• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütüm gidiyo lütfen yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

arda_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
475
1
316
Diğer
bebeğimi en son 2 hafta önce emzirdim.zaten pek emmeyi sevmiyodu ama memede süt olunca alıyodu.son bir aydır sütümün azaldığını farkettim ve sağmaya başladım ama hiç fayda etmedi iki memeden ancak 20 cc çıkarabiliyodum.ve artık o da gelmiyo dün akşam son 5 damla sağabildim başka bişi yok.sanırım sütüm kendiliğinden çekildi gidiyo bebeğim henüz 3 aylık ben de çalışıyorum sütüm artık gelmemek üzere mi gidiyo acaba tekrar artma ihtimali varmı bilgisi deneyimi olan varsa lütfen acil yardım.bugün kuru maya aldım onu denicem bir de şu malt içeceklerini denemek istiyorum.onun harici bol su içmek ve humana çayları hiç işime yaramadı.:delphin:

çok panık yapma anlıyorum seni bende emziriyorum sütü bebek emdikçe çogaltır iki hafa emmemiş süt olmasada emseydi keşke ama belki geri gelir bol sıvı al çalışan annenin zorlugu evde olsan hep emerdi benimki hep memede o emmesse süt oluşmaz bagzı ilaçlar varmş çocuk doktoru veriyomuş istersen danış sütü tekrar getiren umarım düzelir

ben corek otu macunu kullaniyorum ben evde oldugum halde sutum azalmaya baslamisti. ama bu macunu yiyince sutum artti.
yarim su bardagi corek otunu yika suzgecten suyunu suz sonra teflon tavada iyice kurut dikkat et yakma ama zaten siyah anlamaya bilirsin surekli cevir tavada. arada agzina at bi iki gevrek olmusmu diye bak iyice gevreyince tavadan indir, robota koy cek corek otu taneleri kirik kirik olucak icine 2 yemek kasigi tahin 2 yemek kasigida bal koy iyice karistir macun kivamini alsin. gunde bir yemek kasigi bundan yee. tadida guzel zaten umarim isine yarar.

humana kimyonlu rezene çayı benim sütümü
çok arttırdı bence dene. ve gece uyurken falan yapıştır gögsüne o bırakana kadarda ayırma emsin emebildiği kadar emzirdikten sonrada sag mutlaka

cnm vitamalt dene derim.kesinlikle artacaktır
ayrıca human rezene ve suuuu

malt özlü içecekler var onlardan iç sütü çok arttırıyormuş büyük marketlerde var ülker markasının çıkarttığı maltana var hele şeftalilisinin tadıda çok güzel

Ben de bir karışım tarifi vereyim. Ben içiyorum sütümde belirgin bir artış oldu. Karışım mersin yöresine ait ve Kaynar adı ile biliniyor. Hepsini aktarda bulabilirsin. ışte tarifi :

3-4 tane zencefil
3-4 tane zerdeçal
8-10 tane karanfil
2-3 tane çubuk tarçın
3-4 tane muskat
3-4 tane havlucan
1 tatlı kaşığı yenibahar

Bunların hepsini üyük bir tencereye koy, üstüne 8-10 litre su kat ve kaynat. Sıcak sıcak ister şekerli ister şekersiz iç. Suyu bitince yeniden su koyup kaynatabilirsin birkaç kere. Afiyet olsun.

herkese merhaba,

benim kızı 50 günlük. 1 hafta önceye kadar sütler akıyordu göğüslerimden. emzirmenin haricinde buzlukta süt dolmuştu. sonra bir anda sütüm gezmeye gitti:))) her şeyi içtim. komposto, su, meyve suyu, still tea, rezene. ne yaptıysam işe yaramadı. yabancı bir sitede funegreek otu(çemen otu) nun sütü arttırdığını okudum. onra aynı oun humana still tea içinde de olduğunu farkettim. bir eczanede bu otun tablet toz haline getirilmiş tablet şeklinde olanını buldum. sonuç mucize. kızım ve ben tekrar mutluyuz. her eczanede olduğunu sanmıyrum ithal etmişler onlar. ama belki aktarda da çemen otu vadır. herkes ebol sütlü günler

herkese merhaba,

benim kızı 50 günlük. 1 hafta önceye kadar sütler akıyordu göğüslerimden. emzirmenin haricinde buzlukta süt dolmuştu. sonra bir anda sütüm gezmeye gitti:))) her şeyi içtim. komposto, su, meyve suyu, still tea, rezene. ne yaptıysam işe yaramadı. yabancı bir sitede funegreek otu(çemen otu) nun sütü arttırdığını okudum. onra aynı oun humana still tea içinde de olduğunu farkettim. bir eczanede bu otun tablet toz haline getirilmiş tablet şeklinde olanını buldum. sonuç mucize. kızım ve ben tekrar mutluyuz. her eczanede olduğunu sanmıyrum ithal etmişler onlar. ama belki aktarda da çemen otu vadır. herkes ebol sütlü günler

merhaba,
süt artırma işine odaklanmış biri olarak hangi eczaneden aldığınızı ve ismini merak ediiyorum bilgi verirseniz çok memnun olacağım

arkadaşım, süt sagma aletlerini kıstas alma sakın cünkü bebişlerimizin emiş gücü bu aletlerden cokk daha yüksekk!ben de bu aletle sagınca seninki kadar az gelirdi ve korkardım ama bebegimi 4,5 aydır emziriyorum. bu aydan sonra doyması zorlaşabiliyor ama bence işin sırrı tek ;

su su su su su su! en önemlisi bu inan.bir de pozitif düşün.ben öyle yapmaya calısıyorum. sütüm çok, bebegime yetecek kadar sütüm var diye düşün . 6 ay ve daha fazla emzirmiş insanları düşün sürekli. cünkü bu Allah vergisi ve Allah bu lütfu senden de esirgemiyor emin ol. bunun yanında; doktorlar da eger sütünün arttıgını sana düşündürecek bir gıda varsa almanı tavsiye ediyorlar. cünkü psikolojik olarak bol süt üretmeye sartlanmıs olmak cok önemliymiş. bende bulgur ve humana still tea anne cayı cok işe yaramıştı; tavsiye ederim. bunu dısında uyku ve neşe iyi geliyor anne sütü üretim sürecine =) anahtar sözcük su (ve sulu besinler)
YAVRUNA YETECEK GÜC ıÇıNDE VE BU GÜCÜN ALLAHTAN GELDıGıNı UNUTMAZSAN sütünün ne kadar cok geldigine inanamayacaksın...bebegimin geceleri uyumadıgı ve ac oldugundan süphelendigim bu günlerde bile sütümün ona yettigini düşünmeye calısan bir anne olarak fikrimi paylaştım. sevgi ve saglık dolu günler...

Son düzenleme:
Back