- 7 Aralık 2012
- 416
- 248
-
- Konu Sahibi denizberdan
Aptamil verdim ben şuanda 21 aylık 95 cm 14 kilo oğlum konuşması zekası normal sık hastalanmıyo annene Allah şifa versin inşallah emziremedim diye uzulme yapacak bişey yok benim oğlunda red etti sutum de yoktu hep mama aldı2 aylık bebeğim var. İlk bir hafta hiç sütüm gelmedi. Bebeğim de emmeyi reddetti zaten. Resmen kavga etti benle emzirmeye çalışırken.
Yavaş yavaş artarak günde en fazla 90 cc ye çıktı. Şu an günde 5- 10 cc geliyor. Artırmak için bir çok şey denedim, sağıyorum da ama olmuyor. İlk günden beri mama veriyorum. Milupa ve similac denedim mama olarak.
Annem kanser. Kemoterapi alıyor. Ona da bakıyorum. Ne lohusalık bildim, ne yattım. Hep yorgunluk, üzüntü. Anneme üzülüyorum, sütümün olmamasına üzülüyorum. Üzüldükçe daha da azalıyor.
Herkes birşey söylüyor. Yok mamayla beslenen bebek hasta olurmuş, iyi gelişmezmiş. Anne sütü alan çocuk hastalanmazmış, daha zeki olurmuş...sanki ben göğüslerim sarkmasın diye özellikle süt vermiyorum. Bende biliyorum ki anne sütünün yerini hiç birşey tutmaz. Ama emen çocukların hepsi süper zekalı ve süper kuvvetli olmuyor emmeyen de aptal olmuyor.
Bebeğini mamayla büyütenler , çocuğunuzun gelişimi nasıl oldu? moral verin lütfen..ve mama önerisi rica ediyorum.
Daha bebisim yok canim ama anneminde hic sutu yokmus hic emmemisim tamamen mama ile buyumusum gerizekali da degilim sukur2 aylık bebeğim var. İlk bir hafta hiç sütüm gelmedi. Bebeğim de emmeyi reddetti zaten. Resmen kavga etti benle emzirmeye çalışırken.
Yavaş yavaş artarak günde en fazla 90 cc ye çıktı. Şu an günde 5- 10 cc geliyor. Artırmak için bir çok şey denedim, sağıyorum da ama olmuyor. İlk günden beri mama veriyorum. Milupa ve similac denedim mama olarak.
Annem kanser. Kemoterapi alıyor. Ona da bakıyorum. Ne lohusalık bildim, ne yattım. Hep yorgunluk, üzüntü. Anneme üzülüyorum, sütümün olmamasına üzülüyorum. Üzüldükçe daha da azalıyor.
Herkes birşey söylüyor. Yok mamayla beslenen bebek hasta olurmuş, iyi gelişmezmiş. Anne sütü alan çocuk hastalanmazmış, daha zeki olurmuş...sanki ben göğüslerim sarkmasın diye özellikle süt vermiyorum. Bende biliyorum ki anne sütünün yerini hiç birşey tutmaz. Ama emen çocukların hepsi süper zekalı ve süper kuvvetli olmuyor emmeyen de aptal olmuyor.
Bebeğini mamayla büyütenler , çocuğunuzun gelişimi nasıl oldu? moral verin lütfen..ve mama önerisi rica ediyorum.
Canim uzulme hic sen elinden geleni yapmissin bence cok iyi bir anne ve evlatsin.Ben ve arkadasim 15 gun arayla dogum yaptik arkadasimin bebegi sadece 2 ay emdi.Ben kizimi 18 ay emzirip memeden ayirdim.Inan cnm benim kizim surekli hasta arkadasimin kizi ise sene de 1 kere fln hasta anca olur.Ben mamayla buyuyen cocuklarin daha sagliksiz olduguna inanmiyorum bence bagisiklikl falan alakali biraz.2 aylık bebeğim var. İlk bir hafta hiç sütüm gelmedi. Bebeğim de emmeyi reddetti zaten. Resmen kavga etti benle emzirmeye çalışırken.
Süt işi genetik sanırım. Annemin de sütü olmamış, 3 ay emmişim sonra senin de dediğin gibi pirinç unu.Canım tek derdin bebeğinin mama içmesi olsun şu hayatta inşallah. Takma sen o her kafadan çıkan sesleri. Benimde ilk bebeğimde 4 gün gelmedi sütüm sağma makinesiyle geldi sonra bebeğim memeyi reddetti 6 ay boyunca sağdım verdim 6 aylıktı tekrar emmeye başladığında. Mamayla beslenen bebeklerde bir problem olsaydı inan bana bizim nesil geri zekalı olurdu hatta bizden önceki nesil toptan berbat olurdu çünkü onlar mamada değil pirinç unu ve nişastayla büyümüş. Tabi en doğalı en güzeli en ekonomiği anne sütü ama ne yapalım her zaman olmuyor işte. Sen kafandan karamsarlıkları çıkar sağmayı hiç bırakma günde 10 cc de olsa sağ ver zamanla değişir merak etme.
Kolaymı hem anacığına hem minicik bebeğine bakmak. Olmayı versin sütün bak bundan 10-15 sene evvel mamayı öneriyordu doktorlar şimdi 10 senedir trend değişti. Sen günde 10 cc de olsa ver anne sütünü bebeğinin bağışıklığını destekle. Ama bi bebek mama ile besleniyor diye zekasında problem olmaz merak etme. Çoğul gebelikler sonrasında genelde yetmiyor annenin sütü o bebeklerde çoğunlukla mama alıyor hepsi pırıl pırıl maşallah.
Zaten 2 ay sonra ek gıda tattırmaya sonrasında da iyice ek gıda vermeye başlayacaksın. O meyanda da kafandan bunları atarsan sütün normale döner bebeğine verirsin merak etme. Denemediysen kiralanan hastane tüpi süt pompası dene derim. Onlar sütün gelişini kolaylaştırıyor bol bol da sıvı tüket. Allah anneciğine de acil şifalar versin.