Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kötüyüm ben kötüyümm:(
Kayıtlı Üye
merhabalar arkadaşlar
benim birbuçuk aylık bi oğlum var
doğduğundan beri kakası hep sulu
kaynanam sütün yaramıyor diyor
moralim bozuluyorÇok üzgünüm çoook
sizce doğrumu?
Kayınvaliden çoçuk bakmayı unutmuş sanırım...canım süt çoçukları cıvık yapar kakalarını ne zaman katı yiyeceğe geçeçek o zaman kıvamıda koyulaşacak...sıkma sen canını ....
He he he. İlk anneliğim olduğu halde ben bile biliyorum. Süt bebekleri cıvık kaka yapar. Sen sakın moralini bozma. Anne sütü dünyanın en kıymetli besinidir ve yaramayan bebek yoktur. Mama firmalarının tek amacı anne sütüne en yakın mamayı üretmektir. Bol sıvı tüket ve bol bol emzir. Bebeğin kilo aldıkça hay Allah sütüm yaramıyor mu ne dersin içinden kayınvalidenin yüzüne karşı :) Hastayım böyle kayınvalidelere yaa. Akşam akşam hiç güleceğim yoktu
Kayıtlı Üye
çok saolun.biliyorum aslında ama bu kadar ısrarla yaramıyor diyince emin olmak istedim.bende diyorum zaten anne sütü alan bebekler öyle yaparmış diye.yok diyo yarasa sütün öyle olmaz.hergün arayıp aynı şeyleri söyleyip duruyo.daha hastanede başladı bebek emicekki süt gelicek diyor hemşireler.yok illa mama verin diye tutturdu.şimdide aklı fikri mamada.sütüm olmasa tamam aç bırakcak değilim bebeğimi zaten.neden istemiyor emzirmemi anlamış değilim.:uhm:
Kayınvaliden yeterli emdirememişse oğlunu kadınsal komplex olabilir
sakın aman ha anne sütüne devam bu süt bize yüce Allahın bahşettiği yüce bir armağan,güle güle büyüt bebeğini.
benim bebeğim 6 ayı doldurdu.hala cıvık.yeni yeni ek katı gıdalara başladım.bugün biras koyulaşmış.ama dr.konturolünde kiloso gayet iyi diyor.8.800kilo.ama görüntüsüde ölee çok şişman değil.
sen kayınvaldenin sözlerine kualk asma boşver konuşsun o
süt bebekleri ilk 6 ay anne sütü aldığında kakası cıvık olur hatta bizim dr muz her bezinde kaka olması lazım demişti sarı ve cıvık
sen moralini bozma bol bol su iç ve emzir bebeğin kilo aldıkçada 'benim sütümde yaramıyo ya napıcam dersin' :))
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
ya bu kayınvalideler niye böyle yapıyor anlamadım
kızın olan sütü de sıkntıdan gidecek
yaramaya süt olur mu hiç
herşey normal canım aynen devam emzirmeye
herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
kayınvaliden elimde olsa napardım söylemek bile istemiyorum anla işte sinir oluyorum yeni doğum yapmış kadına böyle şey söylenir mi yaaaa allah allah deliriyorum doktordan bozma şu kaynanalara bilecen tavırlı dengesiz insanlar işte sen doktordan geri gelme canım eğer bebeğinin kilo alması az olursa bebeğin belli ederse doktorun da evet sütün beslemiyor derse ki anne sütünü bırak diyen doktor olmadığını düşünüyorum sadece anne sütü lütfen cahil insanların lafına bakmayalım kaçıncı yüzyıldayız hala kocakarılar faaliyeti devam ediyor hiç anlamıyorum anlamak istemiyorum onları zamanında emzirmeyle ilgili yaşadığı acı var galiba yada kıskançlık yapıyor offffffff deli olacam çok şey yazmak istiyorum inan kimbilir sütüne bunu diyen diğer konularda ne kadar küstahdır bazen büyüklerimiz ne konuştuklarını bilmiyorlar ve kendi bildiklerini herzaman doğru kabul ediyor ve ettiriyorlar doktora bi,le nerden bilecek o diyenleride var allah sana sabırlar versin kesinlikle duyma moralini bozma diyecem ama lohusalık da etkileniyor insan oğlum 9aylık ve şimdi duyduklarıma üzüldüğüm için kendime çok kzıyorum oğlum 5 ay emdi sütün mü yok doymuyor mu diyenlere de kahrediyorum
*Canım Prenseslerim*
Kayıtlı Üye
canım moralini bozupta sütünü azaltma
anne sütü alan bebekler sıvı hardal sarısı renkli kaka yaparlar.bu bir sağlık belirtisi
kaynana saçmalıyor sütün nasıl yaramazmış ama az geliyor ve bebeğin yeterli kilo alamıyorsa sık emzirmene ramen kilo almazsa dr lar mama takviyesi diyor
sakın kimseye kulak asma
hayat bana güzel...
Kayıtlı Üye
canım benim kayınvalidemde hep derdi sütün yaramıyor kilosu az diye ama ben kimseyi dinlemedim canımıda sıkmadım 6 ay sadece emzirdim çokda iyi yaptım dahada yapıyorum şimdi kızımıda emziriyorum.ayrıca süt bebekleri cıvık kaka yapar kızım 5 aylık hala cıvık yapıyor
Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
merhabalar arkadaşlar
benim birbuçuk aylık bi oğlum var
doğduğundan beri kakası hep sulu
kaynanam sütün yaramıyor diyor
moralim bozuluyorÇok üzgünüm çoook
sizce doğrumu?
Saçmalamış...zaten sulu olur bebeğin kakası, sadece süt içiyor çünkü..kayınvalden kendi kakasıyla karıştırmasın..allah allah yaaa
geçen gün tv de doktor bebeğin rahatsızlığına göre anne sütünün içeriği değişiyormuş.mesela ishal olsa süt içinde ishali kesecek maddeler içeriyormuş.teknolojideki bluetooht gibi bişey yani:)) ayrıca diğer faydalarının yanında bebek için ağrı kesici görevi görüyor..daha neler neler sakın kayınvalidene bakma emzir.benim kızım1yaşını geçti halen emziriyorum2yaşına kadar emzireceğim.kuran'dada yazıyor bebeğinizi 2 yaşına kadar emziriniz yazıyor.bir hikmeti vardır 2yaşına kadar yazdığına göre.bol sütlü günler dilerim sana arkadaşım.
SÜTÜNÜN YARAYP YARAMADGI 3 AYLIKKEN BELLİ OLUR ZATEN BÜTÜN KAYNANALArR BÖYLE KAFANA TAKMA ONLAR ÇOK BİLİYOLAR HE DE GEÇ
Benim kızımda cıvık yapıyo 3 aylık hemde tombul diğer bebeklere göre
kaynana laf verme sen emzir devamlı
insanlara moral verceklerine yapıyorlar böyle düşünmeden konuşmalar.bana da annem diyor "sütün yetmiyor mu ?" diye. gerçi göz var nizam var görünen köy klavuz istemez, oğlum maşallah kilosu yerinde.bende sağlık ocağına gidipte kilosunu öğrenince kilosunu söyleyip "acaba sütüm mü az " diyorum.anlayan anlıyor zaten.heh heh ehehhh
Allah yardım etsin valla işimiz zor
klava:
klava:
Kayıtlı Üye
evet hemde çok zor sakin kalabilmek.gircez bi gün birbirimize ama bakalım ne zaman.