• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm azalıyor

ankmar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
5
0
36
Mardin
bebeğim 4. ayına girdi ve sütüm azalıyor artık ne yapacağımı şaşırdım. mamayı günde 3 defa ya çıkardım sütüm artamı ne yapabilirim kızlar.

Son düzenleme:
bebeğim 4. ayına girdi ve sütüm azalıyor artık ne yapacağımı şaşırdım. mamayı günde 3 defa ya çıkardım sütüm artamı ne yapabilirim kızlar.

burada yazılanları unut ve oku benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..

burada yazılanları unut ve oku benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..
teşkkür ederim ya ama cahilce olcak ama bira mayası bizim bildiğimiz bira ile alakalı değil mi

MERHABA,
benimde kızım 6.ayına girdi sadece anne sütü alyor ama dr u ek gıdalara geçmessem ileride sorun yaşayacağımı söyledi. sütümde azalmaya başladı ki sıksık emmek istiyo akşamları sürekli uyanıyoruz
bu bira mayasını bende deniyim umarım işe yarar.

hurmayı ve kuru kayısı,inciri tavsiye ederim.Bir de evet ayva kompostosu çok işe yarıyor.Ayrıca bol sıvı bal,pekmez de öyle.

boza iç faydası olur malt içeceği satılıyo onlardan iç rezenenin çok faydası var bol su ama boza gerçekten çok faydalı bide süt kalitesini arttırıyo ayrıca günde bi şişe maden suyu mutlaka iç ayrıca düzenli emzir her ağladıkca meme verme 2 saatte 1 ver süt biriksin

merhaba
ben dün aktara gdip BİRA MAYASI istedim ama satmalarının yasak olduğuu söyledi.
onun yerine çörek otu,keçiboynuzu otu,ısırgan otu,rezene,anason karıstırıp verdi.hergn yoğurt içinekoyup ye dedi.
umarım etkili olur :(

malt içeceği ya da boza onun yerine geçer.aslında tek gerçek çözüm protein ağırlıklı beslenme,iyi uyku ve stressiz yaşam.bi de bir arkadasın dediğinin tersi bol bol emzirme.arz talep meselesi hipofizini sık sık uyarmalısın ki lh salgılasın, süt üretlsin.

bu konuyla çk mücadele etmiş biri olarak tek bir şey söylebilirim yeme içme nin hiç bir yararı olmuyor.en önemlisi stressiz yaşam gerçekten sütü en çok etkileyen şey. mümkün olduğunca dinlenmeni ve stresten üzüntüden uzak durmanı tavsiye ederim canım.bebek bakımına yardımcı biri şart en azından eşin zaman zaman bunu üstlenip senin kaliteli bir uyku çekmeni sağlamanı. gerisi ise gerçekten boşa kürek çekmek ve para tuzağı.

ben 2 saatte 1 emzir dedim bundan sıkı artık 4 aylık bi çocuğa fazla bu aydaki çocuğa saat başı meme verme hem anneyi çok yorar

Benden de bi öneri.Her şeyı denedım ne sölenırse yaptım kompostolar,kuru kayısılar,hurmalar,bol su,pekmez,tahın,helva,çaylar,vs...Ama hepsini yapsam bıle sütüm bigün var bi gün yoktu,çok tuhaf bişey,bugun varsa yarın yok...Düşün düşün kafayı yedık annemle,neyı eksık yapıyorum o sütün olmadığı gün diye ve sonunda geçen gun keşfettık.DUŞ!!! evet her sabah duş alıp göğüslerime dayanabıldığım ısıda sıcak su tutuyorum,ve 1 saat sonra süt oluyor o gun boyu da devam edıyor!!!Bu bana hastanedekı ebenın tavsiyesıydı.Artık hergun duş alıyorum,tavsiye ederım veya göğse sıcak su torbası koymanın da faydası olabılır ama rahatlatıyor diye ben duşu tercıh edıyorum.

benimde kızım 3,5 aylık aynı şekilde bana hurma vs helva herşeyi yedirdiler humanada içiyorum ama sütüm azaldı yani 2 saatte bir emziriyorum birikince çekiyorum daha napabilirimki bu ay sütüm azalmaya başladı zar zor yettiriyorum hergün duşta yapıyorum ama yok olmadı olmuyor annem ben seni emzirirken diğer göğsüm akardı diyor kimisininde böle sütü olmuyor banada doktor 5.ayda ek gıdaya geçiş yaparız dedi bide ben 2 hafta sonra işe dönüyorum buzlukta süt depolamaya çalışıyorum.

Back