- 11 Mayıs 2015
- 41
- 4
-
- Konu Sahibi meryemreyzc
Bebegim dogdugundan beri agliyor . suan 22 gunluk .cok gazı var . bu ucuncu doktora gidisi . her gidisimizde alması gereken kilodan 100-200 gram az geliyor .
Doktor hem emzir hem Sma mama ver diyo .
Mama vermek istemiyorum . ama hem gazdam hemde acliktan agliyinca cocugum cok kotu okuyor .
Bu konudaki onerileriniz nelerdr. Bebegine mama kullanan var mı ? Yardım lütfen
Icim rahatlıyo sizleri duyunca ... sagolun icimi ferahlattigin icin .tatlım benim oğlum 3 aylık oldu benim de sütüm vardı ama bebeğim kilo almıyordu.. 40 günlük olduğunda alması gereken kilodan aşağıdaydı bi türlü etleri dolmuyordu canımız sıkılıyordu.. doktor sma mama tavsiye etmesine rağmen biz vermek istemedik.. 10. günden sonra her akşam sürekli ağlamaya ve geceleri sürekli uyanmaya başladı.. biz gazı var sandık.. 1 hafta kadar gazını çıkaracağız diye denemediğimiz yol kalmadı.. ciğerlerini sökecektik artık sırtına vurmaktan ama susmak bilmiyordu.. emiyor 5 dk sonra ağlamaya başlıyordu..
bir akşam babam geldi bize.. dedi ki bu çocuk aç doymuyor baksanıza haline diye.. biz tabi inatla yok gazı var diyoruz.. yahu şuna bir mama verin demedi mi doktor bi verin diye ısrar etti.. biz de 30cc.lik yaptık verdik.. anında sustu ve o akşam bildiğin 6-7 saat uyudu..
ertesi gün doktora gittik ve doktor günde 3 kere verin muhakkak dedi.. sütüm yetmediği için başta üzüldüm elbette ama mama verdiğim günden beri bebeğim doyuyor, sakin ve çok güzel uyuyor.. memeden kesmedim kesinlikle elimden geldiğince emzirmeye devam ediyorum ama gözümün önünde çocuğumun mama sayesinde büyüdüğünü gördükçe de başka çare yoksa bundan zevk almalısın diye düşünüyorum..
bebeklerde ağlama huy oluyor inan bana.. ben de bebekken sürekli açmışım annem mama vermek istemediği için sürekli huysuz ve sinirli bi bebek olmuşum.. halbuki oğluşum o günden beri çok sakin bir bebek çok şükür..
doktor öneriyorsa mama vermelisin.. ben sma'dan memnunum..
Dusuncelerinizle icime su serpiyorsunuz... Sagol canimBunları yaşamış biri olarak mutlaka ver diyorum çünkü şuan en hızlı büyüdüğü dönem. onu öyle zevkle süt içerken görmek dünyaya bedel meme biberon farketmez yeterki beslensin büyüsünler canım.
Dusuncelerinizle icime su serpiyorsunuz... Sagol canim
Banada dogum doktorum aynisini dedi . dogumun o kadar kolay gectiki.emziriyorum ama sutum gun icerisinde bi cok bollasiyo bide azaliyor. Amin canim Allah dermansiz dert vermesin ...Şuan neler hissettiğini en iyi anlayan kişilerden biri benim ilk çocuğumda inat ettim resmen mama vermemek için ağlaya ağlaya emzirdim 3 aylıkken mama vermeniz gerek diyen doktoru değiştirdim vermenize gerek yok diyene götürdüm. Sonuç? Açlıktan hiç rahatsız olmayan çelimsiz yaşıtlarından küçük görünen bir çocuk..
Şimdi ikinci çocuğumu doğurdum sanki aynı günleri tekrar yaşıyorum.. Yine Ağlayarak emziriyorum ama bu kez uyumazsa mama veriyorum. doğumumu yaptıran doktor bana normal doğum için yaratıldığımı söyledi.. Ama malesef emzirmek için yaratılmamışım anlaşılan.. Allah dermansız dert vermesin canım buna da şükür..
Yani evetCanim.benim sutlerim kesilmisti ben surekli mama verdi.mamada çok tombiş yapiyo.tabi sutun yetmiyosa mecbur vercen yapcak bisey yok
Banada dogum doktorum aynisini dedi . dogumun o kadar kolay gectiki.emziriyorum ama sutum gun icerisinde bi cok bollasiyo bide azaliyor. Amin canim Allah dermansiz dert vermesin ...
Aynen bnde senin gibi . kader arkadsiyz...Aynen canım bugün yayınladım doğum hikayemi resmen 2 dkda doğum yaptım. Gel gelelim iki bebeğimde de emzirme işini beceremedim.
Vücut yapın nasıl canım? Ben armut tipim kalça geniş bel ince Göğüs küçük.
Aynen bnde senin gibi . kader arkadsiyz...
Haklisin yavrum . ama keske herkes sen ben gibu dusunse . yeterince emzirme mucadelesi veriyorum. Olmayinca mama veriyorum . millet anlamiyoki.Olmuyorsa olmuyor kuzum, onlar huzurlu rahat uyusun, Güzelce büyüsünler yeter fazlasına gerek yok :)
Haklisin yavrum . ama keske herkes sen ben gibu dusunse . yeterince emzirme mucadelesi veriyorum. Olmayinca mama veriyorum . millet anlamiyoki.
Evet cnmAynen canım en iyi niyetlisi bile sormadan edemiyor yada bi tavsiye vermeden duramıyor işte boşver..
canım hepimiz,isteriz sadece anne,sütüyle bebeğinizi besleyebilmeyi ama olmuyorsa mecbur vereceğiz. Sen doktorunu dinle sütün yanında mama da ver hem şimdi yeni biberonlar anne goğusu gibi çekmeden gelmiyormuş yani bebeğin memeden uzaklaşmamış oluyor. Bu arada alkolsüz biralar var onlardan onerırım yengemin sütü çok azdı hatta Bi kaç gün tamamen kesildi şimdi günde bir bardak alkolsüz bira içiyor yanında da kuru inciri kaynatıp suyunu içiyor o da sut yapıyor. Sıkma canını mama ocu değil sonuçta benim anneciğiminde yokmuş sütü o zamanlar şimdiki gibi mamalarda yokmuş. Pirinçunuyla büyümüşüm ben. Çok şükür çok da sağlıklıymışım. Dediğim gibi hepimiz,istiyoruz ama olmuyorsa stres yapıp iyiyce sütten kesilmeyelim.Bebegim dogdugundan beri agliyor . suan 22 gunluk .cok gazı var . bu ucuncu doktora gidisi . her gidisimizde alması gereken kilodan 100-200 gram az geliyor .
Doktor hem emzir hem Sma mama ver diyo .
Mama vermek istemiyorum . ama hem gazdam hemde acliktan agliyinca cocugum cok kotu okuyor .
Bu konudaki onerileriniz nelerdr. Bebegine mama kullanan var mı ? Yardım lütfen