• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm neredeyse kesilmek üzere ne yapmalıyım

bebisim35

PAPATYAM
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
444
1
296
Manisa
arkadaşlar daha 2,5 aylık bir kızım var ama sütüm çok çok azaldı ne yapmalıyım sütüm tekrar artar mı? çok acil cevap bekliyorum yardımcı olun lütfen

Sağıyorum ama neredeyse hiç çıkmıyor önceden ikisinden 100 ml çıkarken şimdi 25 ancak çok üzülüyorum kendimi berbat hissediyorum mucize bişey olsa keşke tekrar eskisi gibi olsa

bol bol sağ veya emzir.. Yediklerinden daha etkili bir yöntem ve tabikide bol bol suu

canım benımd e öyle oldu anıden azaldı kızım 6 aylık.. süt gelmeyınce bırakıyor.sagdım bugun30 ml.anca cıktı..su içtiğimde bıraz artıyor. humana bana ıyı geldı dene sende.ama en fazla 20 ml artırıyor oda.içim gıdıyor beyınde bıter dıyordum önceden ama üzülüyorum beyin yapmıyor sütü

gece yatmadan rezene çayı için ama sallamaysa eğer bir kupaya 3-4 tane atıp için...bir de çemen otu...o da aynı şekilde bolca ve gece yatmadan içilecek..bende bile işe yaradıysa herkeste yarar...

benim sütüm dogdugundan beri az seni anliorum cok berbat bi durum...bol su ic bana cok faydasi oluyor bide süt caylari iyi geliyor....

bi ilaç var yan etkisi süt yapıyo banada doktor verişti ilk günlere sütün azdı güven hastanesinin profösörü mide bulantısı hapı yan etkisi süt yapıyo içmiştim ben faydasıda oldu ilaç ismi verebilirmiyim bilmiyorum bi araştır istersen

Anne sütünü arttırıcı kür aşağıda belirtilmiştir.

İncir – Havuç kürü

Yarım litre kaynayan suyun içerisine 8-9 adet inciri 2 ye bölüp atınız. 5 dk haşlayın.5 dk.dan sonra içerisine tam havuç dilimleyip ekleyin.3 dk.daha kaynatın.Ilıyınca süzün.

Sabah ve öğlen içilecek.

Yemekten 1 sa.sonra yada 20 dk önce.

ben ibrahim saraçoğlunun kürünü uygulamaaya başladım ve sıcak kompres yapıyorum iyi geliyor fışkırmıyor ama hiç değilse sütüm var artık

yeni sezeryan oldum ilk gün pek sütüm gelmemişti
rezene çayı tavsiye etmişti bir arkadaş ve yine forumda bi yerde arkadaş petibör bisküvi çok süt yapıyo canım
bol bol yiyip içiyorum her gün hollanda ineğine döndüm :CüvCüv:

ben de paatetesli köfte (bulgur ve patatesle yapılan bilmiyenlere tarif verilir!) patlıycakmışçasına süt yaptı ve tahin pekmez şiddetle tavsiye ediyorum.neredeyse mastit oluyodum oğlum hepsini içemedi 2 gün sürdü etkisi.....cokacimcoook

Anne sütünü arttırıcı kür aşağıda belirtilmiştir.

İncir – Havuç kürü

Yarım litre kaynayan suyun içerisine 8-9 adet inciri 2 ye bölüp atınız. 5 dk haşlayın.5 dk.dan sonra içerisine tam havuç dilimleyip ekleyin.3 dk.daha kaynatın.Ilıyınca süzün.

Sabah ve öğlen içilecek.

Yemekten 1 sa.sonra yada 20 dk önce.

ben ibrahim saraçoğlunun kürünü uygulamaaya başladım ve sıcak kompres yapıyorum iyi geliyor fışkırmıyor ama hiç değilse sütüm var artık

canım bende aslen izmirliyim ve bendede sütüm azalır gibi oldu bu dediğir kürü bende yaptım ama incir havuç ayrı ayrı pisiriliyo gerçekten iyi geldi...bide izmirde mesurdur börülce kuru ama ve acayip süt yapıyo burda bi arkadasada verdim oda çok memnun ister kurusunu hasla salata yap istersen yemeğini çok faydalı tavsiye ederim herkese...sen manisada rahat bulrsun bu börülceyi
olumunekankayizsmile

canım sağma aralıklarını sıklaştır.yani 3 saatte bir sağıyosan bunu 2 saate düşür.gece bile düzenini şaşırma.talep arttıkça sütte artar.ben 11 ay sütümü sağarak verdim.son aylarda bile günlük 600-700 ml süt sağıyodum günlük.ama psikolojine çok dikkat et,benim gene kesilmezdi ama bazı özel sebeblerden çok üzüntü çektim çekildi sütüm.bol bol uyu,bulgur ve çikolata bana çok yarıyodu.humanayı denedim 3 hafta ama bende işe yaramadı.hem emzir hem sağ.allah yardımcın olsun canım..

ben de paatetesli köfte (bulgur ve patatesle yapılan bilmiyenlere tarif verilir!) patlıycakmışçasına süt yaptı ve tahin pekmez şiddetle tavsiye ediyorum.neredeyse mastit oluyodum oğlum hepsini içemedi 2 gün sürdü etkisi.....cokacimcoook

arkadaşım şu meşur köftenin tarifini verde bende yapayım benimde fazla sütüm yok,belki iyi gelir.

arkadaşım şu meşur köftenin tarifini verde bende yapayım benimde fazla sütüm yok,belki iyi gelir.

selam! şimdiii 3 - 4 tane patatesi iyice haşlıyoruz ve çatalla iyice ezip püre haline getiriyoruz. 1 bardak ince bulguru kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatıp 1-2 kaşık domates ve azıcık biber salçasıyla(ben acı yemiyorum bebeğe etki etmemesi için ama isteyen acı yapabilir tabii) yoğurup bulguru yumuşatıyoruz.bir tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyup 3-4 tane küçük doğranmış soğanı bol kimyon ve biraz karabiber tuz ile pişiriyoruz.içine biraz maydonoz katılabilir.sonra bulgurla patatesi karıştırıp iyice yoğuruyoruz.en son da zeytinyağını soğanla birlikte içine katıyoruz.afiyet olsuuunn..guclubacismile

selam! şimdiii 3 - 4 tane patatesi iyice haşlıyoruz ve çatalla iyice ezip püre haline getiriyoruz. 1 bardak ince bulguru kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatıp 1-2 kaşık domates ve azıcık biber salçasıyla(ben acı yemiyorum bebeğe etki etmemesi için ama isteyen acı yapabilir tabii) yoğurup bulguru yumuşatıyoruz.bir tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyup 3-4 tane küçük doğranmış soğanı bol kimyon ve biraz karabiber tuz ile pişiriyoruz.içine biraz maydonoz katılabilir.sonra bulgurla patatesi karıştırıp iyice yoğuruyoruz.en son da zeytinyağını soğanla birlikte içine katıyoruz.afiyet olsuuunn..guclubacismile

eline sağlık canım valla canım çekti güzel birşeye benziyor kalkıp yapıp yiyeyim bari cokacimcoook bir de süt yapıyor olması çok iyiymiş hemen deniyorum sositososito

Back