Sütüm mü az?

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
316
82
13
31
Kızlar bebegimi emzirdiğim gögsümden 2 saat sonra sağım yaptım bu kadar çıktı 4 aylıgız.miktar az geldi gözüme Normal mi daha mı fazla olması gerekiyordu napmam gerek

Eklentiler

• 1000033764.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 68
Sağımdaki süt ile göğüsteki süt aynı değildir sağımda havuzda biriken sütün ön kısmını alabiliyor sadece göğüsünüz sağmanıza rağmen serttir dokunursanız bebek emdiğinde ise bom boş yumuşacık oluverir o yüzden rakamlaea takılmayın çişli bez e bakın birde cok düşünürseniz haftalık sağlık ocağına götürün ölçtürün günlük kilo alımı 30 gram olmalı

Kızlar bebegimi emzirdiğim gögsümden 2 saat sonra sağım yaptım bu kadar çıktı 4 aylıgız.miktar az geldi gözüme Normal mi daha mı fazla olması gerekiyordu napmam gerek
Sağımda çok süt gelmeyebilir bazen hiç gelmediği oluyor bende bebeğim 5 aylık sağıma takılma yani ayrıca 3. Aydan sonra artık bebeğin ihtiyacına göre süt üretilirmiş o emdikçe süt gelir çok ilginç bişey bazen dakikalarcasağıyoruö süt gelmiyor oğlum emiyor süt akıyor diğer göğsümden. He birde emzirirken süt geldiğini hissediyor musun gögüs uçların biraz büyür ve ucunda böyle ufak kıpırdanma hissedersin sonra süt gelmeye başlar hatta belki fark ettiysen birini emzirirken diğer göğüsten süt Akar bunlar varsa zagen sütün hayli hayli yetiyordur

Evet hafif bir sızı oluyor süt doldugunu hissediyorum her zaman olmasa da . Ama benim bebeğim bir süre emdikten sonra sinirleniyor çekip çekip bırakıyor.akışın az olmasını mı sevmiyor bilemiyorum o zaman diger göğse alınca onu emmeye başlıyor bu defada ben yetmiyor mu acaba diye tedirgin oldum

Biberon kullanıyorsanız ondan akışını begenmiyordur. Kullanmıyorsanız 4 ay atak ayı ondan red olmuş olabilir geçicidir bu durum. Farklı pozisyonlarda emzirin çok şık sağım yapıyorsa iz tayzik olabilir bir memede benim başıma geldi ondan biliyorum. Bende sırt üstü yatıp bebeği mememe koyup emzirdim böyle çözüm buldum gercekdende işe yaradı tayzik varsa deneyin işe yarar. Sağımda çıkan sut makinananin cekebildigi süttür. Bebekler daha fazla çeker bu bir kriter asla değildir.bende hep 30 bazen 60 CC sagardim ama bebeğim en üst sınırda kiloda oldu hepo kadar sık emzirirdim ki nerdeyse gogsumden ayrilmadi 6 ay. Gündüzleri ne zaman isterse geceleri 2 saatte bir

Sağıma güvenmeyin derim. Hiperlaktasyon vardı bende, emzirirken diğer göğsümden süt fışkırırdı neredeyse karşı duvara kadar (şaka ve abartı yok). Ama sağınca azıcık bir süt gelirdi özellikle sol göğsümden. Sağım cihazı yeterince kavramıyor gibi hissederdim hatta. Diğer göğsümü sağıyordu çünkü. Bu yüzden de hep mastitin köşesinden dönerdim. Önemli olan bebeğin çişli bez sayısı ve kilo alımı…

Olmuyor sağ gögsümü istemiyor çok zorlanıyorum naptıysam begenmiyor

Olmuyor sağ gögsümü istemiyor çok zorlanıyorum naptıysam begenmiyor
Bazen bebekler tek pozisyonda rahat ettiği için memeyi reddedebiliyorlarmış yani sizden kaynaklı değil. Hani yatarken de alışkanlıklarımız vardır ya misal ben tek sağ tarafıma yattığımda rahat edebiliyorum gibi. O yüzden yastıkla destekleyip bu şekilde emzirmeyi deneyebilirsiniz

Eklentiler

• 1_emzirme-pozisyonlari-scaled~2.jpg
    37,5 KB · Görüntüleme: 38
İlk çok gelip sonra azalıyor ya ona sinirleniyordur bu bebeler çok fena

Sütün tazyigi kendiliğinden düzelmezmi iki gögsümde sagımdan kaynaklı çok tazyikli doğdu doğalı zorlanıyor mememde.

Sütün tazyigi kendiliğinden düzelmezmi iki gögsümde sagımdan kaynaklı çok tazyikli doğdu doğalı zorlanıyor mememde.
Malesef düzelmiyor fakat bebek tolere etmeyi öğreniyor. Buda büyüdükçe oluyor. Ozaman zarfina kadar arkana mümkün olduğunca yaslanip emzir yada dediğim gibi sen sırt üstü yat bebeğini meme koy öyle emsin.20 aylık benimki hala beni ben sırt üstü pozisyonundayken emer yastık getirir bana öyle daha rahat emdiginden yada alistigindan

Gazı vardır o yüzden ememiyordur
Sütün miktarından değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…