benim bebeğimde 3haftalık oldu ve bu zamana kadar 150gr aldı. kahroluyorum resmen sütüm de kaçmasın diye motive etmeye çalışıyorum kendimi ama nafile. kızım doğduğu gibi nerdeyse 37+6günlük doğdu karnımdayken yavrum bir sürü şey çıktı. iyi bir anne değilmiyim ben yaaa kahroluyorum bebeğime bakıp bakıp. sanki zaman duruyor bebeğim büyümüyor bir an önce 3-4 aylık olsada bebeğim bu zor günleri atlatabilsem. Rezene+kayısı hoşafı+malt içecek+su+soğan bile yiyorum sütümün artması için. Ben bile bütün gücümle sıkınca anca geliyor ufacık bebeğimde o güç ne arar. Çekiyor yoruluyor uyuyor ağlayarak uyanıyor aranıyor zavallım
yaa hiç öyle şey olur mu kendini suçlamamalısın. anlıyorum seni kolay bişey değil ama böyle yaparsan daha da kötü olur. duş almayı denedin mi. gögüslerine sıcak suyla masaj yapınca gelir sütün bebeğin de daha rahat emer. ilk zamanlar biraz az da olabilir süt artacaktır zamanla. dr ne diyor bebeğin az kilo almamasına bildiğim kadarıyla bir aralık vardı kilo alımı için belki de normaldir kilo alımı. laktamax diye bir ilaç kullanıyorum ben o arttırdı benim sütümü çok şükür bitkisel bir ilaç içinde anason ısırgan rezene çemen gibi bitkilerin tohumları falan varmış dene bence farkedecektir. canını sıkma kolay değil bebeğine sütün yetmemesi çook iyi bilirim ama geçecek hepsi emin ol
merhaba sanırım aynı zamanlarda doğum yapmışız konuyu açalı bir ayı geçmiş ama yinede yazmak istedeim . benimde sütüm yetmiyordu günde bir iki kere mutlaka devam sütü vermek zorunda kalıyordum. geçen ay çocuk doktoruna gittim sütümün yetmediğini söyleyince bitkisel bir ilaç verdi laktamax aldım ama inan hiç ümidim yoktu herşey gibi bu da işe yaramaz dedim ama kullandım ertesi günde etkisi ortaya çıktı. şu anda çoğu gün devam sütü vermiyorum sütüm yeterli geliyor. ama şunu belirteyelim böyle sular seller gibi akmıyo süt ama arttı denemeni tavsiye ederim bana göre sütümün biraz bile artmış olması kardır. bol sütlü günler dilerim :)
Umarım ben de başarırım yazınız bana umut verdi benimde sütüm azaldı bebeğim mememi boşaltamadığımdan sütüm 3 defa geri gitti pompayla biraz artırdım tekrar tekrar çok yoruldum şuan çok daha az artık sağarak vermeye razıyım artsın da mama vermeyim istiyorum.Benimde sütüm artar mı nelere dikkat ettiniz?selam yazını okudum her bayanın aynı seyler yaşadağını bir kez daha anladım.Neler yaşağıdığımı bir Allah bilir birde ben 2 kızım var ilk kızımı 1.5 yaşına kadar emzirdim hiçbir problem yaşamadımsonra sütten kestim 2.kızım şuan 6 ayına girdi ilk3 hafta çok iyiyidi sütüm gögüslerim hemen dolup taşıyordu günde nerdeyse 3 kıyafet değiştiriyordum sonra birden sütüm gitti bebeğim emiyor emiyor boş çekiyor sonra başlıyor ağlamaya ama nasıl ağlama susmak bilmiyor çatlayacak o derece gögüslerim iyiyce yumuşacık oldu sanki sünger deli oluyordum sütün yetmiyormu bu çocuk neden aç neden ağlıyor sorular sorular sorular umutsuzluğa bir adım dahada yaklaştırıyodur beni eşim mama alalım dedi ki ben saksıda domates-salatalık biber çilek yetiştirip yoğurdumu kendim yapan çocuğuma bunları yediren biri olarak nasıl yapacaktım(sakın yanlış anlaşılmasın ben sadece kendimce hazır şeylere karşıyım raf ömrü uzun olsun diye içine neler neler katılıyor herzaman doğaldan yanayım)herkesin yaptığı gibi herkesin söylediği gibi ne yemedimki inanın bir inek bile benim yediğim otları hayatında yememiştir.dereotu mu dersiniz,marulmu,yeşil soğan biber,papatya ıhlamur rezene,tahin helvası ,humana,bol su neredeyse 3 lt yakın yemeklerin yanında kuru soğan en sonunda söylemesi ayıp kilosu 200tl olan mayadan artık midem zaafiyet geçirecek nerdeyse( bebeğim gün geçtikçe daha az uyuyor daha çok ağlıyorduk çok üzülüyordum hastalandım yüksek ateş halsizlik tek gögsüm şişti ama ememiyor gögsümden kan akıyordu doktora gittim hayatımda ilkdefa duyduğum mastit olmuşum daha 32 günlükken bebeğim antibiyotik verdi bende mama aldım geçici olarak şükür hemen iyileştim süttüm daha azaldı nerdeyse bir çay kaşığı kadar anca çıkıyordu.süt pompası aldım buna vesile olan önce kızıp(içimden)sonra Allah razı olsun diye dua ettiğim doktoru unutmamak gerek ( mastit olduğumda doktora bebeğimi emziremediğimi söylediğimde bana bakıp pompa alamayacağımı bana 20lik enjektör yazdı bunla sağıp vermemi ama o yarayla zorlanacağımı söyledi.İlaçları alıp eve geldiğimde elime aldım enjektöre baktım çok zoruma gitti ertesi gün hemen bir pompa siparişi verdimAllah binlercekez kızkardeşimden de razı olsun o olmasaydı ben şuan mutlu bir insan olamazdı bu savaşa berbaber girdik inanın benim için neler neler yaptı gece gündüz araştırıp hergün telefon açıp moral verdi hergün düzenli 2 saatte bir sağdım çay kaşığı kadar olan sütüm yemek kaşığına geçti inanın gözlerime inanamıyordum sağdıkça çoğaldı.Veeee sunu anladım ki herkesin tavsiye ettikleri süt arttırıcılar kişiye göre değişiyor onlara yarayan bana yaramadı bana yarayan bir başkasına yaramıyor bebek uyurken bende uyudum bolbol emzirdiğim hergün 10 dakkada da olsa dışarı çıktım yürüdüm tek başıma (bebeği babasına bırakarak)40 lımısın 30 musun dinlemeden.Aklıma hiç süt yetmez düşüncesini getirmedim çünkü rızkı veren Allah onuNda rızıkını sütünü verir buna inandım ve hep dua ettim moralimi yüksek tuttum en basiti evdeki canlı çiçeği koklayıpta mutlu oldum sağma saatlerimde sağdım inanın önce 5 cc sonra 20 cc diğer günler 25 ve böylece çoğaldı çoğaldıkça sağdım şunuda öğrendim sağdıkça iltihaplanan kanallar açılmış süt artmış.Ogünler geçti şimdi ise 200 cc desem inanırmısınız biri bana deseydi o zaman bende inanmazdım (bu ara kızkardeşime hergün rapor veriyordum kaç cc oldu vermediğim zaman arıyordu:))bebeğime sadece bir kutu mama verdim eğer çevremdekileri dinleseydim şuan mucize olan anne sütünden mahrum bir bebek büyütecektim.İnsallah 1-5-2 yaşına kadar nasip olurda emziririmsakın sakın vAzgeçmeyin belkiumutsuzluğa düşenlere yaşadıklarım bir ışık olur bu ara bana rezene-humana iyi geldi ve bol bol su..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?