Sütüm yetmiyor :(

ckozkan

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
403
2
316
Ankara
Kızlar 28 Şubatta sezeryenle 38 haftalık doğum yaptım ilk üç gün bir damla sütüm gelmedi 3 hafta geçmesine her türlü incir, bulgur vs. vs. yememe süt pompası ile sağmama bebeği sık sık emzirmeme rağmen sütüm halen az bebeğe yetmiyor tabii mama takviyesi yapıyoruz ne olur yardım benim durumumda olup sonradan sütü çoğalan varmı? yada sütü çoğaltmak için önerisi olan varmı? senağlama

benim sütüm artsın diye doktorumun bi tavsiyesi vardı bana, çocuğa kesinlikle yan etkisi de yok merak etme. light bira. normal değil ama bak light. her akşam bi kutu içiyodum. bize ertesi günü öğlene kadar en azından yetiyodu. sonra gün içinde de boza ve helva. bak boza da çok iyi gelir helva da. artı bol bol su iç. bebişi ni de bi kere öp benim için olur mu lütfen:)

canım bende sana kendimden tüyolar vereyim..
yeşil soğanı bilirsin tamam biraz kokusu vardır,insanı rahatsız eder ama
ben bol yeşil soğan yerdim ve bol bol sütüm olurdu...
yeşil soğanı yedikten sonra da dişlerimi fırçalardım ama...
çok güzel süt yapıyor...dene istersen sende göreceksin yerimseniben

canım bi ara biraz üzüntü yaşadım.sütüm kesildi..göğsümü sıkıyordum bir damla gelmiyordu..kaynanam bana cevizli köfte ve üzüm kompostosu yaptı..sonra emzirmelerden önce bol şekerli öyle böyle değil bayaa şekerli su içiyordum...şekerli su fecii süt yapıyo...bi dene istersen hemen birde oralarda varmı bilmiyorum bizzim yörede çok olur sakız murcu.buda güzel süt yapıyor..birayı bende biliyorum çok iyi süt yapar..hatta yan komşumuz geçen bahsediyordu..işk çocuğunda bir bardak bira içmiş nasıl sütüm geldi diyordu..ama bebeği emzirince biraz korkmuş sabaha kadar başında beklemiş :):)
bol su iç canım..helva yeme bence çok gaz yapıyo bebişte..birde canım anneoluncaanladım.com diye bi site var ordaki anneler sütünü arttırmak için kuru maya yiyorlarmıiş.yemeklere bir kaşık tabağına koyabilirsin..bol sütlü günler...bebişini öptüm

nasıl yani biramıı kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
ya ılk defa duydum bılmedıgım neler varmıss
pekı sarhosluk yapıyormu yanı ben bı bırada sarhos olurumda süprizzzzz
bebege bı zararıda yok dıyorsun olemii :uhm:

canım bence bira zararlıdır mutlaka alkol sonuçta !bende vita malt kullandım eczanelerde satılıyor oda bira mayası hiç bir zararı yok!dr önermişti bende işe yaradı tavsiye ederim!

evet yaa bebeğimin doktoru tavsiye etti, light bira ama , alkol oranı çok çok düşük, tavsiyesinin sebebi de , biranın içinde maya miktarının çok olmasıymış, mayalı şeyler de biliyosunuz ki sütü arttırır. valla bende çookk işe yaradı. ne ben ne bebeğim sarhoş olmadık hiç:roflol:

valla bira bana biraz tuhaf geldi açıkcası.süt için bol bol sıvı alman gereki ayrıca bitki cayları özellikle rezene çayı sütü artırıyor hemde bebeğe sütündeki gazı alıyor sonra kuru soğan ve sütlaç azşekerli sütü artırıyor.sakın süt olsun diye tatlıya kompostoya ağırlık verme kilodan kurtulamassın.

ben rezene çayını kesinlikle tavsiye ediyorum...
kendim kullandım ve inan sütü ve kalitesini artırıyor.ülker hero baby nin teneke kutudaki rezene çayını kullandım.dene bence..bebeğine de içirebilirsin,gazını falan geçiriyor...sevgiler....a.s.

sütünün yetmemesine üzüldüm.Dün ben de bu yüzden ağladım.sütüm çoktu ama bir haftadır yediklerime dikkat edeyim diye az yiyordum baktım giderek azldı.dün akşam yeşil merrcimek ve bulgur pilavı yedim bol süt içtim yoğurt yedim ve gece göğüslerim dolu uyandım çok sevindim. sanırım herkesin bünyesine göre süt yapıcı besinler var denemek gerekiyor ben bol üzüm ve kayısı hoşafı içiyorum süt için ve yemek gerekiyor bol su ile olmuyor sadece çünkü ben de bol sıvı gıdanın süt üçün yeterli olacağını düşündüm.yemeyi çok azalttım ama 2-3 litre su artı bol hoşaf içmeme rağmen sütüm çok az oldu taki işte dün yemek yemeye başlayana kadar

canım bende sezeryan ile doğum yaptım hiç sütüm yoktu bebeğim mama ile besleniyordu ama hep emzirdim humana still tea kullandım sulu gıda tükettim ve sütüm çoğaldı

canım hemen panik yapma aynı sorun bende de vardı ben tam 2,5 ay çektim..ama anladım ki herşey psikolojik sen ne kadar bebişini emzirmek istersen inan sütün o kadar çoğalır sana tavsiyem bol bol su içmen ve yüksek bi moral..ben 2,5 ay mama verdim..allahıma şükürler olsun sütüm arttı ve mamayı bıraktık..ben kızıma bebelac vermiştim doktor tavsiyesiyle..bide helva benim sütümü baya bi çoğalttı yada helvadan sonra içtiğim sular...

kızlar bu zinco nasıl bı damla ıse yarıyormu gercekten benım oğlumunda cok gaz sancısı oluyor cok zorlanıyo yavrum fıyatı fılan nedır yardımcı olursanız sevınırım............

canım mrcimek ve bulgur gaz yapmadımı bebişte en yemiyorum onları gazdan dolayı

canım herkes süt yapan gıdalardan bahsetmiş ama sütünün artması için dengeli beslenmek kadar önemli olan bir konuda süt kanallarının boşalması bebeğin emerek göğsününü tam olarak boşaltmıyorsa sen sağark boşaltmalısın (sağdıklarını sakın atma buzdolabına koy 24 saat içinde mama yerine bebeğine içir) süt kanalları ne kadar boşalırsa o kadar süt üretimi artar.bebeğini mama yerine emzir ki sütün artsın sık sık emzirmek sütü artıran yöntemlerden biridir.önemli bir noktada her bir göğsünü en az 15 dakka emzirmelisin ilk 10 dakka gelen süt su ve protein yönünden zenginken son 5 dakka doyurucu yağ ve karbonhidratlardan zengindir.15 dakkadan az emiyorsa bir göğsünü hep yarım kalandan devam et emzirmeye.böylece süt kanalları tamamen boşalır ve yerine bol süt oluşur.bebeğine ve sana sağlık diliyorum bu arada moralin yüksek tut ............

bende 33 gündür anneyim her şey çok yeni... alışmaa başarmaya çalışıyoruz ama sütüm yetmiyor ne yazık kı yarım saat bır gogsumu yarım saat de dığerını emzırıyorum hala ağlıor sonrasında 2 olcek mama yapıyorum anca doyuyorr .. mecbur kaldım napayım ısterdım sadece ann sutu vermeyıı
her seyı deneım beslenmeme dıkkat edıp uyumaya dınlenmeye calıstım ama gelmıyor yeterı kadar sankı bıraz humana stıll den fayda gordum
ama oğleene kadar yetıo sutum
napalım oyle boyle buyucek mınıklerımız

doktorumuz bir anneden 3 bebeğe yetecek kadar süt gelir demişti, doğru değilmiş demek ki... sütü arttırmak için ülker maltana (alkolsüz bira), humana still-tea işe yarayabilir...

Huzurlu ve sakin ol...
Sütüm öyle az geliyordu ne yapsam fayda etmiyordu.
Yiyecek listeleri,doğru emzirme taktikleri,
Ama ne zaman ki etrafımdaki ''aaa hiç sütün yok kii.ya da ay o kadar sütle doyar mı o çocuk yok yok senin sütün yok '' diyenelere yolu gösterdim sütümde çoğaldı.
Yine mama takviyesi yaptım ama oldukça arttı
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…