• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm Kesiliyor Yardım:((((

sule80

Meleğini Çok Sever
Kayıtlı Üye
12 Mart 2007
134
3
96
45
İstanbul
Arkadaşlar doğum yapalı daha 50 gün olmasına rağmen sütüm o kadar azaldıki nerdeyse hiç gelmiyormafoldumben Naptıysam da arttıramadım elimden gelen herşeyi yaptım,süt yapacak her şeyi yedim, 2 saatte bir sağdım olmadı olmadı iştemafoldumbenmafoldumben Kızımda süt az geliyo diye emmek istemiyor,resmen savaşıyor sonrada basıyo feryadı bende mecbur mama veriyorum:sinifsinif: Kızıma doğru düzgün sütümden veremedim çok üzülüyorum
Nolur sütümü arttıracak bişeyler varsa lütfen yazın:a015::a015:

Bol su ve komposto şeker koymadan,meyvelerin kendi tadıyla yap.Kuru kayısında da yapabilirsin.Sağmak ta iyi bir yöntem ki onu da yapıyormuşsun.Kafana çok takma üzüntüde kesilmesine etken biliyorsundur.Sağlıkla büyüt bebeğini...

canım ya..mama verme dicem ama insan dayanamıyor veriyor.
bir kere moralini yüksek tut..pekmez filan yemişsindir mutlaka..
uyurken sürekli göğsünü ağzına ver kızının,yalancı meme gibide almıyor mu göğsünü??

Öncelikle sütüm az veya sütüm çocuğuma az geliyor fikrini kafandan silmelisin. Bu sorunu ben de yaşadım. Yaşadığım endişe sütümü etkiliyordu. Bebğim kucağımda resmen çırpınıyordu. Ve bir arkadaşım sen su içsen bile süt yapar deyince kendimi toparladım. Stress çok olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda bişey tavsiye edebilirim. Bulgur pilavı ve kuru soğanı dene. Müthiş süt yapıyor. Bol miktada su ve ayran tüket. Ve benim sütüm az diye düşünürsen gerçekten sütün olmuyor. Sütüm bebeğime yetecek miktarda diye düşün.Ben aştım umarım sen de aşarsın.

arkadaşım mutlaka helva ye bol bol bende acayip etkili oldu inşallah sen de faydasını görürsün tahin helvası

Arkadaşlar doğum yapalı daha 50 gün olmasına rağmen sütüm o kadar azaldıki nerdeyse hiç gelmiyormafoldumben Naptıysam da arttıramadım elimden gelen herşeyi yaptım,süt yapacak her şeyi yedim, 2 saatte bir sağdım olmadı olmadı iştemafoldumbenmafoldumben Kızımda süt az geliyo diye emmek istemiyor,resmen savaşıyor sonrada basıyo feryadı bende mecbur mama veriyorum:sinifsinif: Kızıma doğru düzgün sütümden veremedim çok üzülüyorum

tatlım bende 2 ay önce doğum yaptım benimde sütüm azalmıştı o dolu dolu sert halleri gitmişti hemen rezeneye başladım inanmazsın 2 günde fayda gösterdii
ben tohum olanını aldım aktardan içine anasonda karıştırdım öyle içiyorum tavsiye ederim soğanıda duydum ama denemedim

ayrıca küçük şaşal şişelerden bulundur evinde su doldur sabahtan yatana kadar 5 tne iç suyun etkisi süt yapımında çok önemliyerimseniben

soganı bizzat denedim inanılamıyacak derecede süt yapıyo ama bende gaz yaptıgı için yiyemiyorum deneme amaçlı yediğim gece kızımda bende gaz sancısından uyuyamadık gaz yapmayanlar yesinler kesinlikle soganın ve ayva kompostosunun üstüne süt yapan şey tanımam

canım benimde aynı zamanda süt sıkıntım oldu hemen humananın anneler için olan çayından aldım onu kullanıyorum bayada faydasını gördüm istersen bi dene inşallah sende faydasını görürsün.birde canını hiçbir şeye sıkma ve kendini çok yorma bol sütlü günler:):)

hurma ve siyah kuru uzum.. bende ise yarayanlar bunlar.. bir de seftali suyu, ki zaten meyve suyu denmis.. bir de belki komik gelecek ama ustune yatmak da ise yariyor bende..
sen her yontemi deneyip moralini de yuksek tutup bebegini sIk sIk emzirmeye calissan da yine de sutun gelmezse uzulme canim, senin sucun yok.. kimi anneler biliyorum ki sirf emzirmek onlara mesakkatli geldigi icin emzirmiyorlar senağlama
ilk kizimda hicbir sorunum yoktu, 21.ayinda emerken bile tastigi oluyordu, hic sut artirici birsey kullanmamistim, zaten fazla gelip rahatsiz ediyordu. ama simdi 8 aylik olan ikinci kizimda ben de 1 aydir bu sorunu yasiyorum.. yukarida dediklerimle destekledigimde sutum tekrar artiyor. gordugun ayni bunyede bile farkli sekilde isleyebiliyor bu sut uretimi.

kesinlikle ama kesinlikle önereceğim şey bira mayası. 1 numara süt yapıyor inanamazsınız. ilk hafta tahin-pekmez yedim çok süt yaptı ama çok kilo alırım diye endişe duydum. sonra doktorumun önerisiyle başladım. tablet olarak alıyorsun mükemmel süt yapıyor. GNC markasınınkini kullanıyorum. bildiğimiz malt içeceğinin tableti. istersen özelden veririm tam adını. ben 3 aydır kullanıyorum çok çok memnunum...

canım bana en ıyı uyumak ggelıyor 2 saat delıksız uyudum mu maşallah.... bır de kendını rahat tut gelmıyor dedıkce gercekten gelmıyor kafanı takma o senı ıcınde var ve bebeğın emmdıkce mutlaka sutun olucak..bol sutlu gunler sana:D

Yemek ye,dinlen ve mutlaka günde 4 litre su iç.Su içtiğin sürece sütün gelir,çünkü anne sütünün %90 ı sadece sudan oluşuyor kalan % 10 luk miktar vitamin mineral vs...Su içmeye başladığında farkı hissedeceksin ama mutlaka 4 litre ve her gün....

Bir önerim olacak ben 500ml.lik pet şişelere 4lt.olacak şekilde her gün su dolduruyorum ve mutfağa her gidişimde bir tane içiyorum bunu sistemli bir şekilde yapıyorum almam gereken ilaçmış gibi düşünerek ancak bu şekilde tükettiğim sıvı miktarını kontrol etmeyi başarabildim,ilk günler öğürerek içiyordum ama artık alıştım,sende dene istersen

adranaline katılıyorum gerçekten daha 2 gün önceye kadar aynı dert bendeydi ya düşündüm benim neden bu kadar azaldı sütüm diye rezene filan 2koca bardak içiyorum günde ama olmadı pek faydası sonra düşündüm ya bu sütün yarısından fazlası su değil mi diye doğru orantılı olarak da sütü arttırır ve çok su içmediğimi farkettim şimdi odaya dolduruyorum 1 lt bitiriyorum aklıma geldikçe içiyorum yanisini dolduruyorum ve işe yaradı helva melva boş kilo aldırmaktan başka bi faydası olmadı bana helva bence neden süt yapıyor insanlar tatlı bişiy yedikleri zaman normal olarak mutluluk hormonu salgılıyorlar ve bu da mutlu olmalarını sağlıyor ben buna bağlıyorum fışkıra fışkıra sütüm vardı ilk 3 ay offf şimdi oğlum 5 aylık inşallah tekrar sütüm çoğalır biraz arttı ama suya devam ediyorum gelişmeleri yazarım :) herkese bol sütlü günler

banada kuru maya değiler walla içtim paket paket
bir okadarda kilo aldım..
ama kesinl,kle su günde 4-5 lt su içiyorum
birde düzenli uyku..
üstelik ben hiç emziremedim
bebeğim prematüre olduğundan..
3.5 aylığız oğluma her öğün anne sütü veriyorum sağarak..
su ve uyku...

Back