• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm çok az

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
hanımlar sütüm o kadar z ki minik yavrum ne yazık k i doymuyor, mecburen mama takviyesi yapıyoruz. sütümün gelmesi için neler yaptm neler ama nafile...

rezene,kimyon,çörek otu,helva,still tea, bol su,marul,dere otu,malt içeçeği,kefir,incir,hurma bu saydıklarım dışında süt artırıcı gıdalar varsa lütfen yardımcı olun...

dereoto maydanoz azaltır diye biliyorum ama hurmayla hoşaf süt ayran ama bence en önemlisi moral. stersten ve yorgunluktan uzak durman lazım.

arttıranı bılmıyorum ama stres gerçekten de azaltıyor.ben de 20.gunde mama vermeye başlamıştım.şimdi 15 aylık.ama 1 yaşına kadar da emdi.üzme kendını allah verır onun rızkını.sağlıklı olsun da varsın emmesin annesi.ama anayureği iite emzırmezsen buyuyemez ya da sağlıksız olur gıbı gelıyo ınsana:(

süt yapan tüm yiyecekleri yazmışsın. bence sıcak bi duş al.bebişinin karnını doyurup bi kaç saat birine emanet et kocana mesela ve uyu kalkınca iy bir yemek ye. etkili olacaktır. yorgunluk, uykusuzluk ve stres sütü çok azaltır.bebeğini sık sık emzir. özellikle gece emzir. emmezse gece sağmaya çalış. çünkü süt üretimini vücut gece belirliyomuş.saat 5 ve 8 arası mutlaka emzir.

malesef stresli bi lohusalık dönemi geçirdim, bebeğim 2.230 gr. doğdu çok üzüldüm bu duruma, doğum sonrası çok canım yandı , 2-3 hafta kadar hiç birşey yemeden sadece su içtiğimi biliyorum... doğum öncesi 17 kilo aldım çok iştahlıydım,ama doğum sonrası iştahım çok azaldı,daha yeni yeni bişeyler yiyebiliyorum.sütümü sağıyorum makineyle 10-20 cc çıkıyor ancak. şu anda bebeğim 63 günlük.,kilo alımı iyi ama ben mama vermek istemiyorum, çevremde doğum yapanların sütü şakır şakır geliyo maşallah,ister istemez üzülüyo insan minicik yavrumu doyuramıyorum diye.. sağlık olsun demekten başka bir söz bulamıyorum ,teşekkrler ark.lar.

bozada sütü arttırır dıo dr lar.ama ben soğan yıyınce acayıp fark edıo sankı bana yarıyo bı tabak makarnanaın yanına bı soğanı dılıorum sutumkoyulaşıo..tavukbalık falanda ıyı gelıomuş ben tavukyıyorum.inşallah çoğalır sutun

Canım bence diyet ve beslenme uzmanına git ben kilo vermek ve az olan sütümün azalmaması için gittim.Şimdi hem kilo veriyorum her hafta 1 kilo hemde diyetisyen yediğimi içtiğimi benim emzirmeme göre düzenledi sütümde arttı doktor mama vermenize gerek yok dedi.Muhtemelen düzenli beslenmediğin içinde sütün az oluyordur moralini yüksek tut canım.

benim kizim da 2050 gr dogdu ve en basinda emzirmeme izin vermediler haliyle sutum azaldi.Saatlerce sagip 20 ml ciktigi gunlr oluyodu,en iyi ihtimalle sabahlari 40-50 civari cikiyodu.Bi suru sey denedim ama sutumde degisiklik olmadi,en son bira mayasi tablet halinde aldim ve sutumu arttirdi.Gunde 3 defa ikiser tablet aliyorum,cok sukur su anda mama ve anne sutu 50/50 aliyor bebegim.Eczanelerden sor canim,bol sutlu gunler dilerim.

bulgur pilavı tavsiye ederim şiddetle..üstüne bol su içiyosun süt oluyo :ecrin_bebek:

canım süt için yiyecekler 2. planda dengeli beslenmen yeterli
sütünü asıl arttıracak şey bol bol emzirmendir.
anneler hep şu yanlışa düşüyor bebekler bazı dönemler de daha sık emmek istiyorlar
anne de (anneden daha çok çevrede ki luzumsuz kişiler) acaba bebeğim doymuyormu sütüm azmı endişesine düşüp mama veriyor.
halbuki bunun yerine daha sık emzirse 1 2 güne sütü bebeğe yetecek kadar çoğalır

sütte arz talep ilişkisi vardır bebek emdikçe annenin beynine süt yapımı için sinyaller gider.
prolaktin hormonu salgılanır. ne kadar çok emzirirde bu hormonun salgılanmasını artırırsan
sütün o kadar çoğalır.

benim sana tavsiyem madem mamaya başlamışsın önce emzir doymamışsa kalanını mamayla takviye et. ve gün gün verdiğin mamayı azar azar azalt.

canım bol su ve bol bol emzirmeyle sütün artacaktır
sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini
birde sıkıntı stres yapma

ben doktora sordum. Sütü arttıran en önemli etken bol su ve sık emzirme dedi. Bebeğin kaç aylık? Küçük ve ememiyorsa süt sağım pompalarını kullanarak iki saatte bir sağ. Bak nasıl artıyor sütün

hanımlar sütüm o kadar z ki minik yavrum ne yazık k i doymuyor, mecburen mama takviyesi yapıyoruz. sütümün gelmesi için neler yaptm neler ama nafile...

rezene,kimyon,çörek otu,helva,still tea, bol su,marul,dere otu,malt içeçeği,kefir,incir,hurma bu saydıklarım dışında süt artırıcı gıdalar varsa lütfen yardımcı olun...

beyaz soğan, bol su, dereotu, sütlü tatlılar bana çok iyi gelen gıdalar sütümü oldukça arttırdı. ayrıca azaldığı zaman 1-2 gün still tea takviyesi de iyi geliyor. dinlenme ve uyku ayrıca..

MAYDONOZ NANE sütü azaltır tüketmemek lazım...

humana steel tea diye bir ürün var.eczanelerde satılıyor gerçektende işe yarıyor.günde bir kaç fincan içebiliyorsun.yediğin halde olmuyorsa bu çayı denemeni öneririm.yemesende bir kaç saat sonra işe yarıyor.
bol su içmelisin.yumurta ve süt ürünlerinide bol bol tüketmelisin.

Back