Sutum mü kesiliyor ?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
Yine burda paylaşmıştım bebeğimi kucağımdan düşürdüğümü.
Onceleri süt sagdigimda 50-60 ml çıkardı tek memeden.
Bu olaydan sıra dikkat ettim tek memeden 20-30 çıkmaya başladı.
Moralim çok bozuk. 3gundur böyle. Bebeğim ac mı kalıyor? Sütüm mü kesiliyor?
Esım humana al diyor 3 gündür, bense hergün gelir sut diye almıyorum.
Off yarın eczaneden süt yapan ilaç alacağım. Dua edin sutum artsin. Bebeğim 3,5 aylık henüz. Mama vermek istemiyorummm :::(

Moralını ıyı tut ve sutum az mı gelıyor dıye dusunme canım. Herkes boyle tavsıye edıyor genelde. Ve cok yorulmamaya calıs. Bebegını dusurdugun gunu unut. Umarım cogalacaktır :70:

o bitkisel çaylardan alın.
humana hipp milupadan birini.
birde vitamalt
benim hiç sütüm yokken 5cc max varken 20 cc'ye çıkarmıştım bu sayede bunada şükür..

vitamalt artık satılmıyor. sanırım üretimi durdurulmuş.. öncelikle moralini yüksek tutman gerekiyor.. zaten sütün üzüntüden azaldıysa bir de sütüm kesiliyor diye üzülüp işi daha kötü bir hale getirme.. al bebeğini dışarı çık biraz hava al değişik bişeyler yap rahatlamaya çalış..

vitamalt olmasa bile ülkerin malt içecekleri var aynı işi görecektir,gerçi senin üzüntüden olmuş,benim genelde az zaten..preaptamil takviyesi yapıyorum günde 1 bazen iki güne bir..Kendini sıkma,tek mama takviyesi yapıp büyütecek olan biz değiliz..sütüm yetiyor diye düşünürsen sütün dahada artacaktır arkadaşım..

vitamalt olmasa bile ülkerin malt içecekleri var aynı işi görecektir,gerçi senin üzüntüden olmuş,benim genelde az zaten..preaptamil takviyesi yapıyorum günde 1 bazen iki güne bir..Kendini sıkma,tek mama takviyesi yapıp büyütecek olan biz değiliz..sütüm yetiyor diye düşünürsen sütün dahada artacaktır arkadaşım..

canım maltana dan bahsediyorsun sanırım; onlarda asit var vitamaltla aynı sey değil ama aynı etki yaratır mı bilmiyorum.. ben feyrous almıştım içinde bir sürü katkı maddesi var hiç içime sinmedi bi daha da almadım zaten..

iyiki varsiniz :)
simdi daha iyiyim...
sagdim artis var :)))
humana cay aldim.
hurma ve yesil salata yedim.
yememe dikkat etmem, kahvalti ve gerisi abur cubur.
sanirim hem bebegimi dusurmemdeki uzuntu hem sagliksiz beslenme azaltiyor benim sutumu.
ama su icsen sut olur diyorlar...?

o su icsen sut olur diyenlerin su icmese bile sutu olacak olanlar zaten,bazi kadinlarin sutu gercekten cok oluyor.Benim de 3.ayin sonunda sutumde ciddi bir azalma oldu,eskisi kadar sagamadigima bagladim.Bence sutu en cok etkileyen moral,canini sikma ve rahat ol.

kızlar ya geçen haftaya kadar işyerimde mesai saatlerimde 300 ml süt sağıyordum.bu hafta 50 ml anca cıkıyor.eve gidince ve gecelri kızım emiyor,süt geliyor yutkunmasından anlıyorum.ama niye gelmiyor ya.kızım 6.5 aylık.sütümde çok yarıyor kızıma.bayrama kafama biraz bişeyleri taktım,ondan mı oldu acaba.tekrar düzelirmi yaaaa.yediklerime sikkat ediyorum.bol su içiyorum.makina ile sağıyorum işyerimde biraz acıma oluyor göğüslerimde.na yapıcam yaaaaa ben şimdi....:44:

Günaydınlar öncelikle bana doktorumun önerdiği en güzel şey bol bol salata yeşil yaprakları sebzeler bol süt yapar tabi bi de bulgur pilavı harika süt yapıyo :) kilo yapar diye korkmayın gerçekten...

Ben araniza yeni katildim.bebegim 43 gunluk.daha 2.gun goguslerim yara oldu ve yeterince emziremedim.bastan beri sutum hep azdi ve mama veriyoduk ama son 3 gundur neredeyse hic yok.sagdigimda bir cay kadigi anca cikar.herkes artik sutun artmaz ve kesilir yakinda diyo.bense bebegimi emzirmek istiyorum.yaralarimda hala gecmedi,iki memede de acik yaralar var,kortizonlu krem kullaniyorum.
Sutum gercekten bundan sonra artmaz mi?ne olur guzel seyler soyleyin cok kotu durumdayim

Ben araniza yeni katildim.bebegim 43 gunluk.daha 2.gun goguslerim yara oldu ve yeterince emziremedim.bastan beri sutum hep azdi ve mama veriyoduk ama son 3 gundur neredeyse hic yok.sagdigimda bir cay kadigi anca cikar.herkes artik sutun artmaz ve kesilir yakinda diyo.bense bebegimi emzirmek istiyorum.yaralarimda hala gecmedi,iki memede de acik yaralar var,kortizonlu krem kullaniyorum.
Sutum gercekten bundan sonra artmaz mi?ne olur guzel seyler soyleyin cok kotu durumdayim

dogumdan sonra doktorum gogus uclarım yar olursa dıye , gogus uclarına surmem ıcın bepanten krem verdı , bebegımı emzırdıkten sonra kremı suruyordum emzırmeden oncede ıyıce gogsumu yıkıyordum ....emzırırken sankı damarlarım cekılıyordu .....bebegım suan 3.5 aylık .....ıse yenı basladım ve sutum bebegıme yetmıyormus gıbı gelıyordu , sutum olsun dıye hergun yaptıgım daha dogrusu yedıklerımı anlatayım ...2 sıse maden suyu (sutu arttırdıgını okumustum ) , humana still tee , 2 kase komposto , ve 1 bardakta kefır.....tabıkı suda ıcmen gerekıyor.....faydasını gordugumu soylıyebılırım ...hangısı faydalı oldu bılmıyorum ..maden suyu ve cayın arttırdıgını dusunuyorum ....denemende fayda var canım ....bebegının bol bol sutu olsun :34:

Back