sutum birden iyice azaldi, cok uzgunum

labelle

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
286
Yer
Ankara
bebgim 3 ayini yeni doldurdu baslarda fiskiran sizan ve goguslerimden tasan sutum son 2 haftadir azaldi. ben zaten artik yumusayan goguslerimden hisetmistim bir de bebegim gunduz hemen hemen hic uyumuyor aksam yorgunluktan bayiliyor. bu hafta doktor kontrolunde sadace 400gr aldigini ogrendim ve 4 saat emzirmeden bir gogsumu sagdim 20 cc bile zor cikti onceden 100cc sagardim tek gogusten. gun icinde boyuna emziriryorum gece de 4-5 saatte bir ama hala goguslerim yumusak ve yeterli sut bence yok. iyice bitmesinden korkuyorum ve 2 ay daha mama vermeden beslemek iztiyorum pozitif dusunecek durumum yok cok uzgunum. su iciyorum humana iciyorum bugun de kuru mayayi su ile karistirip ictim. bulgur da yiyorum yani bana daha profesyonel bir cozum oneredeck var mi hap falan gbi

ben bebek sahibi değilim ama, bildiğim tek şey kimsayasal düşünmemeniz gerektiği.. bilmiorum süt yapan ilaç bulunmuş olabilir ama, düşünmesi bile kötüü..:20: kuzenimden biliorum süt yapan 2 şey var, sürekli sağmak, ve bol su... bence düzenli beslenin, bol su için, ve atıorum her saat başı sağın.. bakın görün şelaler yine eskisi gibi şarıl şarıl olucaktır.. :32:

marul yemek..bol su içmek..acıktıkça aralarda.hurma yemek.. ben bunlarla emzirmeye devam ediyorum şükür..:nazar:

benim başından beri sütüm az, yavrum emmeyi çok seviyor ama çok az süt geldiği için emzik niyetine oluyor, aptamil 1 ile destekliyoruz mecburen (dr tavsiyesi)
sütümün artması için herşeyi yapıyorum ama nafile, daha önce bu sorunu yaşayıp çözüm bulan kimse varsa ben de yardım istiyorum.

Promalt,vitamalt....

Tahin helvası yiyip üstünede bol su için birde HUMANA STILL TEA tavsiyem..

başlığı okuyunca kendini bulan bisürü kişi vardır eminim
benim de kızım 2 aylık
dediğin gibi başta taşıyodu sütler ama artık yettiremiyorum
sürekli emmek istiyor
boş olunca sinirlenip ağlıyor
çok üzücü bi durum bikaç gün sinirden sıkııntıdan daha da azaldı sanki
ama iyi düşünmeye çalışıyorum
hurma yiyorum çok fayda etti
sürekli emziriyorum boş da olsa
olumlu düşünmek gerçekten çok önemli
sütün bitmeyeceğini ve yeteceğini biliyoruz sağlık problemi olmadıktan sonra
o zaman gerisi sabır ve iyi beslenme
hurma ve bol su tavsiye ediyorum kesinlikle
benim eski haline döndü gibi diyebilirimm

Selam arkadaslar,

Anne sutu uzerindeki en buyuk etken ne bol sivi alimi, ne malt, ne helva..ne de baska birsey. Bunlarin tamami yan etmenler. Ana etmenler ise bebegi surekli emzirmek ve PSIKOLOJI. Evet malesef isin gercegi bu..en azindan benim vucudumda deneyimledigim kadari ile.

Eger psikolojinizi yuksek, olumlu tutarsaniz,vucudunuzun dinlenmesine izin verip kucuk seyleri kafaya takmadan, hicbir kucuk neden icin strese girmeden bebeginizi surekli emzirirseniz goguslerinizi tekrar doldugunu goreceksiniz. Muhakkak sivi alimi, helva, malt, bulgur, sut arttirici caylar vs'nin de etkileri yadsinamaz ama anne sutunun ne kadar olumlu bir psikolojiye sahip oldugunuza bagli olarak arttigina taniklik edeceksiniz.

Emzirme ile ilgili bir kursa giden arkadasim orada ogrendiklerini benimle paylasmisti. "80 yasinda bir kadin bile 1 ay oyunca memesi ile bebek emzirirse sonunda prolaktin hormonu salgilar ve sut gelmeye baslar. Internettende bu bilgiyi bulabilirsiniz. Vucudumuz bebegimiz emdigi surece sut salgilar. Birkac gun boyunca sut olmadigi halde bebegini surekli olarak emzirirsen sutun bebeginin ihtiyaci kadar artmaya baslar. "

Oncelikle sutum yetmiyor mu sorusunu kafamizdan cikarmak lazim... her anna bebeginin ihtiyaci kadar sut salgilama kapasitesine sahip. TV deki reklamlara hic olmazsa ilk 4 ay icin kulaklarimizi tikayalim. Mutlaka bol olumlu dusunelim, bebeklerimizi hala emzirdigimiz icin mutlu olalim ve surekli emzirme konusunda inatci olalim ve buna odaklanmaya calisalim, ek mama olasiligini kafamizdan atalim ( en azindan ilk 4 ay bebegin mutlaka sadece anne sutu almasi cok onemli) , tabi ki bol bol sivi tuketelim. Ardindan diger tavsiyeler... Inanin bana ise yaradigini goreceksiniz.

Seviler. :)

ben de iki haftalık oğlumla aynı şeyi yaşadm düşün ufacık
çok üzüldüm sütüm bitiyo diye ama dinlenince uyuyunca geri geldi şükür
inşallah hiç bitmez oğluşumu hep doyurur

hamileliğin ilk aylarında mide bulantısı iin verilen bir hap varmış ben kullanmadığımdan adını bilmiyorum bulantım olmamıştı.
Bir arkadaşımın doğum sonrası da o hapı kullandı bulantısı devam ettiği için o hapın yan etkisi sütü arttırmasıymış..
Araştırısan bulabilrisin ama bebişe zarar da verebilir. Böye bir tavsiye ile ben asla kullanmazdım ve kullanmadım da.
Sadece sorduğun için söylüyorum .
Ben de emziriyorum bebeğim 9 haftalık kendimde sütü arttıran şerleri takip ediyorum
Herkese farklı şeyler etki ediyor olabilir.
Mesela bana mantar kesinlike süt yapıyor ama şimdiye kadar kimseden duymadım..
Hurma yiyorum ama sütümü arttırmıyor belki kalitesi artıyordur.
Mesela bir çok yerde bahratlar sütü azaltır diyor ama ben ne zaman bol baharatlı bişeyler yesem gögüslerim şişiyor resmen
Ama henüz hangi baharat o etkiyi yaratıyor bilemiyorum..
Bir de ısırgan otu ile yapılan çay iç dereotunu sofrandan eksik etme..
İnşallah hepimizin sütü bol bol gelir de bebişlerimiz sağlıklıca büyürler...

hamileliğin ilk aylarında mide bulantısı iin verilen bir hap varmış ben kullanmadığımdan adını bilmiyorum bulantım olmamıştı.
Bir arkadaşımın doğum sonrası da o hapı kullandı bulantısı devam ettiği için o hapın yan etkisi sütü arttırmasıymış..
Araştırısan bulabilrisin ama bebişe zarar da verebilir. Böye bir tavsiye ile ben asla kullanmazdım ve kullanmadım da.
Sadece sorduğun için söylüyorum .
Ben de emziriyorum bebeğim 9 haftalık kendimde sütü arttıran şerleri takip ediyorum
Herkese farklı şeyler etki ediyor olabilir.
Mesela bana mantar kesinlike süt yapıyor ama şimdiye kadar kimseden duymadım..
Hurma yiyorum ama sütümü arttırmıyor belki kalitesi artıyordur.
Mesela bir çok yerde bahratlar sütü azaltır diyor ama ben ne zaman bol baharatlı bişeyler yesem gögüslerim şişiyor resmen
Ama henüz hangi baharat o etkiyi yaratıyor bilemiyorum..
Bir de ısırgan otu ile yapılan çay iç dereotunu sofrandan eksik etme..
İnşallah hepimizin sütü bol bol gelir de bebişlerimiz sağlıklıca büyürler...

O bahsettiğin bulantı için verilen medpamid veya muadili motilium..Bebeğe herhangi bir zararı yok....

süt yapsın diye ilaç alma bence,çünkü o ilacın bebeğe de geçme riski var. Ben de uyumak diyenlere sonuna kadar katılıyorum, mümkün oldukça, her fırsatını bulduğunda uyu...bir de maltana var ülkerin ürünü. o da malt içeceği. bende gerçekten işe yarıyor. hem de tadı güzel işkence gibi gelmiyo...inşallah 6 ay sadece annesinin sütüyle beslenebilir bebeğin...

bencede ılac kullanma cnm ama sana morel olur ınsallah yazdılarım bnımde dogumdan sonra tasan sutum 4 aydan sonra cok azalmıstı o kadar uzulmustum kı resmen psıkolojım bozulmustu sakın sen bnım yaptıgım hatayı yapma cnm neler denedım sutum olsun dıye ıncırler helvalar ballı suttler kısırlar humanalar vs.ama ınan bana en onemlısı bol su ve morel eger stress yaparsan kafaya takarsan daha kotu olur.sonucmu suan kızım 2 yasında o kadar cok emıyork yemek yemıyor ayırmaya calısıyorum ve suan ozamanlarkı kadar sutum gelıyor ve kesmeye calısıyorum yanı cnm bu bı surec sen beslenmene dıkkat et gunde 2 lt su ve fazlası ve unut sut olayını kafana takma hemende mamaya baslama bence bıraz bekle derım ama tabı bebegın doymassa baslamalısın ama umarım gerek kalmaz :49:cnm

süt yapsın diye ilaç alma bence,çünkü o ilacın bebeğe de geçme riski var. Ben de uyumak diyenlere sonuna kadar katılıyorum, mümkün oldukça, her fırsatını bulduğunda uyu...bir de maltana var ülkerin ürünü. o da malt içeceği. bende gerçekten işe yarıyor. hem de tadı güzel işkence gibi gelmiyo...inşallah 6 ay sadece annesinin sütüyle beslenebilir bebeğin...

Medpamid zaten hamilelikte kullanılan bir ilaç...Yani bebeğe geçme riski ,zararları vs olsa hamilelikte de dr.lar önermez...Benim eşim farmakoloji uzmanı dr.u..Eşim önerdiğinde kullanmıştım,az da olsa işe yaramıştı..Bununla beraber dr.unuz önermeden ilaç kullanmamalısınız..Ayrıca annenin sütünün gelmesi için muhakkak çok iyi dinlenmiş ,çok iyi beslenmiş ve uyumuş olması lazım..Tabi bünye de önemli..Ben de çok sütüm olacak taşacak sanıyordum ama hiç hayallerimdeki gibi olmadı..Eğer bünyeniz süt yapmıyorsa afedesiniz mıçınızı yırtsanız da yeterince gelmiyor....

Dün Saba'nın programında İbrahim Saraçoğlu vardı aşağıdaki kürleri önerdi

1. Kür : Günden güne iki demet taze beyaz üzüm yemek anne sütünün artmasında etkili olur.

2. Kür: Sabah ve akşam yemeklerinden önce dereotu yemek anne sütününün artmasına yardımcı olur.

3. Kür: Haşlanmış kuru incir suyu da anne sütünü artırmak için tüketilebilir. 8-9 tane kuru inciri yarım litre su ile haşlayın. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez içiniz.

Uyarı: Bu kürleri aynı anda uygulamayınız. Kürleri 1 haftadan fazla uygulamayınız. Bir hafta süreden sonra tekrar uygulamanız gerekirse, başka bir kürü rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Yani bir hafta dereotu yedikten sonraki hafta taze beyaz üzüm veya haşlanmış kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Birde maden suyunun etkili olduğunu söyledi, bende hergün 2-3 tane içerim, çok şükür sütüm yetiyor

Back