Bebek Beslenmesi Sutum cok diyen anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

evimicin

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2011
627
58
323
Sutum cokgeliyor diyen anneler yardiminiza ihtiyacim var. sadece anne sutu ile besledigm bebegim 3,5 aylik. Kilo alimi ilk aylarda gayet guzeldi bu ay alt sinirda cikti. Doktor hala mamaya baslamana gerek yok diyor ancak ben kafamda sutumun yetmedigine inaniyorum. Bu da sutumun azalmasina neden oluyor. Disari cikip arkadaslarla vakit gecirince, ozellikle cok gulmussek eve geliyorum 250-300 ml sut sagiyorum 5-6 saatte. O zaman cok mutlu uyorum ancak normalgun icinde ve aksamlari bebegim 2,5 saat anca dayaniyor ve emmek istiyor. Bu kadar saatte goguslerim hep yumusak oluyor ve 5-6 dakikada aktif emmeyi birakip emzik gibi emmeye basliyor. Arada yutkunuyor. 10 dakika sonra birakiyorum diger memeye geciyorum. Bu sekilde 3 saati bulmuyor yine istiyor emmek.

Sutum cok diyen tecrubeli anneler, sutun cok olmasi icin nasil olmasi lazim? Ben bu yetersizlik psikolojisiyle yetersiz oluyorum gercekten. Cok cabaliyorum kafami dagitayim hep sut dusunmeyeyim diye ama olmuyor. Hep kafamda "goguslerim yumusak bebegim iyice doyamayacak" dusuncesi var.

Benim de bebeğim 4 aylık şimdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz. Bence daha rahat olmaya çalış (tabi demesi kolay) çünkü benim de göğüsüm ilk aylara göre daha yumuşak ve önceden oğlumun emme saati gelmeden bomba gibi olan memelerim emme vakti geldiğinde hala yumuşakca oluyor fakat anladım ki süt kanalları göğüs derisi o aşırı şişmelerle genişliyor ve içinde süt olsa bile eskisi gibi şişmiyor. Bir kaç kez emzirdikten sonra sağdım mememi süt çıktığını görünce içim de kafam da rahatladı.
Vakit buldukça (rezene,ısırgan otu, anason ve papatya karıştırıp) bitki çayı içiyorum, su şişesi edin ve içme suyunu yanından ayırma mesela, inşallah için rahat eder de bir an önce emzirmenin eski tadına varırsın, sana en iyi dilek ve dualarımı gönderiyorum, sevgiler...

Benim de bebeğim 4 aylık şimdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz. Bence daha rahat olmaya çalış (tabi demesi kolay) çünkü benim de göğüsüm ilk aylara göre daha yumuşak ve önceden oğlumun emme saati gelmeden bomba gibi olan memelerim emme vakti geldiğinde hala yumuşakca oluyor fakat anladım ki süt kanalları göğüs derisi o aşırı şişmelerle genişliyor ve içinde süt olsa bile eskisi gibi şişmiyor. Bir kaç kez emzirdikten sonra sağdım mememi süt çıktığını görünce içim de kafam da rahatladı.
Vakit buldukça (rezene,ısırgan otu, anason ve papatya karıştırıp) bitki çayı içiyorum, su şişesi edin ve içme suyunu yanından ayırma mesela, inşallah için rahat eder de bir an önce emzirmenin eski tadına varırsın, sana en iyi dilek ve dualarımı gönderiyorum, sevgiler...

Cevabin icin ve destegin icin cok saol. Bugun yine aglayarak kalktim yataktan. Doktor gunde bir ogun mama verebilirsin dedi. Yani o da sen rahat ol diye. Gunde bir ogun mamadan birsey olmaz dedi. Ben de gece daha uzun uyusun diye yatmadan once 150 ml yaptim verdim. Saat 12 idi. 4 de kalkti emzirdim, 6 da kalkti emzirdim, 8 de kalkti emzirdim. Resmen 150ml mama kesmedi 2 saatte bir uyandi. Anlamadim ben. Kendi sutumu 120 ml verdigimde 6-7 saat uyuyordu. Mama daha mi cabuk aciktiriyor?
Ve bugunden itibaren pes ettim. Artik mama vermeye cekinmeyecegim. Cunku psikolojim allak bullak oldu. Resmen kafamda sutten baska birsey yok.

üzme kendini sen kafana taktıkça sütün azalacak. bende kızımın 6. ayında böyle olmustum çok güzel emiyor fakat yinede ağlıyordu bende acıktı sanıyordum meğer diş çıkarıyormuş. sütüm yetmiyor diye üzülmeye başlamıştım ve göğüslerim çok yumuşaktı. bende bir bitki karışımı yaptım rezene ısırgan kimyon ve melisa bunu demleyip içtim yinede artış olmadı diye düşünüyordum bu arada melisa rahatlatıyor. ay sonu kontrolünde normalden fazla kilo aldığını görünce rahatladım :) şimdi 9 buçuk aylık ve sadece anne sütü alıyor yemek istemiyor. söylemesi kolay ama aklını süte vermemeye çalış sık sık emzir artırıcı çaylar iç bide kuru inciri bol tüket ben çok faydasını gördüm. moralini iyi tutmaya çalış iyi şanslar.

merhaba. benim şimdi 1 yaşında olan bebeğim 3 ay boyunca 7/24 emdi. bizimki kolik ve reflüden kaynaklı anormal bir durumdu tabi. 3 aydan sonra da çok fazla emen bir bebekti tabi ama en azından yemek yemeye falan vakit bulabiliyordum. konuyla ilgili bir doktor emzirmiceksin dedi. 3 saatte bir emzirecekmişim. ama hala gittiğimiz çocuk doktorumuz bebeğin ne kadar isterse o kadar emzireceksin dedi ve ben kızım ne zaman istediyse emzirdim. senin de bebeğin aç olduğu için değilde rahatlamak için sık sık emmek istiyor olabilir. çünkü bebeklerin tek rahatlama mekanizması emmektir. ayrıca bebeğin hala çok küçük, çok emmek istemesi normal. ne kadar istiyorsa o kadar emzir bence. ayrıca sütü artıran iki faktör var. emzirmek ve bol bol su içmek. bunun dışındakilere çok fazla prim verme bence. içebildiğin kadar su iç ve emmek istediği sürece emzir. ben emzirmeyi kızımın doğum gününden iki gün sonra bıraktırmak zorunda kaldım kendi sağlık sebeplerimden dolayı ama hala bazen emziresim geliyor. emzirirken bebeğinle kurduğun bağın tadını çıkar, göz göze emzir ve sütün bence yeterli kafanı takma. yalnız bir şeyi anlamadım. neden sütünü sağıyosun?

birşeyi daha ekleyeyim, göğüslerinin yumuşak olması süt olmadığı anlamına gelmez. internette araştırırsan süt birikmezmiş göğüste, bebek emdikçe vücut üretirmiş. benim de göğüslerim yumuşaktı ama sütüm geliyordu.

merhaba. benim şimdi 1 yaşında olan bebeğim 3 ay boyunca 7/24 emdi. bizimki kolik ve reflüden kaynaklı anormal bir durumdu tabi. 3 aydan sonra da çok fazla emen bir bebekti tabi ama en azından yemek yemeye falan vakit bulabiliyordum. konuyla ilgili bir doktor emzirmiceksin dedi. 3 saatte bir emzirecekmişim. ama hala gittiğimiz çocuk doktorumuz bebeğin ne kadar isterse o kadar emzireceksin dedi ve ben kızım ne zaman istediyse emzirdim. senin de bebeğin aç olduğu için değilde rahatlamak için sık sık emmek istiyor olabilir. çünkü bebeklerin tek rahatlama mekanizması emmektir. ayrıca bebeğin hala çok küçük, çok emmek istemesi normal. ne kadar istiyorsa o kadar emzir bence. ayrıca sütü artıran iki faktör var. emzirmek ve bol bol su içmek. bunun dışındakilere çok fazla prim verme bence. içebildiğin kadar su iç ve emmek istediği sürece emzir. ben emzirmeyi kızımın doğum gününden iki gün sonra bıraktırmak zorunda kaldım kendi sağlık sebeplerimden dolayı ama hala bazen emziresim geliyor. emzirirken bebeğinle kurduğun bağın tadını çıkar, göz göze emzir ve sütün bence yeterli kafanı takma. yalnız bir şeyi anlamadım. neden sütünü sağıyosun?

Uc saatte bir rutinine sokmak istiyorum. Bir de geceleri uyusun istiyorum. 2 aylikken oyleydi. Gece sabaha kadar uyanmiyordu. Bazen goguslerim dolu diye ben kalkip sagiyordum. Simdi buyudugu icin sanirim uyumadan once ictigi sutu daha cabuk sindiriyor sanirim. 3 saatte bir rutine spkmayi kendim icin istiyorum. Devamli emzirmek beni tuketiyor.

Gunde icmesi gereken miktar icin 160x bebegin kilosu hesabi dogru mu? Ben ne kadar sut geldigini bilemiyorum. Dedigim gibi gogusler hep yumusak.
Sagmakla ilgili doktorun tavsiyesi soyle; 10 ar dak emzir arkasindan 5 er dak sag ki sut salgilanmasi devam etsin. Motilium ilacini da aliyorum gunde 3 kere.

Su yumusak gogus takintisindan bir kurtulsam.....

ah canım 3 saatte bir rutinine ne yazıkki sen karar veremiyorsun. bunun için kasma kendini. şunu unutma patron biz değiliz bebeklerimiz. ben ne kadar ağladım, sinir krizleri geçirdim. doktordan ağlaya ağlaya çıkıyordum ama emzirdim. kendine hep şunu söyle; bu geçici bir süreç. biraz dişini sık. ben kronik yorgunluktan iki kez hastanelik oldum. düşün artık halimi. 3,5 aylık bir bebek sabaha kadar uyuyamaz. mutlaka acıkır. ben kızıma emmeyi bıraktırana kadar sabaha kadar emerdi. artık omuriliğim şekil değiştirdi diyordum. şimdi de gece en az 2 kez uyanır.

senin de söylediğin gibi yumuşak göğüs takıntı olmuş sende. bebeğin emmek istediği sürece emzir ve psikolojini sağlam tut. sen bebeğine lazımsın bunu unutma. (ben pek sağlam tutamadım gerçi ama yaptığımı yapma dediğimi yap hesabı oldu bu..)

göğsün yumuşaması bebeğin emme kuvvetinede bağlı olan bişi. bebeğin artık büyüyor eskisi gibi dolu göğüsler beklememek lazım sen yinede sık sık emzir ve göğüs konusunuda kafana takma

Back