Sutum cokgeliyor diyen anneler yardiminiza ihtiyacim var. sadece anne sutu ile besledigm bebegim 3,5 aylik. Kilo alimi ilk aylarda gayet guzeldi bu ay alt sinirda cikti. Doktor hala mamaya baslamana gerek yok diyor ancak ben kafamda sutumun yetmedigine inaniyorum. Bu da sutumun azalmasina neden oluyor. Disari cikip arkadaslarla vakit gecirince, ozellikle cok gulmussek eve geliyorum 250-300 ml sut sagiyorum 5-6 saatte. O zaman cok mutlu uyorum ancak normalgun icinde ve aksamlari bebegim 2,5 saat anca dayaniyor ve emmek istiyor. Bu kadar saatte goguslerim hep yumusak oluyor ve 5-6 dakikada aktif emmeyi birakip emzik gibi emmeye basliyor. Arada yutkunuyor. 10 dakika sonra birakiyorum diger memeye geciyorum. Bu sekilde 3 saati bulmuyor yine istiyor emmek.
Sutum cok diyen tecrubeli anneler, sutun cok olmasi icin nasil olmasi lazim? Ben bu yetersizlik psikolojisiyle yetersiz oluyorum gercekten. Cok cabaliyorum kafami dagitayim hep sut dusunmeyeyim diye ama olmuyor. Hep kafamda "goguslerim yumusak bebegim iyice doyamayacak" dusuncesi var.
Sutum cok diyen tecrubeli anneler, sutun cok olmasi icin nasil olmasi lazim? Ben bu yetersizlik psikolojisiyle yetersiz oluyorum gercekten. Cok cabaliyorum kafami dagitayim hep sut dusunmeyeyim diye ama olmuyor. Hep kafamda "goguslerim yumusak bebegim iyice doyamayacak" dusuncesi var.