• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütüm çok az..Bebeğime yetmiyor..Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beyazceylan

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
43
1
621
İçel Mersin
Bebeğim 14 günlük oldu.meme ucum içe dönük olduğu için bebeğim ememedi şimdi pompayla sağıyorum.biraz çıkmaya başladı. bu seferde iri bir erik kadar oluyor.kısa süre sonra tekrar içe dönüyor.zaten sütüm de çok değil günde 300 cc ancak sağabiliyorum emziremiyorum diye psikolojim bozuldu ben emmesi için kızımı zorladıkça daha çok canım yanıyor çünkü o ememediği için ağlıyor. ben de emziremediğim için ağlıyorum.sağdığım süt ancak gündüz yetiyor gece mecburen mama veriyorum :50:

merhaba arkadaşım.bu problemin için eczanelerde silikon göğüs ucu satılıyor.hem bebeğin göğsünü emer hemde senin göğüs ucunun çıkmasına yardımcı olur.bir dene istersen

canım bende göğüs kalkanıyla emziriyorum. uzun uçlu ve ucu oval canım kare ucluları var benim kızım onu kabul etmedi bir çok göğüs uçu var dene hansini secerse bebeğin biz 5 aylık olcaz nerdeyse hala onunla emiyoruz ek bişey almıyoruz.

canım öncelikle geçmiş olsun.moralini sakın bozma süt için çokk önemli.göğüslerine lansinoh diye bir krem var ondan sür yanmayı alır.bol su ve irmik helvası buldur pilavı inanılmaz süt yapar bol bol ye tamam tatlım

benimde bebeğim emmemiyordu silikon göğüs uçu adık 1 bucuk ay onunla emzirdim sonra gögüslerimin ucu çıkınca normal emmeye başladı benimkinin markası aventti çok işime yaradı tavsiye ederim

canım bizim tosunda başta ememedi,hiç göğüs ucum yoktu çünkü,neler çektiği ben bilirim,her gün atlamadan 2saatte bir,15er dakika sağdım,süt çıkmasada sağdım,aventin göğüs ucunu aldım,sürekli durmaz düşer,git kaynat bir daha dene,süt gelir uç yapışır allhım ne kötü günlerdi kabusdu resmen,neyseki kısa sürede sağa sağa çıkardım gögüs ucu,birde ben sağdığım sütten gögüs ucunu üstüne dökerdim 1 2 damla,süt tadını alınca emerdi,birde biberonla 5 10 cc emzirir çaktırmadan gögsümü verirdim öylede emerdi,biraz mücadele ve sabır,ben tutmuycak,mama ile beslencek diye ağlıyordum,7.5 aylık daha ek gıdaya bide geçmedik,tam bir tosuncuk :))birde sütünün yetmediği yerde 1öğün mama ver,bana doktorum gece öğününde mama ver demişti(gerçi ben onu dinlemedim)

Bende silikon göğüs ucuyla emzirdim 3,5 ay sadece ameda tulip inkini kabul etti kızım chicco avent falan hiçbirin almadı. Ameda tulipin iki çeşidi var biri m biri L sanırım benim kız L olanı alıyordu. Birde lansilohun göğüs ucu çıkarıcısı var o çok işime yaramıştı bebeğim ağzından kaçırdığı zaman hemen onu kullanıyordum sonra emzirmeye devam ediyordum birde sağmayı hiç aksatmadım düzenli sağdım 1,5 ay sonra sağ göğüsümün ucu çıkmıştı 3. aydada solunkide çıktı şimdi hiçbir destek olmadan emziriyorum. Sende panik olma merak etme zamanla bebeğin büyüdükçe ve sen emzirdikçe düzelicek herşey. Sütün olması içinde bol bol sıvı tüket. Ben süt sağma makinesi olarakta madela swing kullandım sütümün artmasında çok etkili olmuşru. Bebeğim yeterli çekemedii için o makine sayesinde sütün devamlılığını sağlamıştım

canım öyle yapma üzülürsen sütün tamamen gider olumlu düşün olumlu olsun bebeğin daha yeni pes etme bırakırsan mamayla büyür bak benim oğlumdada aynısı oldu mama verdik sonra süt hep az oldu emdi ama yetmedi hep mama takviyesi yaptım hala da yapıyorum bebeğim 7 aylık

Bu işlerin %90'ı moral. Sen gülümseyerek emzir bebeğini bak nasıl artacak sütün. Canın acıyor, biliyorum ama 10 gün sonra eser kalmayacak acıdan filan. İlk bir ay benim de çok çatlağım oldu, acıdan elimi ısırarak emzirdim. Göğüs ucum da yoktu. Hala da yok ama bebeğim emerken çıkıyor, zaten bebekler de bir süre sonra alışıyor annenin göğsüne uygun emmeyi.
Bir de Avent'in filan göğüs ucu çıkarıcı araçları var. Emzirmeden önce onunla ucunu çıkarabilirsin.
Ama en önemlisi moral.

bencede moralin yüksek tutmalısın.benimde yoktu göğüs ucum.hastanede hemşire emzirtemedi bile bebeğimi..bunun göğüs ucu yok diye mama verdiler yavruma.neler çektim emzirirken.hiçbir krem fayda etmedi.emzirirken yerlere vurmaktan topuklarımın üstüne basamaz hale geldim.ama hep verdim.sonunda gelmeye başladı çok şükür.inş darısı senin başına.rezene iç bol bol su iç en önemlisi bu.ne kadar çok su o kadr çok süt derler.

sakın emzirmekten vazgeçme derim ben. doğumdan sonra ben bebeğimin üzerirnde köprü şeklinde durup emzirmiştim bir hafta boynum tutulduğu için. 40 kım çıkana kadar uçlarım kanadı hiç geçmiycek sanmıştım ama geçti bu arada doğduüğunda bebeğime mama veriyordum. 15 günlükken onuda bıraktırdım kesinlikle bebeğini sütünden mahrum etme canım. kendini üzme hep sütüm var sütüm var de. şuda aklında bulunsun. bir annenin sütü iki bebeğe yetebilcek kadar gelirmiş o yüzden emdikce artar sütün sıkma canını.

Back