp biberonla vermeyin. sütü arttırmak için sağacaksanız, derin dondurucuda saklayıp daha sonra verebilirsiniz. mecbur kalırsanız çay kaşığı ile verin biberonla vermeyin.
emerken bebek yoruluyor olabilir. emzirme pozisyonu değiştirin. bebeğin daha rahat ettiği bir halde emzirin. sakın ve sessiz, sizin de dinlenebileceğiniz ve bebeğinizle yalnız kalabileceğiniz bir odanız ve rahat bir koltuğunuz olsun.
ben kullanmadım ama emzirme yastığı işe yarayabilir.
emzirirken sarımsak, çemen vs. koku yapıcı gıdalar ve , acı vs. sütün tadını etkileyici baharat kullanmayın. mümkünse yeşil sabundan başka sabun kullanmayın. parfüm, deodorant sürmeyin. mümkünse şampuanınızı bile değiştirmeyin. bebeklerin koku algısı bizlerden çok güçlüdür. hoşlanmadıkları bir koku ve tat yüzünden birden bire sütten soğuyabilirler.
herhangi bir sağlık sebebi ile ilaç kullandı iseniz doktora danışıp bebeği etkileyip etkilemediğini sorun.
aklıma gelen olasılık ve çözümler bunlar. denemeden ve aklınıza yatan tüm önerileri yapmadan sütü kesip mamaya başlamayın. varsa aile doktorunuza ve ebe-hemşirenize danışın.
sütünüz bol olsun. bebeğiniz ve size sağlıklı günler dilerim.