• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaz Problemi Sütüm yetiyor mu?

Seymatasci

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
1
0
1
31
Herkese selamlar,

Bebeğim 23 günlük kakasını yamak için çok zorlanıyor emerkende memeyi bırakıp sinirleniyor bulana kadar. Sürekli memede kalmak ve emmek istiyor bu durumda bende süt kanallarım dolmadan sürekli emziriyorum ve sütüm yetmedigi için kendini geri attığın düşünüyorum valla tecrübeli anneler Allah rızası için yardım edin bana 😭

Canim gaz problemi vardir bebegime 20 gunlukken gazli ve kolik teşhisi kondu . Simdi uc aylik olduk sukur ki kendi kendine gazini cikartiyor. Ama bu surec biraz yipratici gecebiliyor doktorun onerdi mi gaz damlasi falan

Ben hem emziriyor hem mama veriyorum yani aç olması imkansız ama benimki de gaz gelince aynı dediğiniz gibi memeyi bırakıyor kasılıyor kendini geri atıyor. Bunlar sütün yetmeyip aç olduğu için değil, gaz çıkarırken zorlandığından yaptığı şeyler.
Süt yetiyor mu anlamak için kakalı ve çişli bez sayısına ve kilo alımına bakılıyor

Herkese selamlar,

Bebeğim 23 günlük kakasını yamak için çok zorlanıyor emerkende memeyi bırakıp sinirleniyor bulana kadar. Sürekli memede kalmak ve emmek istiyor bu durumda bende süt kanallarım dolmadan sürekli emziriyorum ve sütüm yetmedigi için kendini geri attığın düşünüyorum valla tecrübeli anneler Allah rızası için yardım edin bana 😭
Sut yetmediginden degil gazi oldugundan kendini geri atiyor. Surekli emzirin ve sabredin. 4 ay gibi gececek bunlar

Herkese selamlar,

Merabalar tecrübeli bi anne olarak yazıyorum öncelikle en zor günleri yaşıyorsunuz ama inanın bi kaç ay sonra geçecek herşey daha güzel ilerleyecek daha düzene girecek siz bile şaşıracaksınız☺️ bebeğin doyduğunu anlamak için kaka sayısına bakılmaz. Bazı bebekler sürekli kaka yapar bazısı günlerce yapmaz. Anne sütü alan bi bebeğin 10gün kaka yapmaması normal demişti doktor. Doyup doymadığını çişli bezinden anlarsınız. Günde 7kez çişli bez yapıyorsa yavrunuz doyuyordur hiç korkmayın. Sürekli memede duruyor sütüm birikmiyor mantığı zaten tamamen yanlış. Süt biriktirmek diye bişey yok. Allah öyle güzel yaratmış ki insanoğlunu bebek ne kadar isterse o kadar süt veriyor. Bırakın emsin. Benim oğlum bir saat boyunca memeyi bırakmazdı ben çekerdim memeden. Bu doymadığı az geldiği anlamına da gelmiyo. Bebek annesinin kokusunu sıcaklığını istiyor. Sadece dikkat etmek gereken şey şu gazlı bi bebekti oğlum. Doktorumuz iki saat dolmadan meme vermemeye çalış derdi. Gezdir oyala ağlayınca hemen meme verme derdi. Çünkü taze sütle sindirilmiş süt karışınca da gaz yaparmış. Kendini geriye atıyorsa süt yetmediğinden değildir gazı vardır. Gazını alın bi omzunuza alın pış pışlayın tekrar teklif edin. Bu gaz malesef zamanla geçecek bi durum bi süre çaresiz kalıyoruz. Ama herkes bu yollardan geçiyor üzülmeyin. Bide süt artırmak için tavsiyem bol bol su için. En az 2litre su için. Yok şu otu bu otu bugurdu falan değil süt yapan sudur. Sütün miltarını belirleyen su. Fırsat buldukça uyuyup dinlenmekte faydalı. Gerisini vücudunuza bırakın o halleder

Back