• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm bebeğime yetmiyor ne yapmalıyım??

gulumseyenmutsuz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
614
875
33
Bebeğim 50 günlük sütüm yetmiyor bebeğimin karnı doymuyor haliyle emerken ağlıyor emmek istiyor çekiştiriyor süt yeteri kadar gelmiyor çok moralim bozuk. Şunu yedim içtim sütüm hemen arttı diyebileceğiniz neler var? Yiyecek, içecek, çay her öneriye açığım. 😮‍💨

Bebeğim 50 günlük sütüm yetmiyor bebeğimin karnı doymuyor haliyle emerken ağlıyor emmek istiyor çekiştiriyor süt yeteri kadar gelmiyor çok moralim bozuk. Şunu yedim içtim sütüm hemen arttı diyebileceğiniz neler var? Yiyecek, içecek, çay her öneriye açığım. 😮‍💨
Sevgili Taze anne
Lütfen hıc bı büyüğümüzğn yiyecek önerisine aldanmayın🤣
Özellikle sekerli tuketmeyın
Sekerli tuketım sütünüzün kalitesini inanın Cok dusurecek
Uyumanıza yardımcı olacak birileri varsa uyursanız muthıs sutlenıyorsunuz. Bebege dört saat bı baksınlar kesintisiz dort saat uyuyun
Bol su tuketımide sütü muthıs artırıyor.
Bide vitamin desteği alabılırsınız solgar fılan

Ama asla yeme ıcme tavsiyelerine aldanmayın, katkı sağ la ma ya cak

Isırgan çorbası çok süt yapıyor karadeniz mutfağı olan yerlerden alabilirsiniz tadı güzel değil ama içiliyor yine. Tahinde aynı şekilde güzel süt yapar, bol bolda su içmeniz gerek. Bebek ne kadar emerse o kadar süt talebi olduğunu düşünür beyin o yüzden süt miktarını arttırır. Arz talep gibi düşünün, bu yüzden emzirme sonrası mutlaka sütünüzü sağın arkadaki yağlı sütü almış olacaksınız, memeler tam boşalırsa daha fazla dolar.

Sevgili Taze anne
Lütfen hıc bı büyüğümüzğn yiyecek önerisine aldanmayın🤣
Özellikle sekerli tuketmeyın
Sekerli tuketım sütünüzün kalitesini inanın Cok dusurecek
Uyumanıza yardımcı olacak birileri varsa uyursanız muthıs sutlenıyorsunuz. Bebege dört saat bı baksınlar kesintisiz dort saat uyuyun
Bol su tuketımide sütü muthıs artırıyor.
Bide vitamin desteği alabılırsınız solgar fılan

Ama asla yeme ıcme tavsiyelerine aldanmayın, katkı sağ la ma ya cak
Aslında son yazdığınız yanlış. Beslenme ve emzirme arasında önemli etkiler var. Bol su içmek en büyük katkıyı sağlar, süt kıvamı ve kalitesinin artması için emzirmeye uygun beslenilmesi gerekir. Isırgan ıspanak yeşil yapraklı bitkiler vb. süt arttırır bir çok emziren anne çayında bulunur bu yüzden.

Katılmıyorum...

Aslında son yazdığınız yanlış. Beslenme ve emzirme arasında önemli etkiler var. Bol su içmek en büyük katkıyı sağlar, süt kıvamı ve kalitesinin artması için emzirmeye uygun beslenilmesi gerekir. Isırgan ıspanak yeşil yapraklı bitkiler vb. süt arttırır bir çok emziren anne çayında bulunur bu yüzden.

Sık sık emzirin . Az süt bile gelse günde en az 1 defa sağım yapın. Tahin soda ve kesinlikle bulgur pilavı yedigim gün göğüslerimin sisliginden bile anlıyordum sutumun çok olduğunu. Birde malt içecek. Aramel marka çay vardi ondan alip icmistim ilk aylar. Arada bir dere otu yiyordum.Ama en önemlisi sık sık emzirmek 2 saatte bir emzirin. İlk bebegimde sütüm yok denecek kadar azdı ve ne yesem icsemde arttiramadim çünkü bebegim dil bağından dolayı ememiyordu. Ama ikinci bebegimi sık sık emzirdim sağım yaptım ilk zamanlar. oda gayet güçlü çekiyordu ve sütüm yeterliydi. Bebeginjzde dil bağı var mi birde ona bakın lütfen

Mama satılıyor alın kendinize de bebeğe de eziyet etmeyin

Back
X