Selam arkadaslar,
Anne sutu uzerindeki en buyuk etken ne bol sivi alimi, ne malt, ne helva..ne de baska birsey. Bunlarin tamami yan etmenler. Ana etmenler ise bebegi surekli emzirmek ve PSIKOLOJI. Evet malesef isin gercegi bu..en azindan benim vucudumda deneyimledigim kadari ile.
Eger psikolojinizi yuksek, olumlu tutarsaniz,vucudunuzun dinlenmesine izin verip kucuk seyleri kafaya takmadan, hicbir kucuk neden icin strese girmeden bebeginizi surekli emzirirseniz goguslerinizi tekrar doldugunu goreceksiniz. Muhakkak sivi alimi, helva, malt, bulgur, sut arttirici caylar vs'nin de etkileri yadsinamaz ama anne sutunun ne kadar olumlu bir psikolojiye sahip oldugunuza bagli olarak arttigina taniklik edeceksiniz.
Emzirme ile ilgili bir kursa giden arkadasim orada ogrendiklerini benimle paylasmisti. "80 yasinda bir kadin bile 1 ay oyunca memesi ile bebek emzirirse sonunda prolaktin hormonu salgilar ve sut gelmeye baslar. Internettende bu bilgiyi bulabilirsiniz. Vucudumuz bebegimiz emdigi surece sut salgilar. Birkac gun boyunca sut olmadigi halde bebegini surekli olarak emzirirsen sutun bebeginin ihtiyaci kadar artmaya baslar. "
Oncelikle sutum yetmiyor mu sorusunu kafamizdan cikarmak lazim... her anna bebeginin ihtiyaci kadar sut salgilama kapasitesine sahip. TV deki reklamlara hic olmazsa ilk 4 ay icin kulaklarimizi tikayalim. Mutlaka bol olumlu dusunelim, bebeklerimizi hala emzirdigimiz icin mutlu olalim ve surekli emzirme konusunda inatci olalim ve buna odaklanmaya calisalim, ek mama olasiligini kafamizdan atalim ( en azindan ilk 4 ay bebegin mutlaka sadece anne sutu almasi cok onemli) , tabi ki bol bol sivi tuketelim. Ardindan diger tavsiyeler... Inanin bana ise yaradigini goreceksiniz.
Seviler. :)