Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Sütüm Yetmiyor, Motilium Kullanan Anneler Bakar Misiniz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mehtapagir

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2014
998
887
44
Merhaba

47 gunluk bebegim var. İlk gunden beri sutum cok azdi,hatta ill gunlerde yoktu. Bebegime memeyi de tutturamiyodum. Neyse ki bunlari emzirme danismanina giderek astim.

Bebegime ilk 20-25 gun sadece mama verdim mecburen. Sonrasinda emzirmeye baslayinca sutum de az olunca bol bol emzirip,bir de mama takviyesi yaptim

Herseyi denedim,malt icecekleri,lactabol,dereotu,kompostolar,hosaflar,sogan bilmemne bisuru sey denedim. Hic fark olmadi degil ama sutum cok yetersiz. Sabah 5-6 gibi sutum doluyor emziriyorum. Oglen 2-3 e kadar sut var ama sonrasi yok.

Oglum iyice memeye alisti. Artik mamayi da eskisi gibi icmiyor. Midesi bulaniyor oguruyor,hatta bazen kusuyor. Ancak cok cok ac ise birazcik iciyor.

Cogu gece sirf bu yuzden ac uyuyor. Hatta cogu zaman ac oldugu icin 4 e 5 e kadar uyuyamiyor,tabi biz de uyumuyoruz. Bugun 6:10 da uyuyabildik. Yine ac ac. 8 de uyandi da sutum gelmisti doya doya emdi.

Sorum su, asla ilac icmekten yana degilim. Kimyasala cok karsiyim. Ben ki yedigime ictigime bile dikkat ederim. Bagimlisi oldugum halde cikolata,kola bile tuketmedim hamileligim boyunca ve hala tuketmiyorum. Kesinlikle de tuketmem emzirdigim aurece. Fakat su tum cok az. Yapmadigim kalmadi. Bebegim mamayi da reddediyor. İlla sutumu istiyor.

Dr uma sordum. Kullanabilirsin,sorun olmaz dedi. Ama yine de tereddutteyim. Bu ilaci kullanip sutunu arttiranlar var. Bu sitede de kullananlar olmus fakat tarih cok eski. Suan guncel olarak hala bu ilaci kullanan veya gecmiste kullanmis annelerin tecrubelerine ihtiyacm var.

Lutfen yardimci olur musunuz? Kullaniyor musunuz? Durum nedir?

Merhaba konu hakkinda bilgim yok fakat motilium migde bulantisi kusma vb seylerde icilmiyormu? Sutu nasil arttiriyormus cok merak ettim. Ilk bebegimde kusma sikayetiyle kullanmistik cok fazla zararli olacagini sanmiyorum.benim bebegim dogdugu gunden itibaren hastanedeydi yeni cikti 2 aylik suan. Dogru duzgun emmedigi icin sutum yok.

Canim,motilium un yan etkisi prolaktin hormonunu yukseltmesiymis. Ve bu hotmon sut salgilamayi saglayan hormon. Birsuru anne bu ilaci kullanarak sutunu arttirdi. Hatta bu sitede de kullananlar olmus ama tarihler cok eski. Yeni kullanan ya da eskiden baslayip halankullanan ve faydasini ya da zararini goren var mi acaba?

Mutlka birileri vardir dr uma sordum kullanabilrisin dedi. Tamam vucudima kimyasal da sokmak istemiyorum. Sutumu ilacla grtirmek istemiyorum ama buna mecbut hissediyorum. Mesela dun gece yine bebegim mamayo reddetti. İcmedi. Sik sik agzina vermeye calisinca bu sefer kustu. İyice tiksindi mamadan ve sutum yok . bebegim ac uyuyor cogu gece. Sabah emziriyorum sutum iyi oluyor ona da resmen gunlerce ac birakmisim gibi saldiriyor. Cok uzuluyorum. Kana kana icsin istiyorum ama yok .

Bu arada gecmis olsun. Neyi vardi bebeginin? Allah anali babali buyutsun. Biz de grip atlattik. Hala genzi dolu ama buna sukur.

Mutlaka birilri vardir kullanan lutfrn cevap rica ediyorum.

Bebeklerde de kullanildigina gore icebilirsin bence doktorda sakinca gormemis. O kadar kasmaya gerek yok kimyasal almasin vucudum diye sonucta bebegin ne guzel ki memeden beslenmek sut icmek istiyor. Boza icmeyi denedinmi boza bende sutu arttirmisti. Ve bence bu sut olayi suyunu cokca icip duzenli yemegini yiyorsan meyve sebze yinede gelmiyorsa psikolojik olarak gelmiyordur. Moral cok onemli.
Ilk cocugumu hep sutumle besledim. Bu sefer erken dogum yaptim cok zor gunler gecirdik 1.5 kg prematureydi bebegim. Hastane sureci cok yipratici oldu devamliakinayla sagdim hep sutum vardi ilk basta ama sonra bana bi geldiler lohusa psikolojisi coktu uzerime cok agladim uzuldum sutumde gitti. Simdi bebegim mama ile besleniyor. Ama bende deneyebilirim hu motiliumu. Gunde kac kasik iciliyor acaba?

Merhaba

47 gunluk bebegim var. İlk gunden beri sutum cok azdi,hatta ill gunlerde yoktu. Bebegime memeyi de tutturamiyodum. Neyse ki bunlari emzirme danismanina giderek astim.

Bebegime ilk 20-25 gun sadece mama verdim mecburen. Sonrasinda emzirmeye baslayinca sutum de az olunca bol bol emzirip,bir de mama takviyesi yaptim

Herseyi denedim,malt icecekleri,lactabol,dereotu,kompostolar,hosaflar,sogan bilmemne bisuru sey denedim. Hic fark olmadi degil ama sutum cok yetersiz. Sabah 5-6 gibi sutum doluyor emziriyorum. Oglen 2-3 e kadar sut var ama sonrasi yok.

Oglum iyice memeye alisti. Artik mamayi da eskisi gibi icmiyor. Midesi bulaniyor oguruyor,hatta bazen kusuyor. Ancak cok cok ac ise birazcik iciyor.

Cogu gece sirf bu yuzden ac uyuyor. Hatta cogu zaman ac oldugu icin 4 e 5 e kadar uyuyamiyor,tabi biz de uyumuyoruz. Bugun 6:10 da uyuyabildik. Yine ac ac. 8 de uyandi da sutum gelmisti doya doya emdi.

Sorum su, asla ilac icmekten yana degilim. Kimyasala cok karsiyim. Ben ki yedigime ictigime bile dikkat ederim. Bagimlisi oldugum halde cikolata,kola bile tuketmedim hamileligim boyunca ve hala tuketmiyorum. Kesinlikle de tuketmem emzirdigim aurece. Fakat su tum cok az. Yapmadigim kalmadi. Bebegim mamayi da reddediyor. İlla sutumu istiyor.

Dr uma sordum. Kullanabilirsin,sorun olmaz dedi. Ama yine de tereddutteyim. Bu ilaci kullanip sutunu arttiranlar var. Bu sitede de kullananlar olmus fakat tarih cok eski. Suan guncel olarak hala bu ilaci kullanan veya gecmiste kullanmis annelerin tecrubelerine ihtiyacm var.

Lutfen yardimci olur musunuz? Kullaniyor musunuz? Durum nedir?
Merhaba yazınızın üzerinden zaman geçmiş merak ettim ne yaptınız alıp kullandınız mı ilacı Benimde sütüm az ilk bebeğimi mamayla büyüttüm ilk üç ay mama takviye yle emdi o zamn psikolojim iyi değildi ona bağlamıştım şimdi hiç bi sıkıntım yok çok şükür ama yine az denemediğim sey de kalmadı açıkçası yoruldum sürekli süt yapar diye onu bunu yemekten bide bunu deneyeyim diye düşündüm siz kullandınız mı acaba

bende ne yaparsa yapsin sütü olmayanlardanim dogumdan sonra 60 50 40 20 derken baktım sütüm bitiyor elbette ilaç kullanmak istemezdim ama kar zarar hesaplaması yapıp başladım sutüm hala yetmese de eskiden mamaya süt takviyesi yaparken simdi süte mama takviye ediyoruz iki kat arttırdı diyebilirim herhangi bi yan etkisini şimdilik görmedim tabi en son çare olarak görülmeli

Ben de iki gun once basladim sabah aksam aliyorum. eger sutunuz prolaktin eksikliginden dolayi az ise kesinlikle arttiriyor. Ben de arkadasin anlattigi gibi her yolu denedim 3 ay boyunca. Akliniza gelebilecek her seyi boza dahil fakat hic bir degisiklik olmadi hatta bir de adet gordum ikinci ayda daha da azaldi. Prolaktin azsa eger bir kadinda hic bir yontem ise yaramiyor. Sut arttirici danla da incir kurleri de dereotu kuru de malt icecegi de humana still tea de hatta uyku ve dinlenme vs vs bile. Artik tak dedi canima doktora sordum al napalim dedi ve gozumu karartip aldim. cok sukur 3 dakika emip.aglayan cocuk 15 dakika.boyunca bir memeyi yutarak emiyor.Yine mama yiyor cocuk ama hic degilse sutumden cok.daha fazla faydalaniyor. Benim.merak ettigim.ne kadar kullanmaliyiz. Prospektuste en fazla bir hafta kullanin diyor reflu icin tabii ben de oyle yapmayi dusunuyorum ama tecrubeli annelerden de fikir almak isterim.

Ben de iki gun once basladim sabah aksam aliyorum. eger sutunuz prolaktin eksikliginden dolayi az ise kesinlikle arttiriyor. Ben de arkadasin anlattigi gibi her yolu denedim 3 ay boyunca. Akliniza gelebilecek her seyi boza dahil fakat hic bir degisiklik olmadi hatta bir de adet gordum ikinci ayda daha da azaldi. Prolaktin azsa eger bir kadinda hic bir yontem ise yaramiyor. Sut arttirici danla da incir kurleri de dereotu kuru de malt icecegi de humana still tea de hatta uyku ve dinlenme vs vs bile. Artik tak dedi canima doktora sordum al napalim dedi ve gozumu karartip aldim. cok sukur 3 dakika emip.aglayan cocuk 15 dakika.boyunca bir memeyi yutarak emiyor.Yine mama yiyor cocuk ama hic degilse sutumden cok.daha fazla faydalaniyor. Benim.merak ettigim.ne kadar kullanmaliyiz. Prospektuste en fazla bir hafta kullanin diyor reflu icin tabii ben de oyle yapmayi dusunuyorum ama tecrubeli annelerden de fikir almak isterim.
merhaba
üzerinden oldukça zaman geçmiş ama
ise yaradı mı
ne kadar süre kullandınız

X